Burun ameliyatı olmalı mı

Uzmanhnm

Ne ararsan içinde,onu bulacaksın yanında..
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2016
466
345
103
Bir süredir sinüzit şikayetim vardı ve bugün doktora gittim,burnum da eğrilik olduğunu ameliyat olmam gerektiğini söyledi,gercekten gece uykularım kalitesiz bazen nefes almakta da zorlanıyorum,tüm yılı burnum tıkalı geçiriyorum ama burun değişince insanın tüm siması da değişiyor.benim konuştuğum kbb doktoru ve işin sağlık kısmında o,böyle de yaşayabilirim tabiki ama o bu ameliyatı yaparsa dışardan da bariz bir fark olaçağını söyledi.
Aslında burnumdan çok da memnun değilim,yan profilden dümdüz duruyor,ufak bir değişiklik fena olmaz da diyorum ama bir yandan da daha beter olursa diye korkuyorum. 33 yaşından sonra bambaşka bir yüz fikri korkutuyor açıkçası

Şu yoğunluğunuza onu sıkıştırmayın

Uzun bir süreç iyileşmek

Sağlam fiziksel ve ruhsal bir altyapı istiyor

Yaa sanırım siz de oldunuz,sürec hakkında biraz bilğilendirebilir misiniz

Ben olmadım

Yıllar önce olan bir arkadaş gördüm

Bir de eşim sadece içten bir operasyon geçirdi

3-5 günde iyileşmiyor

Kemiğinizi de kıracaklarsa süreç daha ağır oluyor iyileşmesi Zaman alıp tam oturması da bir yıl diyorlar

Önce şu yoğunluğu atlatın hatta çocuk burnunuzdan uzak durmayı algılayacak kadar büyüsün sonra değerlendirin

Bir süredir sinüzit şikayetim vardı ve bugün doktora gittim,burnum da eğrilik olduğunu ameliyat olmam gerektiğini söyledi,gercekten gece uykularım kalitesiz bazen nefes almakta da zorlanıyorum,tüm yılı burnum tıkalı geçiriyorum ama burun değişince insanın tüm siması da değişiyor.benim konuştuğum kbb doktoru ve işin sağlık kısmında o,böyle de yaşayabilirim tabiki ama o bu ameliyatı yaparsa dışardan da bariz bir fark olaçağını söyledi.
Aslında burnumdan çok da memnun değilim,yan profilden dümdüz duruyor,ufak bir değişiklik fena olmaz da diyorum ama bir yandan da daha beter olursa diye korkuyorum. 33 yaşından sonra bambaşka bir yüz fikri korkutuyor açıkçası
yengem 45 yaşında yaptırdı...kemerli bir burnu vardı...ne acı ne ağrı yaşadı..okka gibi burnu var...eski halini hatırlamıyotuz bile, sanki hep böyleymiş gibi bir his oluyor.

1 haftada normal hayatıma döndüm. Hiç sıkıntı yaşamadım uyku kalitem süper, nefesim açık. Kbb ci tavsiye ederim diycektim ki zaten nefes içinmiş:))

Ben oldum ama memnun kalmadım. Doktoru çok iyi seçmek lazım. Benim doktor lokal anestezi ile yaptı ameliyatı. 18 yıl önceydi ama. Çok eziyet çektim. Birkaç yıl sonra nezle için gittiğimde beni hatırlamayıp ameliyatı beğenmedi:)) Hala nefes sorunum var. Tekrar ameliyat olmak istiyorum ama doğru doktoru yine bulamamaktan korkuyorum. Yeni nesil tamponlar, yöntemler eskisi gibi eziyetli değil diyorlar.

Öncelikle geçmiş olsun benim bir yakınım burun amelıyatı oldu aynı sizin şikayetlerınız gibiydi durumu burnu sureklı tıkalı gece nefes almada zorluk ve içtende yamukluk vardı beraber bir suru doktor arastırdıl görusmelere gittik çok arastırmamızın sebebı kesınlıkle dıstan değısımın olmasını ıstemıyordu hatta azıcık bır fark bile olursa dava acarım bile demişti yani vel hasıl doktoru bulduk amelıyatını oldu ve 10 günde tamponları cıktı gunlul hayatına devam etti ve dıstan hiçbir degısımde olmadı yanı sadece hastalık ıcın olmak ıstıyorsanız bu şekıldede oluyor burun amelıyatları

Ben de rinoplasti oldum çünkü ben horluyordum,eşim bikaç kez söyleyince utandım hatta horlarım diye önce onu uyutuyordum zorla :deli: kbbciye gittim eğriydi de burnum ama kendimi güzel de buluyordum sıkıntı ettiğim bi durum değildi,sonrasında hem ameliyat oldum hem gerçekten çok daha güzelleştim yüzüme yakıştı hem de horlamıyorum,benim verdiğim en iyi kararlardan biri olabilir ki ben de 30umda oldum ameliyatı. Kbbcide olduğum için sıradan düz bi burnum var öyle minik kavisli vs değil.

Bence sıkıntınız varsa olmalısınız :)

Deviasyon ameliyatı olacaksınız sanırım .Estetikten farklı ,sadece burun içindeki eğriliği düzeltiyor dışarıdan herhangi bir şey belli olmuyor.

Bazen eğrilik dışarıda oluyor o zaman haliyle bariz değişiklik olur Sağlık için bence olun .

Deviasyon ameliyatı olacaksınız sanırım .Estetikten farklı ,sadece burun içindeki eğriliği düzeltiyor dışarıdan herhangi bir şey belli olmuyor.

Bazen eğrilik dışarıda oluyor o zaman haliyle bariz değişiklik olur Sağlık için bence olun .
Doktorum dışardan da bir değişikliğin olaçağını söyledi ama bilemiyorum ki nasıl bir değişiklik olur

Ben ameliyat oldum.
Hiç simam değişmedi hatta daha güzel oldum.
Bence ameliyatı kimin yaptığı çok önemli.
1 senedir hem çok güzel uyuyorum , hem de tüm çevrem sen çok güzelleştin diyor.
Bu biraz da sizin nasıl bir burun istediğinizle alakalı.
Mutlaka kkb uzmanına danışın.

burun ameliyatımı 33 yaşımda oldum. Burun kanallarım açıldı ama ameliyattan sonra alerjik durumum ilerledi bu sefer (doktor sigaradan olduğunu söylüyo) yani kısacası yine çok iyi nefes alamıyorum (4 yıl oldu). Görüntüye gelince ilk 1,5 2 yıl biraz tuhafıma gitti çünkü şekli tam oturmuyo 2 yıldan önce ama şimdi eski burnumdan ayırt edilemeyecek kadar benziyo.. Bu süreçte görüşmediğim insanlar beni görünce burnumun yapıldığını falan anlamıyolar eski burnumun bi tik daha düzgünü oldu ama şekil falan aynı ;) Bence sigara kullanmıoyosan nefes konusunda çok rahatlarsın ama sigara kullanıyosan hiç yaptırma boşuna.

Bende de nefes alamama problemi vardı. Kemik değil kıkırdak eğriliğinden. Ameliyat oldum dışarıdan hiçbir değişiklik olmadan. Çok zordu sonrası. Kemik falan kırılınca dahada fena oluyordur. Benim alerji nedeniyle burun etlerim şiştiği için çok keskin bir değişiklik olmadı. Mevsim geçişlerinde yine nefes alamıyorum. İyi bir doktor çok önemli. Kesin sonuç alacak mısınız bu ameliyat sonrası? Doktorunuz ne diyor?

Bende de içeriden kemik eğriliği ve etlerin şişmesinden dolayı rahat nefes alamama problemim var. Burnumun şeklini değiştirmek istemiyorum o yüzden çok zor bir operasyon olmaz demişti doktorum ama alerjiden dolayı etlerin tekrar şişer tam olarak bir rahatlama yaşayamazsın demişti. O yüzden hala kararsızım.
Konuyu takipteyim.

burun ameliyatımı 33 yaşımda oldum. Burun kanallarım açıldı ama ameliyattan sonra alerjik durumum ilerledi bu sefer (doktor sigaradan olduğunu söylüyo) yani kısacası yine çok iyi nefes alamıyorum (4 yıl oldu). Görüntüye gelince ilk 1,5 2 yıl biraz tuhafıma gitti çünkü şekli tam oturmuyo 2 yıldan önce ama şimdi eski burnumdan ayırt edilemeyecek kadar benziyo.. Bu süreçte görüşmediğim insanlar beni görünce burnumun yapıldığını falan anlamıyolar eski burnumun bi tik daha düzgünü oldu ama şekil falan aynı :KK66: Bence sigara kullanmıoyosan nefes konusunda çok rahatlarsın ama sigara kullanıyosan hiç yaptırma boşuna.
Sigara kullanmıyorum tek sıkıntı bundansa benim için iyi olacak gibi

Bende de nefes alamama problemi vardı. Kemik değil kıkırdak eğriliğinden. Ameliyat oldum dışarıdan hiçbir değişiklik olmadan. Çok zordu sonrası. Kemik falan kırılınca dahada fena oluyordur. Benim alerji nedeniyle burun etlerim şiştiği için çok keskin bir değişiklik olmadı. Mevsim geçişlerinde yine nefes alamıyorum. İyi bir doktor çok önemli. Kesin sonuç alacak mısınız bu ameliyat sonrası? Doktorunuz ne diyor?
Hiç bir şikayetiniz kalmaz çok da basit bir ameliyat diyor

Back
X