burun ameliyatında tasarım ne kadar önemli

yasmin280

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2009
70
0
86
İstanbul
arkadaşlar ben 4,5 ay önce ameliyat oldum, dr tasarım yapmadı, gerkete yok dedi, şimdi burnumdan hiç memnun deyilim tam olarak istediğim gibi deyl, şimdi bu mutsuzluğuma sebebi dr tasarım yapmamış olması, çünkü basit bi ameliyattı istediğim burnu kesinlikle yapabilirdi ama tasarım olmayınca ne kadr anlatsamda istediğim gibi olmadı, şimdi çok pişmanım sakın tasarım olmadan ameliyat olmayı göze almayın, yaşadığım pişmanlıktan ötürü 4,5 aydır hayatım kabusa döndü. geri dönüşü olmayan maddi manevi kişiyi yıpratan bi süreç sakın şansa bırakmayın.

canım uzuldum sımdı ya bende amelıyat olmak ıcın arastırma asamasındayım can kopalı arastırmaya calısıyorum oda tasarım yapmıyomus ya bende senın gıbı memnun kalmazsam :44:of bunlar ınsanı cok dusunduruyor ya amelıyat sonrası memnun kalamamak maddı manevı kayıp ve huzursuzluk canım ALLAH YARDIMCIN OLSUN ole kucuk paralarda degılkı ınsan bıdaha bıdaha olsun sahsen ben 1.zor olucam kotu olursa 2.yı yaptıramam oyuzden ıyıce dusunmek lazım parası olan 2. de 3.de oluyor ya olmayan napsın?zor ısler bunlar zor

tasarım şart değil bence..ben de tasarımsız oldum ama memnunum şükür.
bu biraz da dr un tecrübesine göre de değişiyor bence. dr güven veriyorsa, tasarımsız da güzel burun çıkar.

yasmin280,bence sırf bu sebeple hiç canını sıkma.gul_nihan cok haklı bu tamamıyle doktorun elıyle ilgili bi durum.inan bana tasarım hikaye,doktorun iyi ise tasarımsız da gayet güzel yapıyo ama iyi değilse isterse 10numara tasarım yapsın sonuc kıyısından köşesinden gecmiyo.tasarım sadece ameliyata daha huzurlu girmeni saglıyo sonuca hic bi etkisi yok:)4 ay cok erken ,daha odemlerin ınmemıstır,burun catısı tam oturmamıstır..kendine ve doktoruna biraz zaman tanı,hemen umutsuzluga kapılıp doktorumun sucu dıye dusunme bence.cidden zor bi amelıyat ve nekahat surecı cok sancılı ozellıkle psıkolojık olarak:(umarım 1yılın sonunda ıyıkı olmusum dıyecegın bı burnun olur...

canlarım benim inanın çok iyi moral oldu bu yazdıklarınız, demekki tasarımda yaptırsam sonuç değişmiyecekmiş, yine bu buruna sahip olacakmışım, kısmetimde bu varmış demekki, en azından bundan sonra neden illa tasarım yaptırmadım diye kendimi yiyp bitirmiycm, inş 1 yıl sonra güzel bi burnum olur, ne kadr değişecek çok merak ediyorum .cvp yazan herkese teşekürler.

ben de cuma gunu can kopal a amelıyat oldum kendısı tasarıma tamamen karşı,hıc bır hastamda beklentı yaratmak ıstemem kı hıc bır doktor aptıgı tasarımın yuzde yuz aynısını cıkartamaz yuzde ellılık bır oran bıle cok zordur dedı bana,ve amelıyatı sorunsuz gectı,amelıyat once kendısıne neler ıstedıgımı anlattım ve 2 gun once fotograflarımı cektı sadece.ayrıca can bey eger sacma bır ıstekde bulunursanız uyarıyor hayır bu sana kesınlıkle yakısmayacaktır dıye ...bence tasarım olayına takılmayın derım

canım uzuldum sımdı ya bende amelıyat olmak ıcın arastırma asamasındayım can kopalı arastırmaya calısıyorum oda tasarım yapmıyomus ya bende senın gıbı memnun kalmazsam :44:of bunlar ınsanı cok dusunduruyor ya amelıyat sonrası memnun kalamamak maddı manevı kayıp ve huzursuzluk canım ALLAH YARDIMCIN OLSUN ole kucuk paralarda degılkı ınsan bıdaha bıdaha olsun sahsen ben 1.zor olucam kotu olursa 2.yı yaptıramam oyuzden ıyıce dusunmek lazım parası olan 2. de 3.de oluyor ya olmayan napsın?zor ısler bunlar zor

bende çok üzüldüm tasarımsız niye böyle bişey yaptıki çok önemli o burunla sen yaşayacaksın sonuçta..

benim doktorum da tasarım yapmadı, temmuzda olacagım ameliyat, ama ben ona nasıl bir burun istedigimi söylemeden o bana nasıl olacagını anlattı tam kafamda şekillendirdiğim gibi, yinede evde kendim photoshopta düzenledigim resmimi götüreceğim ama tam olarak netleşsin diye, bazı doktorlar tasarım yapmıyor malesef, ama kendi doktorum için söylüyorum hiç olumsuz tepkiyle karsılasmadım hastalarından, bakalım hayırlısı

slm doktorunuzun adını öğrenebilirmiyim bende doktor arıyorım ve kafam inanılmaz karıştı :S ihsan kasapgil- mehmet doğan ve mircan miroğlu nasıl doktorlar bilginiz varmı bunlarla ilgili ? mircan bey aşırı derecede ısrar ettiğim için normalde tasarım yapmayı uygun bulmadığını ama çok istediğim için tasarım yapabileceğini söyledi... ihsan bey ise böyle şeylerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. ama nasıl yapacağını tarif etti benim istediğim gibi gerçi onun söyledikleri de ama bunlar hakkında hiç yorum göremedim .

Son düzenleme:
slm doktorunuzun adını öğrenebilirmiyim bende doktor arıyorım ve kafam inanılmaz karıştı :S ihsan kasapgil- mehmet doğan ve mircan miroğlu nasıl doktorlar bilginiz varmı bunlarla ilgili ? mircan bey aşırı derecede ısrar ettiğim için normalde tasarım yapmayı uygun bulmadığını ama çok istediğim için tasarım yapabileceğini söyledi... ihsan bey ise böyle şeylerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. ama nasıl yapacağını tarif etti benim istediğim gibi gerçi onun söyledikleri de ama bunlar hakkında hiç yorum göremedim .

merhaba, benim doktorum Hüsamettin Top edirne Tıpta doçent, amelşyatım 12 temmuzda gerceklesti albümümden fotograflara bakabilirsiniz.. yazdıgınız doktorlar hakkında bilgim yok malesef ama benim doktorum da tasarım yapmadı, sadece nasıl istedigimi sordu son kez onu konustuk , doktorunuza güveniyorsanız tasarıma gerek yok bence, şahsen ben sonuctan çok memnunum

merhaba, benim doktorum Hüsamettin Top edirne Tıpta doçent, amelşyatım 12 temmuzda gerceklesti albümümden fotograflara bakabilirsiniz.. yazdıgınız doktorlar hakkında bilgim yok malesef ama benim doktorum da tasarım yapmadı, sadece nasıl istedigimi sordu son kez onu konustuk , doktorunuza güveniyorsanız tasarıma gerek yok bence, şahsen ben sonuctan çok memnunum

Dr Hüsamettin Top'un burun ameliyatları nasıl geçiyor bilgi verebilir misiniz? Özelden yazamıyorum da... Yani ameliyat sonrası iyileşme süreci nasıl, eli hafif mi? Ben daha çok acımaması ve sağlıklı bir burun olmasını istiyorum.

Tasarımda size ne gösterirse göstersin, burun iç yapısı da ameliyat sırasında şekle yön veriyor sanıyorum.. Yoksa tasarımda vaad edilen burun şekli belkide burun taşıyıcı sistemi zorlayacak.. Bu yüzden doktorumuz iyi ise ona guvenmeliyiz kızlar.. ( bu sözleri kendime de tekrarlıyorum :-)

Tasarım aslında kişinin ne beklediğini, doktorun daha iyi anlaması bakımından iyi olabilir. Doktor da hastasına tasarımın sadece bilgilendirme amaçlı olduğunu belirtmesi gerekir bence. Ama tabi tasarımda güzel burun görünce dayanamayıp atlıyoruz.

Benim doktorum da tasarım yapmadı. Hatta nasıl olacağını bile konuşmadık, kendisi direkt, ucu şöyle zaten böyle olması lazım, burası şiş küçülmeli gibi teşhislerle burnumun nasıl olması gerektiğini anlattı. Zaten doktor sizden daha iyi biliyor nasıl olması gerektiğini, onun eğitimini alan o :)
Sadece kalkık olmasını istemediğimi belirttim. AklınızdA ÇOK NET istediğiniz ya da hiç istemediğiniz bir şey varsa doktora belirtin ama gerisinde güvenmekten başka çare yok...çünkü kıkırdak yapısından tutun da derinin kalınlığı inceliği, pıhtılaşma süresi, herşey iyileşme süreci + burun şeklini biraz etkileyebilir.

Ameliyattan sonraki bakımın da çokönemli olduğunu düşünüyorum..masajlar olsun dikkat etmek olsun, yaşamkalitesi, dinlenme süreci,pozitif düşünce...çok önemli.

Canım revizyon ameliyatı olmayı düşünebilirsin ne burunlar var ne hale geliyor, moralini bozma. Başka bir doktorla görüş, bir fikir al. Tasarım istiyorsan tasarım da olsun. Sadece tasarıma bakıp karar vermediğin ve doktorun içine sindiğin sürece (biraz şansına güven) güzel olur.

Benim de tasarım yapılmamıştı.
Bana istediğin burnun fotoğraflarını gösterebilirsin dedi,gösterdim...
Bende tasarım göstermedği için korkuyordum ama görünce sürpriz oldu iyiki göstermemiş dedim....
Çok memnun kaldım anlayacağınız....

Back
X