burun deliklerim

nechter_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2011
32
0
36
Gaziantep
merhaba;
ben daha önce 2 defa burun ameliyatı geçirdim. şu an 19 yaşındayım. ilkini 16 yaşında oldum doktorumun söylediğine göre geniz eti ve burun kemiğimde eğrilik vardı. nefes sorunu yaşıyordum zaten. birazda estetik yaptı. ancak gözümün yakınlarında büyük bir kemik parçası bıraktı. görünüşte pek belli olmuyordu. burun deliklerimde biri oldukça yatay diğeri ise dik duruyordu. ilk ameliyatımı kbb yaptı. 1 yıl sonra ikinci ameliyatımı oldum. bu defa bir plastik cerrah yaptı. kalan kemik parçasına bişey yapılamadı söylediklerine göre gözyaşı bezinin üzerinde olduğu için. şekil olarak çatısı dahada düzeltildi ancak bu defa burun deliklerim birbirine yapışacak kadar küçüldü. aradan 1.5 yıl geçti. doktorum kulağından kıkırdak alıp burun deliklerine yerleştiririz dedi. ancak göründüğüm bir kbb doktoru bundan yana olmadığını burun şeklimin çok çirkin duracağını söyledi. hatta birşeyle tutup burun kanatlarımı açtı ve gerçekten şekil çok kötü duruyordu. dikiş izlerimde oldukça belli ve çok çirkin dikilmiş. yamuk duran yerleri bile var. hem burun deliklerim görüntü açısından çok kötü duruyor hemde nefes darlığı çekiyorum. bundan daha öncesinde burnumda üst tarafta büyük şişlikler bile oluyordu ve ertesi gün iniyordu. sizce ne yapmalıyım. tekrar ameliyat olmaya korkuyorum. burun deliklerin şekil kötü olmadan açılır mı?

Merhaba,

Burnunuzun şu anki şeklini görmeden cevap cermek yanlış olur. İsterseniz internet sitem aracılığı ile fotoğrafınızı gönderip hikayenizi yazın ve bir değerlendirme yapalım. Ama aslına bakarsanız en sağlıklısı gelip muayene olmanız. Böylece endoskopik burun içi muayenesini de yaparak daha sağlıklı bir çözüm önerebilirim.

Back