burun estetiği dikişler acil yardım

alessi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2010
41
0
96
Hatay
merhaba arkadaşlar salı günü burun ameliyatı oldum perşembe günü tamponlar çıktı ancak tamponlar çıktıktan sonra burnum kurumaya ve tıkanmaya başladı bende dikişlerin nerede olduğunu bilmeden biraz içini kurcaladım ve bir kaç kabuğu çıkardım sizce dikişlerime zarar gelmiş midir acil yardım istiyorum lütfen yardım edin.........

burun deliklerini kurcalamakla yanlış yapmışsın. burun ameliyatında daha tamponlar çıkmadan, dikişler alınmadan parmaklarla burun deliklerinin kurcalanması belki kesi yapılan yerin izinin iyileşme sürecini kötü etkileyebilir. ayrıca deri yayvanlaşabilen bir yapıdadır. ne kadar delikler elle kurcalanırsa deri o kadar yayvanlaşır ve burun 1-2 sene sonra küçük deformasyonlara uğrayabilir. Burun delikleri büyüyebilir vs vs. Burun ne kadar az kurcalanırsa iyidir, hiç kurcalanmazsa daha iyidir.

canım burun temizliğini deniz suyunla ve oksijenli su ile temizlemeni tavsiye ediyorum. deniz suyu kuruluğunu giderir. oksijenli suda burun içinde kurumuş kabuklar sümükler vs bunları kabartarak deriden ayrılmasını sağlar. kulak çubuğuyla burnunun içini çok rahat temizleyebilirsin. derinlere gitmeden tabi:) birde dikişler için doktorum teramisin merhem önermişti.

Son düzenleme:

Ben de ameliyat oldum Emre İlhan'a 22. günüm bugün. Canım doktorun ameliyattan sonrası için sprey vermedi mi? Emre Bey bir sürü şey yazdı bana. Burun için Tonimer Baby (burun spreyi), dikişler için tobrex pomad, morluklar için arnica merhem gibi gibi ilaçlar var. Bunları kullandığın zaman özellikle tobrex pomadı dikişlerine ve çok azda burnunun içine dogru hafifçe sürdügünde kuruluk azalıyor gitgide zaten. Tonimer Baby de 2 saatte bir sıkman gerekiyor. İlk başlarda gayet iyi geliyor o da. Doktoruna bir sor derim. Dikişlerine herhangi bir zarar geldigini düşünmüyorum. Ama tabi cok kurcalama kulak cubuguyla ön taraflarını hafifce temizliyebilirsin.

Son düzenleme:
teşekkürler arkadaşlar bugün 10. günüm eczaneden deniz suyu ve rinopanteina aldım deniz suyu ile temizlik yaptım diğer kremi de sürdüm hiç kabuk filan kalmadı sağ burun deliğim eskisinden çok iyi bir şekilde solunum yapıyor sol tarafım ise hala tıkanık kuruluk yok :)

çok acıyan bır ıslem degılkı eskısı gbı bır dakıka bıle surmuyor

korkmayın bır sey olmamıstır

benim de sol tarafim tikali ve sprey skyorum yine acilmiyor 8.gunum ameliyatin ve bu kadar gundur agzimdan nefes aliyorum...sag arada acilio yine tikanio ama sol taraf hepp tikali

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…