Burun estetiği sırasında ve sonrasında ağrı şiddeti nedir ? en cok korkulan şey..

gizemeren

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2011
73
0
0
İstanbul
arkadaşlar ameliyat olacagım ama bende inanılmaz bir korku var burnuma törpü yapılacak ve ucu kaldırılacak agrısı ne kadar olur ameliyat sırasında ve sonrasında acı çeker miyim ? bir de ameliyat kaç saat sürüyor nasıl geçirdiniz deneyiminizi özge özberkin burnuna bayılıorm umarım onunki gibi bir burnum olacak

arkadaşlar ameliyat olacagım ama bende inanılmaz bir korku var burnuma törpü yapılacak ve ucu kaldırılacak agrısı ne kadar olur ameliyat sırasında ve sonrasında acı çeker miyim ? bir de ameliyat kaç saat sürüyor nasıl geçirdiniz deneyiminizi özge özberkin burnuna bayılıorm umarım onunki gibi bir burnum olacak

Ağrı olsa bile çekilmez bir ağrı olmaz. Maximum 1-2 saat sürer o da. Ameliyat 2 saat civarı sürer.

Canim merhaba,
Ben iki kere ameliyat oldum ve her ikisindede ilk saatler burnumun ustunde inanilmaz aciii vardi..sonrasi inan sanki hiccc ameliyat olmamis gibi normaldi..gecmis olsun

Merbaha,

Benim ameliyatımın üstünden tam 7 gün geçti, canım biraz tatlıdır ama ameliyat sonrası pek acı hissetmedim. Hatta şu aralar ameliyat günüme geri dönsem diyorum herkes çok ilgiliydi, istediğim gibi naz yapıyordum. :) Ameliyatımın ilk günü morarma ve şişlikler hafifti, ikinci gün fazlalaştı bu da çok normal bir durum. Şişlikler inmeye başladığında burnumun içindeki silikonlar çok rahatsız etti beni ondan da 4. gün kurtuldum. Hiç korkulcak bir ameliyat değil gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.

Son düzenleme:
ağrıdan çok başka rahatsızlıklar oluyo. ucundaki sertlik, burunu temizleyememe, içindeki dikişlerden huylanma, ilk aylarda darbelere aşırı hassasiyet... oturma sürecinde sürekli değişen bi burun...keşke ağrım olsa dersin. çok kolaymış gibi hayallere kapılmayın gayet de zor. o alçıyla 10 gün durmak üç yastıkla uyumak ve kafadan 2-3 gün sadece ağzından nefes alıp verimek... ha değiyiyo mu evet ama kolay bir şey değil.

Son düzenleme:
ağrıdan çok başka rahatsızlıklar oluyo. ucundaki sertlik, burunu temizleyememe, içindeki dikişlerden huylanma, ilk aylarda darbelere aşırı hassasiyet... oturma sürecinde sürekli değişen bi burun...keşke ağrım olsa dersin. çok kolaymış gibi hayallere kapılmayın gayet de zor. o alçıyla 10 gün durmak üç yastıkla uyumak ve kafadan 2-3 gün sadece ağzından nefes alıp verimek... ha değiyiyo mu evet ama kolay bir şey değil.

Katılıyorum, çekilen ağrılar bunların yanında çok hafif kalır. Atelden ve bantlardan kurtulunca da bitmiyor. Ben değip değmediğini hala anlamadım. Burnumdaki ödem inmediği sürecede anlayamayacağım :(

Ben de ağrılardan ziyade rahat rahat bişiler yiyememekten, burnu temizleyememekten ve ağızdan nefes almak zorunda kalmaktan çekiniyorum.. Bir de sıcak havalar yüzünden kesin ödem fazla olur ben ameliyat olunca:59:

kızlar bu kişiden kişiye değişiyor bende ağrı sızı nefes alamama gibi sorunlar olmadı tamponluyken bile sanki nefes alıyor gibiydim evet alçı çıkınca şişme bir sürü yastıkla yatmak gibi sorunlar oluyor ama onlarda çekilmeyecek gibi değil hatta ben alıştım hala 2 yastıkla yatıyorum 6 ay olmasına rağmen:52::66::54:

Canim merhaba,
Ben iki kere ameliyat oldum ve her ikisindede ilk saatler burnumun ustunde inanilmaz aciii vardi..sonrasi inan sanki hiccc ameliyat olmamis gibi normaldi..gecmis olsun

cok tşekkür ederim canım cok korkuyorummm ameliyat anından deil sonrasındaki agrıdan ve görüntüden bu yüzden cesaret edemiyorm :S

Merbaha,

Benim ameliyatımın üstünden tam 7 gün geçti, canım biraz tatlıdır ama ameliyat sonrası pek acı hissetmedim. Hatta şu aralar ameliyat günüme geri dönsem diyorum herkes çok ilgiliydi, istediğim gibi naz yapıyordum. :) Ameliyatımın ilk günü morarma ve şişlikler hafifti, ikinci gün fazlalaştı bu da çok normal bir durum. Şişlikler inmeye başladığında burnumun içindeki silikonlar çok rahatsız etti beni ondan da 4. gün kurtuldum. Hiç korkulcak bir ameliyat değil gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.

canımm bana cesaret verdin gerçekten cok tesekkür ederim ya görüntü umrumda deil sadece o can acısı :S bi de lokal anestesizi mi genel mi sizce :S

Ben de ağrılardan ziyade rahat rahat bişiler yiyememekten, burnu temizleyememekten ve ağızdan nefes almak zorunda kalmaktan çekiniyorum.. Bir de sıcak havalar yüzünden kesin ödem fazla olur ben ameliyat olunca:59:

canım bir hafta nezle olmuş gibi olacagız iştee agızdan nefes alacagız ama sonunda mutlu olacagız =))) ama bi de burunda kanama seklınde sıvı oluormus heralde genel anestesize cok korkutuo benı

gizemerencim ameliyata ihtiyacın yoksa olma bence istersen fotonu koy bakalım yoksa sağlık sorunların mı var canım burnunda:40:

gizemerencim ameliyata ihtiyacın yoksa olma bence istersen fotonu koy bakalım yoksa sağlık sorunların mı var canım burnunda:40:

canım fotomu koycam da su an gözükmüo nedense fotom :S hem nefes alamıorm hem de görüntüsünü begenmiorum burnumun kalkıklıgı cok iyi ama kemerli ve biraz uzun oldugunu düşünüormm koymaya çalışcam fotoyu

tamam canım sen koy bakalım burnuna nasılmış eğer şekli iyiyse nefes alma problemini gider derim ben gerçekten burun çok hassasmış olduktan sonra anladım şeklini beğenmedi mi insanın hayatı kararıyor gibi geliyor :((

ağrı mağrı yasamazsın agrıdan korkma ameliyat her doktora göre değişir benm ilk ameliyatım 3 ikinci ameliyatım 3 bucuk saat sürdü. agır grip olmussun gibi hissediceksin burnunun tıkalı olması yüzünden oda tampondan yani sıkıntı 2 gün oda agrı diil nefes alamamanın sıkıntısı. kırılmıcaksa burnun törpü yapılıcaksa belki tampon bile olmaz burnunda hatta. ozaman amelityat olduğunu bile anlamazsın. ilk ameliyatımda tampon vardı 2 gün nefes alamamak agzımdan almak baya sıktı beni. ama ikinci ameliyatımda tampon yoktu gerek görmemiş doktor. ameliyat olmus gibi diildim. hatta 5 6 saat snra hastaneden cıktım. eve geldim annem grip olmustu kıyamam yerinden kalkamıo kıyamadım ona gittim corba falan yaptım daha ameliyat olalı 8 9 saat olmustu sen düşün :) okadar iyiydim. açıklayıcı olmustr umarımm:)

benim hiç ağrım olmadı,hiiç korkma, bir kez bile olmadı, üstelik benim kemiği kırdılar baştan yaptılar :) , ama hem lokal anestezisini (plastik cerrah uyguluyor) hem de sedasyonumu (anestezist yapıyor) çok kaliteli uyguladılar, anestezi doktoru çok önemli öncesinde kendisiyle ayrıntılı konuşun. ( tam genel anestezi değil hafif uyku şeklindeydi, arada konuşmaları hatta çatırtıları bile duydum ama ilaçların etkisiyle hiç rahatsızlık hissetmiyorsunuz, 1 saatlik ameliyat bana 5 dk sürmüş gibi geldi. çok rahat ettim), tabi asıl sorun şişlik ve morluklar, başta koca şiş kalkık olan burnum büyük olan burun deliklerim, 1-2 ay içinde normale dönmeye başladı, 6 ay sonrasında burnum çok doğal gözüküyordu, şimdi 1 yılı geçti, kimse estetik olduğuna inanamıyor, ben böyle doğmuşum sanki, tabi öyle fındık kadar bi burun değil ama yüzüme gitti, kavis istememiştim ben dümdüz iniyor yan profilde, sanırım o da doğal gösteriyor.

Back
X