burun eti yakma

mesude12

sineksavar
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2010
113
4
621
Diğer
Merhaba kızımın burnu devamlı tıkalı otrivine tutkunu oldu maalesef. Kuluk burun boğaz doktoru burun etlerini lazerle yakma ve burun kıkırdağı düzeltme (kıkırdak sağa doğruymuş) yapılmalı dedi. Bu işlemleri yaptıran var mı?
Sadece lazerle yakma işlemi olsa, bu şekilde de fayda gören var mı

Lazerle değil Radyofrekansla yakıyorlar. Yanılabilirim ama Lazerde ısı Radyofrekansa göre daha fazla diye biliyorum sanırım o yüzden radyofrekansı tercih ediyorlar.
Benim de burnumun ortasındaki kıkırdak sağa doğru kıvrılıp eğilmiş sağdan nefes almamı engelliyordu. Eğilmesinin nedeni önceki ameliyatlarımda yapılan yanlışla kıkırdağımın çok inceltilmesiydi. Kalınlığı azalan kıkırdak burun ucunu taşıyamıyor ve bir tarafa eğriliyor. Kızınızın kıkırdak eğrilmesi neden oldu acaba. Son ameliyatımla soldaki burun etim(konkam) radyofrekansla yakıldı. Kıkırdağıma da kıkırdak eklenip kalınlaştırıldı ve dik hale getirildi. Böylece sağdan da nefes problemim çözüldü.

doktor demişti lazer diye. eğrilik doğuştan dendi. iyileşme süreci ne kadar sürüyor

doktor demişti lazer diye. eğrilik doğuştan dendi. iyileşme süreci ne kadar sürüyor
Lazer konusunu iyi araştırın. Çünkü ben burun eti küçüktmede lazer hiç duymadım. Hep radyofrekansla yakılıyor burun etleri. Lazeri varis ameliyatlarında da tercih etmiyorlar.
Ben varis ameliyatı da olduğum için ordan biliyorum. Varis ameliyatımı yapan Dr radyofrekans veya ilaçla yapıştırma önermişti. Lazerde ısı yüksek etraftan geçen sinirlere zarar verebilir demişti.

Burun kıkırdağını düzeltmeyi nasıl yapacak bilmiyorum. Eğer kıkırdağı kalınlaştırarak yapacaksa ona kıkırdak eklemesi gerekir o da ya burun içinden ya da kaburgadan alınıyor. Ben de burun içinden bulundu alındı ve kıkırdağım kalınlaştırıldı. Sol konkam da radyofrekansla küçültüldü. Burun kemiğime dokunulmadı. Bir gece hastanede yattım. Üç gün evde uzandım. Ayağa kalkınca kan sızıntısı oluyordu. Bir ay sık sık Dr um kontrole çağırdı burun içinde oluşan kan birikintileri kabukları sürekli temizledi. Kıkırdakların birbirine kaynaması 4-5 ayı buluyormuş. 4-5 ay burnunuza darbe almayın dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…