Burun oturunca (yıllanınca) daha da doğallaşır (mı acaba?)

renge

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2013
74
8
28
Kocaeli
Arkadaşlar, burun ameliyatlarında genel fikir böyle. Forumlarda genelde 20 günlük 30 günlük ya da 1 yıllık fotoğrafları görüyoruz. Hakikaten çok doğal burunlar var. Acaba bu doğal burunlar 3 ya da 5 yıl sonra eskisine nazaran daha mı doğal olacak yoksa büzüşen deriler kıkırdak yapılarının değişmesi hasebiyle şekilsel deformasyona uğrayıp yapay mı görünecekler, ya da deri birkaç yıl sonra parlamaya başlayıp ilk doğal görünümünü yitirecek mi? Sizlerin ya da 5-10 yıl önce ameliyat olanların fikirleri nelerdir?

Ben yillar once olmadim ameliyatimi ama bikac sey söyleyebilirim. burun ilk bandajdan ciktiginda cogu kiside en yapay halinde görünüyor. Burun derisinin yuzle uyum gostermemesi, genelde burnun cok kalkik olmasi ve yandan en kucuk en kibar gunlerini yasayan burnun onden de en genis oldugu donemi yasiyor olmasından kaynaklanıyor sanırım. Gunler gectikce burun derisi biraz daha butunlesiyor yuzle ama bahsettiginiz parlama genelde ilk yilda oluyor burun derisinde artan yag uretimi dolayisiyla. Bu arada burnu yapaylastiran burun diregi sisligi bir sure sonra burun ucuna iniyor daha dogal gorunen fakat palyacomsu bir burun sekli olusuyor. bu durum bende yaklasik 4 haftada basladi. Bu surecte burun ucunun kalkikligi da azaliyor tabi. Sonralari burun ucundaki sislikler burnu terk etmeye basliyor kikirdak sinirlari ortaya cikiyor saniyorum bu 6 ay civarinda olusuyor. Yavas yavas burun ucunda varsa hatalar kendini belli ediyor. Bu arada sisligi inen burun ucu yine biraz kalkiklasiyor. Daha ileri donemde ise burun derisi kikirdaklari kemigi sikistirmaya devam ediyor ve bazi kisilerde burun kokundeki kirik kemik sinirlari belli oluyor bazen. bazilarinda cokmeler bazilarinda cesit cesit sorunlar olusuyor. Yani genelde sorunlar sislikler indikce belirginlesiyor. iyi bir ameliyat zamanla dogallasirken kotu bir ameliyat git gide daha kotu gorunmeye basliyor.

Cok cok tesekkur ederim Bordelaise cok guzel sureci anlatmişsin .12 gun once ameliyatim oldu burnum inanilmaz yapay gorunuyor bant cikarili bir gun oldu . Umarim iki hafta icinde birazcik bile plsa hu goruntuden kurtulurum . Burnumun ucu cok sisik birde altindaki deri gozukiyor oda sisik umarim kaybolur.

tatlım 12 gün burnun için yorum yapmaya erken çünkü burun estetikten sonra o kdar değişken oluyorki kendimden biliorum benim4 ayı geçti ilk zamanlar doktorumun başının etini yiyordum böyle büyük mü kalacak diye şu an baya minikleşti kibar oldu bandajlar çıktıktan sonra burunda ödemler bi anda artıveriyor ve bi süre şişlik sürüyor sonra yavaş yavaş iniyor sabır işi burun olayı :)

Benim 1 ay oldu her geçen gün degisiyor aslinda sisliklerim elmacik kemiklerimde belirgin burnumun ucuda tabiki öndende geniş duruyor amaa çok rahatsiz etmiyor nedensee zamana birakmakta faydaa var :) uufak ufak sivilceler desen başa belaaa amaa sabrin sonu Selamet olur insallah :)

Nitekim de öyle oldu nerdeyse 1 ay olucak o yapay görüntü gitti hatta arkadaşlarım fark etmediler bile :) Gerçekten büyük bir değişim oluyormuş suanlık memnunum ama umarım kötü bir şey olmaz bundan sonra burunlarımızı korumalıyız :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…