5 aylık bebekle yaptığım kaliteli etkinlikler: çamaşır asarken bak bu ıslak, bak bu tüylü diye duyusal etkinlik yapmak, geldim oğlum, geldim tatlım diye bağıra bağıra gidip çamaşır makinasını çalıştırıp koşarak ağlayan çocuğun yanına dönmek, şarkı açıp el çırpmak (3 dk), oyun halısında serbest zaman (10 dk), oturma minderinde oyuncak kemirtme (10 dk), kanguruya koyup evi toplamak, toplarken bak bu defter, bak bu askı, dolaba asılır diye diye konuşma egzersizi, bebek egzersizi (annemin gösterdiği 3 hareketi yaptırıp dayanamayıp şpur şupur öpmek), akşam üzerleri kanguru veya arabada evin önündeki parkta yürüyüş, yürüyüş sırasında termostan sallama çay içip bu hayatı ben yaşıyorum zannetmek, çiçek yaprak taş kozalak elletmek, kedilere miyavlamak, çocuk parkına gidip çocukları izlemek (covid dönemi 1 çocuk bulmak için 3 park dolaşmak), çamaşır sepeti, tel çırpıcı, pet şişe su, makarna paketi gibi ilgisini çeken objeleri çevire çevire önüne koyma (sonra makarna suyu kaynayınca elinden alıcam diye ter dökme), kitap kemirme (okuyamadı), yüz üstü zamanı (1 dk), yine oyun halısı, oturma minderi ve şarkı açıp el çırpma döngüsü, bol bol saate bakmak, camdan dışarıyı izlemek (babası gelsin de kucağımdan insin diye bekliyorum aslında), yatırmadan sabunsuz şampuansız 5 dk ılık banyo, kremlerken biri beni de böyle yıkayıp ovup giydirse keşke diye hayal kurmak... ama gerçekten 1 yaşına kadar görüntülü konuşma dahi yaptırmadım, yalan yok :) evet sıkıcı ve yorucu 5 aylık bebekle zaman geçirmek ama çok da bir alternatif yok. kolay gelsin :)