• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bütün kaynanalar boyle mi??

Kaynanan dert yanilcak biri degil ki canim.Burda ne kaynana hikayeleri var.Az onlari oku da halina sukret derim.

Insan hep yukaridakilere bakarsa uzulur, hayatindan zevk almaz hala gelir.Senden daha sikintili hayat yasayanlara bakarsan en azindan haline bakip sukredersin.Ilerde unutmaki hepimiz birer kaynan olucaz.Ne dograrsan canagina, o gelir kasigina.Cok buyutucek bir durum yok senin halinde.Esinde ezdirmiyor seni, kadincagiz oglunu sahiplenim, Ahmetim bunu sevmez, vs. diyemiyecek mi.Evladi elbet, o dogurmus birakda okadarcik sahiplensin.Arada tahammul edemiyecegin bisey derse de, uygun dille uyar, esip gurlemeden.Oglunun elestirmesi ayridir, senin ayridir.Dusun ki anneni esin azarlasa ne hissederdin.Buna verecegin cevap sana uygun davranis biciminide ogreticekdir.

Gelin kaynana iliskilerinde dusturumuz:Ne ezil, ne de karsindaki ez.Bu zamane gelinleri, artik daha fazla kaynana ezer oldu, benimde etrafimda gozlemledigim bu.Bizde ilerde kaynana olucaz, bizde evladimizi yeri geldiginde sahiplenicez, gelinler gelinligini, kaynanalar kaynanaligini bilse kavga gurultude olmayacak.Hicbirimiz melek degiliz ama herseyin bir usulu vardir.Basta dedigim gibi kayinvalidenin kusurlari buyutulcek cinsten degil.Gormezden gel, cizgileri asarsa da tatli dille uyar.Tatli dilli degilsen ,senden ziyade esin konussun sikintini.sevgiler...

Kayın validenizin oğluna benim x im demesinde ne var ki anlamadım ,benimde oğlum var k.k daki kayın valide yorumları beni çok düşündürüyor ,ileride oğlumu sevemez miyim? Ona benim x im diyemez miyim? Annelik her yaşta annelik anne evlat ilişkilerine saygı duyulması gerekir,üstelik de bazı yorumlar var işte sizde kalmasına takmıyorsunuz da gibi ?bir anne evladında yatılı misafirlik edemez mi? Yarın bir gün anne düşkün olduğunda bu zihniyetteki arkadaşlar bakmayacaklar herhalde,benim düşüncem bırakın benim x im desin ,sevsin öpsün onun evladıdır o ,sevgiler.

Ben ortada çok büyük bir sorun göremedim.
Kalsın yaşlı kadın, belki bir hastalığı vardır.
Gece ne olacağı belli olmaz.

Allah korusun başına bir gelse, vicdan azabı duyarsınız.

X'im demesinde de sorun yok.
Benim kayınvalidem de çocuklarına, bana, eltime, hatta torunlarına bile 'Xim diye hitap eder.
Sizinki belki yeni evlisiniz diye biraz kıskandırmak için böyle davranıyor olabilir,
ama kıskanacağınızı hissetmiş ki böyle davranıyor.
Sizin kıskanmanız da garip, sonuçta oğlunu anneden kıskanmak olmaz.
Ortada biraz danışıklı dövüş var gibi :D

kadınlar sahiplenmeyi sever o yüzden gelin kaynana arasında hep bu sorunlar olur ve olacak.
annesi oğlunu başka kadına verdiğini kabullenmek istemez, benim oğlum benim x im deyip durur, karısı da artık benimle evli o niye benim xim diyor diye kendi kendine sinir olur , kayınvalidenin yüzüne de onun yaptığı gibi nispet yapamaz saygıdan dolayı, kendi kendini yer. valla seni anlıyorum arkadaşım ama yapcak bişey yok gibi, onun kendisini mutlu edecek şeyler söylemesine izin vereceksin sonuçta konuşmanın sana ve evliliğine zararı olmaz. içten içe fesatlanıp da evliliğini bozmaya çalışan kayınvalide daha mı iyiydi. en azından iyiniyetli ise şükredip aile olmaya çalışın napalım. söylemesi kolay yapması zor biliyorum bazen ben de zorlansam da sonuçta iyi olmaya çalışıyorum hep. mesela benim sevgilimin yurtdışında iş bulma durumu vardı, ben de kadının gönlü olsun diye annesinin yanındayken, benden izin alma annenden al şuan birşey diyemem ki dedim gülerek (içimden de tabikide benden izin alacak, beni o bavula koymadan şurdan şuraya gidemez diyorum) , annesi de yooook göndermem ben oğlumu onu koklamadan uyuyamam (!) dedi bende gülümsedim oturdum. he sinir olmadım mı oldum tabiki bebek mi bu kokluyor ya çok saçma ama bişey demeyeceksin

kadınlar sahiplenmeyi sever o yüzden gelin kaynana arasında hep bu sorunlar olur ve olacak.
annesi oğlunu başka kadına verdiğini kabullenmek istemez, benim oğlum benim x im deyip durur, karısı da artık benimle evli o niye benim xim diyor diye kendi kendine sinir olur , kayınvalidenin yüzüne de onun yaptığı gibi nispet yapamaz saygıdan dolayı, kendi kendini yer. valla seni anlıyorum arkadaşım ama yapcak bişey yok gibi, onun kendisini mutlu edecek şeyler söylemesine izin vereceksin sonuçta konuşmanın sana ve evliliğine zararı olmaz. içten içe fesatlanıp da evliliğini bozmaya çalışan kayınvalide daha mı iyiydi. en azından iyiniyetli ise şükredip aile olmaya çalışın napalım. söylemesi kolay yapması zor biliyorum bazen ben de zorlansam da sonuçta iyi olmaya çalışıyorum hep. mesela benim sevgilimin yurtdışında iş bulma durumu vardı, ben de kadının gönlü olsun diye annesinin yanındayken, benden izin alma annenden al şuan birşey diyemem ki dedim gülerek (içimden de tabikide benden izin alacak, beni o bavula koymadan şurdan şuraya gidemez diyorum) , annesi de yooook göndermem ben oğlumu onu koklamadan uyuyamam (!) dedi bende gülümsedim oturdum. he sinir olmadım mı oldum tabiki bebek mi bu kokluyor ya çok saçma ama bişey demeyeceksin

Güldürdün beni valla :):) koklamadan uyuyamam ne demek Allah askına :)

Ben baslarda gercekten sorun etmedim, bir gun , iki gun insanher gun benim Ahmet'im der mı Allah askına. Öyle kıskanç bi yapım yok İnan bana. Ama oğlu gelince Ahmet , Ogulu yokken benim Ahmet'im. Bi sure sonra sıkıntı yaptı galiba

Güldürdün beni valla :):) koklamadan uyuyamam ne demek Allah askına :)

Ben baslarda gercekten sorun etmedim, bir gun , iki gun insanher gun benim Ahmet'im der mı Allah askına. Öyle kıskanç bi yapım yok İnan bana. Ama oğlu gelince Ahmet , Ogulu yokken benim Ahmet'im. Bi sure sonra sıkıntı yaptı galiba

çok sinir ama boşver yaa alışcak mecburen sen sinir olduğunu belli edersen daha çok yapar bence

işte bi yandan da en azından kötü niyetli biri değil sadece saf biri diye kendimi avutuyorum, sonuçta insanlar mükemmel olamaz ve kendi annemizde bize batmayan şeyler onda daha çok batabiliyor, bunun önüne geçmeye çalışmak lazım... öbür türlü onlar da samimi olmadığımızı ve rol yaptığımızı anlıyor , iki taraf da birbirini sevemiyor. aile olmaya çalışıcam ama başarabilecek miyim bilmiyorum inşallah olur:)

Cocuğum yok canım daha :) ben sahiplenmesine kızmıyorum ki. Duşun "oğlum tırnaklarını kes, üstünü ort, gece çok terketsin dikkat et" demesine bile bişey demedim. Benim kızdığım bana inat olsun gibi kimse yokken boyle konuşması.
Yoksa takmayarak daha çok kızdırıyorum galiba onu 

gülmek en güzel cevap gül öyle konuşunca hemde kahkahalarla gül. gıcık olur :)))))))))))

yanı ıkı elı dusun ıkı elden bırı hareket etmezse ses cıkar mı cıkmaz ancak ıkı el hareket edıp bırbırıne vurdugunda ses cıkar ve olaylar buyur o konussun sen hıc ses verme bu karsındakını o kadar sınır ederkı psıkolojıde boyledır, ıyı aksamalarr

bencede :)))))))))

konu sahibi arkadaşım konu başlığına cevap veriyorum:-) evet böyleler benim kayınvalide de inanılmaz düşkündür oğullarına hep sarılır öper canım ciciğim xim falan der valla ne yalan söyleyeyim ilk zamanlar çok kavga ediyordum eşimle o zaman toydum tabi.tuhaf geliyordu koca adamı sarılıp öpmesi gittiğimizde hemen oğluşunun yanına otururdu. baktım olacağı yok şimdi iki yıllık evliyim zerre takmıyorum artık. zaten eşim de artık yukarı çıktığımızda direkt benim yanımda oturuyor samimiyete mahal vermiyor. anlayacağın eşin seni ezdirmiyorrsa boşver.düşün ben bi de altlı üstlü oturuyorum. ilk zamanlar her gün yeni evliyken bile her gün görüşüyorduk valla şimdi ne olduysa oldu eşim bile artık yukarı çıkmak istemiyor. evimde çok huzurluyum haftada bir yetiyor görmeye diyor. anlayacağın canım zamanla adamlar kendileri çekiyor evde huzuru bulunca. hani diyorsunuz ya hanımlar çocuğudur sevemez mi.bana göre çok tuhaf bu benim fikrim koskoca adamı 3 yaşında çocuk gibi sevmek yada yedik geldik dediğin halde sana da yemek hazırlayayım mı demek. ne bileyim bana halen garip geliyor. anne olunca farklı düşünürüm belki ama şu anki fikrim budur.

Back
X