Bütün komşulara karşı rezil olduk

naneli_limon

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012
796
90
118
Mrb ben normalde eşiyle çok iyi anlaşan biriyim.eşim melek gibidir.3 aylık bir bebeğimiz var ve biz gerçekten çok iyi bir çifttik bebekten önce. Bebek olduktan sonra en küçük şeyler kocaman oluyo ve eşim köpürüp etraftaki eşyaları kırıyor. Dün o kadar rezil oldukki sebepte o kadar basitki benim bebeği kıskanmam (maalesef)ve benden izinsiz ve habersiz bebeği babaannesine götürmesi. Ben onların sevme şekillerini sevmiyorum. Çocuğumu zamanında dudaktan öpüyorlardı uyardık yapmıyor fakat yanağından çok öpüyor bu bile beni rahatsız ediyor. bEn yokken fırsatı değerlendirdiğini düşünüyorum. Ayrıca anneannesi de vardı ve ben ondan çok korkuyorum 90yaşında beni gördüğünde bir sarılır bana bi öper ama sert sert. Bebeğimi görünce ne yapmıştır ALLAh bilir. Ve hastaneden de yeni çıktı sayılır.Ben bebeğimi ondan kormak istiyordum.Yüzünden öptürmek istemiyorum ama eşim sağolsun gitmiş bebeğimi yalatmış. Aslında çok büyük bir sebep değil ama eşimin bana yaşattıkları çok büyük.Şuan apartmandaki herkese rezil olduk.Eşim kapıyı kırdı :( ve herkes duydu.Apartmandakilerin yüzüne bile bakamam artık çok üzgünüm.Eşimle barıştık ama apartmana rezil olduk :(
Bebek bence kesinlikle yuvayapan değil yuva bozan.Nerde eşimle o eski günlerimiz :(

Son düzenleme:
Bence senin sinirlerin fazla bozulmuş.
İnsanlar bebek sahibi olmak için bu kadar uğraşırken kendi evladın için yuva bozan demen çok kötü bir şey.
Eşinin abartılı sinir patlamalarında o bebeğin günahı ne.
Adam kendini kontrol edemiyorsa gitsin tedavi olsun.

Bence senin sinirlerin fazla bozulmuş.
İnsanlar bebek sahibi olmak için bu kadar uğraşırken kendi evladın için yuva bozan demen çok kötü bir şey.
Eşinin abartılı sinir patlamalarında o bebeğin günahı ne.
Adam kendini kontrol edemiyorsa gitsin tedavi olsun.

yuva bozan benim görüşüm.Araştırırsan tartışmaların çoğu bebekten sonra oluyor. Ben çok hassasım adette olamadım onun sıkıntısıda var.Eşimde bunaldı. Ama anlaştık ikimizde öfkemizi kontrol edecez edebilirsek inşallah

ayrıca benim üzüldüğüm tartışmamız değil apartmana rezil oluşumuz.Biz tartışmamızı hallettik barıştık ama çok kötü bir etki bıraktık :(

yuva bozan benim görüşüm.Araştırırsan tartışmaların çoğu bebekten sonra oluyor. Ben çok hassasım adette olamadım onun sıkıntısıda var.Eşimde bunaldı. Ama anlaştık ikimizde öfkemizi kontrol edecez edebilirsek inşallah

Canım bende senin görüşün için diyorum zaten.
Sen lahosalığı atlatamamışsın hassassın , eşinde anlayış göstereceğine sağı solu kırmış.
Bura da tek masum bebeğin.
İnsanlar tartışır kavga eder bağırır ama kapı kırmak normal bir davranış değil.
Barışmışsınız güzel ama bu kapı kırmaya varacak sinir patlamasını da göz ardı etmemen gerekiyor komşulara rezil olmaktan önce.

haklısın cnm. ben eşimin kişiliğini bildiğim için dünya mükemmeli bir insan o yüzden çok üstünde durmadım kapı kırmasının ama haklısın konuşayım tedavi olsun.

haklısın cnm. ben eşimin kişiliğini bildiğim için dünya mükemmeli bir insan o yüzden çok üstünde durmadım kapı kırmasının ama haklısın konuşayım tedavi olsun.

Doğum yapan lahosa olan anlayışla yaklaşılması gereken sensin eşin değil.
Bebeğin yuva bozduğu düşüncesine seni sokanda eşin.
Boşver komşuları.Eşin dediğin gibi bir insan madem bu kadar sinir yapıyorsa bir sorun var demektir.
Önce bunu halledin.

Doğum yapan lahosa olan anlayışla yaklaşılması gereken sensin eşin değil.
Bebeğin yuva bozduğu düşüncesine seni sokanda eşin.
Boşver komşuları.Eşin dediğin gibi bir insan madem bu kadar sinir yapıyorsa bir sorun var demektir.
Önce bunu halledin.

sağol cnm yukarıyı tekrar oku eklediklerim var. Aslında benim sebep o kadar basitte değil.

sağol cnm yukarıyı tekrar oku eklediklerim var. Aslında benim sebep o kadar basitte değil.

Canım okudum ama anlıyorum tedirginliğini ama eşinde haklı bu konuda sonuçta o da onun ailesi ve bebeği görmek hakları.
Ne olursa olsun ortada konuşarak çözülemeyecek bir şey yok.
Sakin olmak lazım sadece.

Günaydın. .evet haklısın bebekten sonra buyuk kavgalarin baslamasi cok gorulen bir durum..sadece anne degil ozellikle baba bu durumdan daha cok etkileniyor..o ana kadar evin icinde tek ilgi odagi iken bebekle birlikte ilgisiz kalıyor..maalesef erkekler baba olduklarını cok daha gec idrak edebiliyorlar..ancak bebek biraz buyuyecek onunda taniyip oynamaya baslayacak o zaman babalik duygulari yerlesiyor..deneyimlerim sonucu sana tavsiyem kesinlikle ne ona ne de ailesine bebekle ilgili yaptirimlar getirme ki esinin tepkisini alma..adam zaten senden gordugu ilgiden mahrum kaliyor bir de buna sebep olan bebegi tamamen kendine aitmis gibi hissettirirsen daha tepkili olacak..birak opsunler dudaklarindan ne olabilir ki..ayrica ilk aylarda bagisiklik sistemi cok guclu oldugundan alacagi her turlu ajana karsi daha hizli antikor uretebilir..bebekler sandigimiz kadar korumasiz degil..neyse..sen esine tedavi olmasini soylersen cok daha buyuk tepki alirsin..buna gerek de yok zaten..yapman gereken bebekle ilgili sorumluluklar vermek ve bebekle ilgili konularda ona yaptirimlar getirmemek..ayni kardesi olan bir cocugun kiskanmasini onlemek gibi dusun bunu..ne kapiyi kirmasi ne ofke nobetleri sana karsi degil..sadece senin ilginden mahrum kaldigi ve ne yapacagini bilemediginden..umarim kazasiz atlatirsiniz bu donemi..

Canım okudum ama anlıyorum tedirginliğini ama eşinde haklı bu konuda sonuçta o da onun ailesi ve bebeği görmek hakları.
Ne olursa olsun ortada konuşarak çözülemeyecek bir şey yok.
Sakin olmak lazım sadece.

bunları yaşıycağmı hamleyken tahmin bile edemezdim. Yaşayanlarada çok tuhaf gözüyle bakardım ama insanın bi bebeği olsun gör..+latlatılamamış lohusalık+ adet olamama+ cinselliğin bitmiş olması hayatımızda sadece bebek üzerine odaklanma vs. vs. devaM eder gider liste.

Bizde dun cocuk yuzunden tartistik. Sacini yamuk kestirmis gorunce sinirden bagira bagira agladim.
Duzelttir ben cocuguma bakmayan annemiyim bu cocugu yanimda bu halde gezdirmem diye cikistim. Oda inat etti cok kucuk korkuyo bagiriyo makinayi gorunce dedi ve goturmedi..

Suratlar 5 karis 2 saat gezdik, ters cevaplar verdik birbirimize.
Baktim o goturmuyo ben goturdum sacini duzelttirmeye. Eve girince normal davrandim ama o hala surat yapiyodu.
Yaptigin normalmi biliyosun cocuklarin dis gorunusu beni cok ilgilendiriyo ama sen bakimsiz cocukmus gibi getirip verdin elime, deli gibi duruyodu cocuk. Asla kabul etmem dedim agladim sinirden.... Oda hemen sarildi bana. Sarildigimizi goren cocuklar beni kiskandiklari icin babadan " o benim anne diye" kosmaya basladilar. Biraz sarilma biraz oynasma derken konu kapandi tabi...

Siz degisik bi konudan kapilari kiricak kadar ileri giden kocaniza " dunya mukemmeli deyip masum melege yuva bozan" diye yakistirma yapmisiniz. Cok uzuldum bebeginiz icin.
Komsulari alakadar etmez sizin kavganiz ister kapi kirin ister pencere, ama bebeginiz hissetmedimi saniyosunuz o kapinin kirildigini??

Son düzenleme:
Mrb ben normalde eşiyle çok iyi anlaşan biriyim.eşim melek gibidir.3 aylık bir bebeğimiz var ve biz gerçekten çok iyi bir çifttik bebekten önce. Bebek olduktan sonra en küçük şeyler kocaman oluyo ve eşim köpürüp etraftaki eşyaları kırıyor. Dün o kadar rezil oldukki sebepte o kadar basitki benim bebeği kıskanmam (maalesef)ve benden izinsiz ve habersiz bebeği babaannesine götürmesi. Ben onların sevme şekillerini sevmiyorum. Çocuğumu zamanında dudaktan öpüyorlardı uyardık yapmıyor fakat yanağından çok öpüyor bu bile beni rahatsız ediyor. bEn yokken fırsatı değerlendirdiğini düşünüyorum. Ayrıca anneannesi de vardı ve ben ondan çok korkuyorum 90yaşında beni gördüğünde bir sarılır bana bi öper ama sert sert. Bebeğimi görünce ne yapmıştır ALLAh bilir. Ve hastaneden de yeni çıktı sayılır.Ben bebeğimi ondan kormak istiyordum.Yüzünden öptürmek istemiyorum ama eşim sağolsun gitmiş bebeğimi yalatmış. Aslında çok büyük bir sebep değil ama eşimin bana yaşattıkları çok büyük.Şuan apartmandaki herkese rezil olduk.Eşim kapıyı kırdı :( ve herkes duydu.Apartmandakilerin yüzüne bile bakamam artık çok üzgünüm.Eşimle barıştık ama apartmana rezil olduk :(
Bebek bence kesinlikle yuvayapan değil yuva bozan.Nerde eşimle o eski günlerimiz :(
kusura bakma da yuva bozan şey bebek olamaz burda sizsiniz o.
elbetteki öpecek sevecekler, sen kendi ailene götürmüyo musun,
sadece şımarıklık sizin yaptığınız.
şu son satıra kadar yazdıklarınızı anlamaya çalıştım. o son satırdakiler sizin vicdanınızı gösterdi. bebeğe acımayan eşine mi acır???
biz burda bi yerelerimizi yırtıyoruz evlat sahibi olalım diye,, pessss ya valllaaa pesss,
sabah sabah sinirim bozuldu

Haklıyken haksız olmak böyle birşey demek ki. Okudum okudum haklı dedim son cümlen bitirdi herşeyi.

İnsan evladına nasıl yuva bozan der ki ? Bin tane yuva feda olsun evladıma, koca neymiş, yuva neymiş. Evladım bir yana tüm değerler bir yana.

bunları yaşıycağmı hamleyken tahmin bile edemezdim. Yaşayanlarada çok tuhaf gözüyle bakardım ama insanın bi bebeği olsun gör..+latlatılamamış lohusalık+ adet olamama+ cinselliğin bitmiş olması hayatımızda sadece bebek üzerine odaklanma vs. vs. devaM eder gider liste.

Bu yorumunuz sonradan dikkatimi cekti...
Baskalari hakkinda fazla buyuk konusmusunuz belkide,cunku Insan kinadigini yasamadan olmezmis derler..
Belki lohusalik stresi anne olmaya adepte sorunlari yasayabilirsiniz. Anliyorum tabiki hepimiz atlattik bi sekilde...Ama o bebegin boynunu bi koklayin bakalim ne hissedeceksiniz.

Istediginiz kadar opulmucek deyin is inada giderde esiniz hic gozunu kirpmadan cocugunuzuda elinizden alip ailesini secebilir. Cunku yeni dogum yapmis kadinin ve 3 aylik bebegin yaninda kapi kiricak psikolojiye sahip insan herseyi yapar....Cok var ornekler hersey insanlar icin sonucta.

Siz esinizi katmadan olayi kontrol edin. Guler yuzle aciklama yapin. Saglik sorunu yasamis anne el biriliigi ole dikkat edip buyutelim bebegimi deyin mesala kv'ye... O zaman daha yapici olur gibi.

mrb ben normalde eşiyle çok iyi anlaşan biriyim.eşim melek gibidir.3 aylık bir bebeğimiz var ve biz gerçekten çok iyi bir çifttik bebekten önce. Bebek olduktan sonra en küçük şeyler kocaman oluyo ve eşim köpürüp etraftaki eşyaları kırıyor. Dün o kadar rezil oldukki sebepte o kadar basitki benim bebeği kıskanmam (maalesef)ve benden izinsiz ve habersiz bebeği babaannesine götürmesi. Ben onların sevme şekillerini sevmiyorum. çocuğumu zamanında dudaktan öpüyorlardı uyardık yapmıyor fakat yanağından çok öpüyor bu bile beni rahatsız ediyor. Ben yokken fırsatı değerlendirdiğini düşünüyorum. Ayrıca anneannesi de vardı ve ben ondan çok korkuyorum 90yaşında beni gördüğünde bir sarılır bana bi öper ama sert sert. Bebeğimi görünce ne yapmıştır allah bilir. Ve hastaneden de yeni çıktı sayılır.ben bebeğimi ondan kormak istiyordum.yüzünden öptürmek istemiyorum ama eşim sağolsun gitmiş bebeğimi yalatmış. Aslında çok büyük bir sebep değil ama eşimin bana yaşattıkları çok büyük.şuan apartmandaki herkese rezil olduk.eşim kapıyı kırdı :( ve herkes duydu.apartmandakilerin yüzüne bile bakamam artık çok üzgünüm.eşimle barıştık ama apartmana rezil olduk :(
bebek bence kesinlikle yuvayapan değil yuva bozan.nerde eşimle o eski günlerimiz :(
insan bebeği için hiç öyle der mi yaa mümkün mü neymiş efendim eşimle aram bozulmuş benım ebeğimin canı sağolsun koca küsmüş mü,kızmış mı asla umurumda olmaz istemiyosa kapı açık ben buyum de yok kızarmış yok küsermiş el oğlu işte ne yapsa yeridir benım umurumda olan bebeğim olur kesinlikle evlatlarımbenım her şeyim

kusura bakma da yuva bozan şey bebek olamaz burda sizsiniz o.
Elbetteki öpecek sevecekler, sen kendi ailene götürmüyo musun,
sadece şımarıklık sizin yaptığınız.
şu son satıra kadar yazdıklarınızı anlamaya çalıştım. O son satırdakiler sizin vicdanınızı gösterdi. Bebeğe acımayan eşine mi acır???
Biz burda bi yerelerimizi yırtıyoruz evlat sahibi olalım diye,, pessss ya valllaaa pesss,
sabah sabah sinirim bozuldu

ben de son cümleyi okudum neye uğradığımı şaşırdım geçen sene eşimle ailesi yuzunden tartıştık ailemi istemeyen benı de istemese olur dedi bana ben de kapı açık senı tutan yok benım için önemli olan çocuklarım dedim o lafımdan sonra bır daha bana öyle sözler sarfetmedı çunku bılıyor ben çocuklarıma çokkkk değer veriyorum kendısınden daha fazla baktı zararlı çıkacak sustu:))

ben de son cümleyi okudum neye uğradığımı şaşırdım geçen sene eşimle ailesi yuzunden tartıştık ailemi istemeyen benı de istemese olur dedi bana ben de kapı açık senı tutan yok benım için önemli olan çocuklarım dedim o lafımdan sonra bır daha bana öyle sözler sarfetmedı çunku bılıyor ben çocuklarıma çokkkk değer veriyorum kendısınden daha fazla baktı zararlı çıkacak sustu:))
çok haklısın canım.
burda evlat sahibi olamayan o kadar çok kişi varki.
biz bir gün hamile kalacak mıyız diye hayal kuruyoruz yaaa,
siz geceleri evladınızı öpe biliyosunuz biz ne yapalım, ellerimiz böğrümüzde izliyoruz...
kesinlikle kıskançlık değil imrenme bizimki..
böyle bulup da kıymet bilmeyen olunca inanmazsınız ağlayasım geliyo..
onu veren rabbim almasını da bilir, kıymet bilmek gerek:(
onun şanssızlık olarak gördüğü şey bizim için o kadar büyük bi şans ki...

BENCE ANNELİK ÇOK KUTSALDIR BAZI KADINLAR SADECE ANNE OLMAK İÇİN EVLENİYOR BEN HEP RABBİME YAVRULARIMIN ACISINI GÖSTERME YA RAB!DIYE DUA EDERİM BİZ DEĞİL ONLAR BİZİ GÖMSÜN DERİM ÇOCUKLARIMIN HAYATI KOLAYLAŞSIN DİYE İŞ YERİMİ(öğretmenim)YANI OKULUMUN YERİNİ EVİMİN YERİNİ HEP ONLARIN DAHA RAHAT EDECEĞİ VE İYİ EĞİTİM ALACAĞI YERLERE GÖRE AYARLIYORUM SENE BASINDAN BERİ 2 OKUL DEĞİŞTİRMEK ZORUNDA KALDIK EVİ OKULUN YAKININA TASIDIK YETER KI YAVRULARIM MUTLU VE RAHAT OLSUN EŞİMLE UMREYE GİTMEK İSTIYODUK ANCAK GÖNLÜM RAZI OLMADI ÇOCUKLARI YALNIZ BIRAKMAK ANNEME DE BIRAKAMADIM DEDİM BIRAZ DAHA BUYUSUNLER İNSALLAH SONRA GIDERİZ 7 YASINDALAR DAHA MESELA OĞLUMUN PIPISNDE ET VARMIŞ DOKTOR HEMEN ALALIM DEDI SUNNET ETTIRDIM 3 GUN ÖNCE ASLIDA SENEYE YAPTIRACAKTIME BU DURUM PLANLARI DEĞİŞTİRDİ BUTUN SALONLAR DA TUTLMUŞ YAZ SEZONU DOLAYISIYLA BEN O KADAR MILLETI EVDE KABUL EDECEM MEVLÜT VE YEMEK VERECEM YETER Kİ OĞLUMUN HAYALI OLSUN FOTOĞRAFÇIYI AYARLADIK DÜN PAŞAMA SUNNET KIYAFETI ALDIK KIZIMA GELİNLİK ALDIK ALLAHIM ONLARIN MUTLULĞU VAR YA İŞTE DUNYA NIN EN ZENGIN İNSANIYIM DEDIM ŞÜKÜR RABBIME
YA ASLINDA DAHA DA YAZARIM DA NEYSE YA İNSAN NASIL EVLADINA YUVA YIKAN DERRRR VALAAHI ŞAŞKINA DÖNDÜM ONLAR ALLAHIN BI LÜTFUDUR

BENCE ANNELİK ÇOK KUTSALDIR BAZI KADINLAR SADECE ANNE OLMAK İÇİN EVLENİYOR BEN HEP RABBİME YAVRULARIMIN ACISINI GÖSTERME YA RAB!DIYE DUA EDERİM BİZ DEĞİL ONLAR BİZİ GÖMSÜN DERİM ÇOCUKLARIMIN HAYATI KOLAYLAŞSIN DİYE İŞ YERİMİ(öğretmenim)YANI OKULUMUN YERİNİ EVİMİN YERİNİ HEP ONLARIN DAHA RAHAT EDECEĞİ VE İYİ EĞİTİM ALACAĞI YERLERE GÖRE AYARLIYORUM SENE BASINDAN BERİ 2 OKUL DEĞİŞTİRMEK ZORUNDA KALDIK EVİ OKULUN YAKININA TASIDIK YETER KI YAVRULARIM MUTLU VE RAHAT OLSUN EŞİMLE UMREYE GİTMEK İSTIYODUK ANCAK GÖNLÜM RAZI OLMADI ÇOCUKLARI YALNIZ BIRAKMAK ANNEME DE BIRAKAMADIM DEDİM BIRAZ DAHA BUYUSUNLER İNSALLAH SONRA GIDERİZ 7 YASINDALAR DAHA MESELA OĞLUMUN PIPISNDE ET VARMIŞ DOKTOR HEMEN ALALIM DEDI SUNNET ETTIRDIM 3 GUN ÖNCE ASLIDA SENEYE YAPTIRACAKTIME BU DURUM PLANLARI DEĞİŞTİRDİ BUTUN SALONLAR DA TUTLMUŞ YAZ SEZONU DOLAYISIYLA BEN O KADAR MILLETI EVDE KABUL EDECEM MEVLÜT VE YEMEK VERECEM YETER Kİ OĞLUMUN HAYALI OLSUN FOTOĞRAFÇIYI AYARLADIK DÜN PAŞAMA SUNNET KIYAFETI ALDIK KIZIMA GELİNLİK ALDIK ALLAHIM ONLARIN MUTLULĞU VAR YA İŞTE DUNYA NIN EN ZENGIN İNSANIYIM DEDIM ŞÜKÜR RABBIME
YA ASLINDA DAHA DA YAZARIM DA NEYSE YA İNSAN NASIL EVLADINA YUVA YIKAN DERRRR VALAAHI ŞAŞKINA DÖNDÜM ONLAR ALLAHIN BI LÜTFUDUR

geçmiş olsun paşaya :) tam erkek olmuş artık :)
bizim bü tür telaşelere görüp görmeyeceğimiz bile meçhul.
olsun bu da Rabbimin sınavı, bizim payımıza da bu düşmüş:)
bizler de tedavi sürecinde çok yıpranıyoruz, 12 yıldır 8 yıldır evladı olmayan arkadaşlarım var.
onlar benden çok daha farklı yorumlayacaklardır. ne diyelim hayırlısı olsun artık :D

Back
X