Bütün Psikolojik Sorunların Temelinde Aile Var

777mutluluk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2018
2.537
2.396
133
27
Sevgili KK kadınları,git gide bunalıma sürükleniyorum.Annem ve babamdan nefret ediyorum.Annemin hakkını savunamayışından,cesaretsizliğinden nefret ediyorum.Babamın gösteremediği sevgisinden,ilgisizliğinden nefret ediyorum.Kendi başıma debelenip durmaktan yoruldum.Başkaları ile kıyaslanmaktan yoruldum.Okul bittiğinde ne yapacağım diye düşünmekten yoruldum.Arkadaşlarıma destek olan ailelerini,sevgililerini gördükçe üzülüyorum.Neden diye soruyorum.Ben bu aileyi seçmedim,öyleyse neden seçmediğim şeyin bedelini ödüyorum?Bazen hayatım hep böyle gidecekmiş gibi geliyor ve bundan korkuyorum.Hayatım nasıl değişecek,nereden başlayacağım hiç bilmiyorum.Bir tarafımda artık sevilmek istiyor ama benimle ilgilenen biri de yok .Ben daha fazla dibe batmak istemiyorum.

Bir kere nefret duygusuyla zaman harcamayı bırak.
Onları sevmiyorsan seveceğin hayatı kurmak için adımlar at.
Parttime da olsa bir işe gir elin para görsün.
Hobiler üret. Esasında aklını kullanırsan çok şanslısın. Düzenini kurabilsen farklı şehirde hayat sürersin.
Yaş ilerledikçe aile ile yaşam zorlaşıyor çünkü.
Ha dersen ki ben battıkça batacağım, kendine edersin kimseye bir şey olmaz.

Aslında bunu avantaja çevirmen şart.
Hayata daha sert başlayacaksın.
Mesela okul bitince,çalışmaya başlayacaksın,diğerlerine göre sorumluluk duygun daha fazla olacak. Öyle diğerleri gibi şımarıklık yapıp iş bırakma lüksün olmayacak.
Karşına çıkan erkeklere daha az güveneceksin. Böylece seni daha az üzecekler.
Doğru insanla tanıştığında ise kıymetini daha çok bileceksin.

Mesela okul bitince,çalışmaya başlayacaksın,diğerlerine göre sorumluluk duygun daha fazla olacak. Öyle diğerleri gibi şımarıklık yapıp iş bırakma lüksün olmayacak.
karsisina cikan erkeklere daha az guvebecek veya icindeki sevgi bosluguyla hemen guvenecek

Ebeveynlerinizi, sizi yanlış yöne sevk ettikleri için suçlamanın da bir son kullanma tarihi vardır; dümene geçecek yaşta olduğun an, sorumluluk sana aittir.

J.K. Rowling
o kadar kolay olmuyor psikolojik yikimlar grlecekteki davranislarimizi sekillendiriyor

o kadar kolay olmuyor psikolojik yikimlar grlecekteki davranislarimizi sekillendiriyor
Nasıl bakmayı seçerseniz öyle olur .
Bastan kolay olmuyor diyip başlarsanız ne olmasını bekliyorsunuz?
Ben şöyle başlamıştım : (ki küçüklüğümde aile de degil Sadece bir çok tacize uğradım . Öyle elleyip geçilen tacizlerden degil üstelik sitematik bayağı açık bugün bile her anını anımsadığım tacizler)
Her ne olursa olsun çocukluğumun artık hayatımı yönlendirmesine izin vermeyeceğim, o çocuk hep kalbimde onu hep seviyorum. Ama hayatım o beynimle oluşturuyorum (duygusallıkla beyindendir kalp daha derin yaralar için sadece) ben değerli bir YETISKINIM. Artik ben istemedigim surece kimse bana kurban gibi hissettiremez.

Ve başardım .

Ben şöyle başlamıştım : (ki küçüklüğümde aile de degil Sadece bir çok tacize uğradım . Öyle elleyip geçilen tacizlerden degil üstelik sitematik bayağı açık bugün bile her anını anımsadığım tacizler)
Her ne olursa olsun çocukluğumun artık hayatımı yönlendirmesine izin vermeyeceğim, o çocuk hep kalbimde onu hep seviyorum. Ama hayatım o beynimle oluşturuyorum (duygusallıkla beyindendir kalp daha derin yaralar için sadece) ben değerli bir YETISKINIM. Artik ben istemedigim surece kimse bana kurban gibi hissettiremez.

Ve başardım .
iste benim senin geldigin bu asamaya defalarca sacma sapan hatalar yaparak hayatimin bir 8 yilinin ivine edecek geldim.yani o 8 yilda farkindaligim yoktu su an ben de bu yorumunda yazdigin gibiyim.ama unutulmax hatalar biraktim gecmidimde malesef.hep sevgi guven ihtiyaci icin.

Ve başardım .
Bunu buraya da yazmazdım ama burada bir hanımefendiye ilişkilerde prensiplerimi asla cignetmedigimi yazdığım için bana şey demişlerdi aşağıya çeken deneyimler yaşamadığı kesin bilmem ne
Yazacak çok deneyimim var aslında beni aşağı degil aşağının da dibine çekecek sadece gücü kendi benliğime veriyorum onlara degil .
Dilerim o hanımefendi de okur ve biraz irdeler ben kime ne diyorum diye.

karsisina cikan erkeklere daha az guvebecek veya icindeki sevgi bosluguyla hemen guvenecek
Ailesinde o kadar sıkıntı yaşamış bir insanın daha mantıklı davranışları olması gerekir bence.
Gençlikte neyse de yaş geçtikçe,olgunlaştıkça insan daha güzel kararlar veriyor.

kabullenmekle işe başla kardeşim
çünkü değiştiremeyeğimiz birşey aile malesef
yalnız olmadığını bil burda ben dahil birçok kişi bu durumdan muzdarip
Allah yardımcımız olsun :KK200:

Bir kere nefret duygusuyla zaman harcamayı bırak.
Onları sevmiyorsan seveceğin hayatı kurmak için adımlar at.
Parttime da olsa bir işe gir elin para görsün.
Hobiler üret. Esasında aklını kullanırsan çok şanslısın. Düzenini kurabilsen farklı şehirde hayat sürersin.
Yaş ilerledikçe aile ile yaşam zorlaşıyor çünkü.
Ha dersen ki ben battıkça batacağım, kendine edersin kimseye bir şey olmaz.
Ben daha fazla batmak istemiyorum ve istediğim hayat için ne olursa olsun çabalayacağım 🤗🤗

Çok klasik bir laf var ya “beni öldürmeyen şey güçlendirir” diye. Buna yüzde yüz katılıyorum.
Aileni sen seçemiyorsun ama getirdiği problemleri lehine kullanıp o psikolojiden sağlam çıkabilirsen hayatta çok güçlü biri oluyorsun.
İşte ben o güçlü insanlardan olmak istiyorum.Bunu başarıp istediğim hayata ulaşmak en büyük isteğim☺️☺️

İnşallah dediğiniz gibi olur.Ben aksine yanlış kişilere tutunmaktan korkuyorum.Küçük bir ilgiye kapılıp gitmekten korkuyorum.

Ve başardım .
Helal olsun,çok sevindim sizin adınıza🤗🤗

kabullenmekle işe başla kardeşim
çünkü değiştiremeyeğimiz birşey aile malesef
yalnız olmadığını bil burda ben dahil birçok kişi bu durumdan muzdarip
Allah yardımcımız olsun :KK200:
Amin🙏🙏Ben kabul ediyorum bunu ve kabul ediş biraz da rahatlatıyor beni.Görmezden gelince daha kötü oluyorum .

Ben de sen gibi bir ailede büyüdüm evlenmeyi kurtuluş sandım çok kötü şeyler yaşadım yanıldım sen böyle kız kardeşim akıllıydı daha okudum öğretmen oldu hayatını yaşıyor kimse umrunda değil Ben çalışıp paramı anneme babama verirdm o 5 kuruş bile vermez umrunda olmaz

Ben de sen gibi bir ailede büyüdüm evlenmeyi kurtuluş sandım çok kötü şeyler yaşadım yanıldım sen böyle kız kardeşim akıllıydı daha okudum öğretmen oldu hayatını yaşıyor kimse umrunda değil Ben çalışıp paramı anneme babama verirdm o 5 kuruş bile vermez umrunda olmaz
Ben evliliği kurtuluş olarak görmek istemiyorum.Ben kendi hayatımı kurmak istiyorum.Okulumu bitirip atanayım,sevdiğim biri olsun.Onunla ortak hayallerimiz olsun istiyorum.Başka insanlara yardım edeyim istiyorum.Çok şey istemiyorumdur inşallah hayattan

Back
X