Bütün yük bende biktim

Alya elif

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2016
702
783
33
39
Kısa özet yapayım
Çok yoruldum artık 6 yıllık evliyim 3 yaşında çocuğum var ,çalışıyorum
Esim hem umursamaz hem ilgisiz
Bazen tepem atıyor biktim sabretmekten
Kendine de hiç laf söyletmez
Herşeyi ben takip etmekten yoruldum
Ise gider gelir o kadar
Zorla benim dememle ben yemek falan yaparken çocukla ilgilenir
Ne ilgilenmek denirse tv nin başına oturtur
Benimde takatim kalmadı
Hem ıste hem evde çalış yoruldum bunaldim
Kendine laf söylenmezse huysuz değildir
10 gun yemek yapma ev rezalet olsun umrunda olmaz girer çıkar yaşar
Ben düzeni severim onunda hiç umrunda değil
Evin işiymiş gücuymus takmaz
Benim söylemem le ancak yapar
Elini tek bir ise sürmez
Eve gelir yer icer gece 2-3 e kadar tv izler yada eline teli alır
Ilgi deseniz o da eh ıste arada cani isterse canım o da nadir
Biktim artık bana da ağır gelmeye başladı ev is çocuk bunaldim artikkkkkk
Sizce ne yapmaliyimmmmmmmmm

Aynı durumu yaşiyoruz cocukla ilgili herşeyi bizden bekliyorlar tek yaptık ya tabi. Bende anlamiyorum bi bak duşa giriyim diyorum geldigimde çocuk heryeri boyamiş oluyor neresiyle bakiyorsa. Sabahtan akşama cocuk ağlamasa yemek vermez

Ben olsam işi bırakmakla tehdit ederim. Şu an içinde bulunduğunuz durum ekonomik özgürlük değil modern kölelik. İkiniz de dışarda çalışın, sonra gelin siz evde üç posta daha çalışın.

Ben artık yapamıyorum işi bırakacağım deyin bakalım paracıklar gider diye tutuşsun bi aksiyon görelim.

Ben olsam işi bırakmakla tehdit ederim. Şu an içinde bulunduğunuz durum ekonomik özgürlük değil modern kölelik. İkiniz de dışarda çalışın, sonra gelin siz evde üç posta daha çalışın.

Ben artık yapamıyorum işi bırakacağım deyin bakalım paracıklar gider diye tutuşsun bi aksiyon görelim.
Malesef işi bırakmayacağımi bilir benim için kıymetli çünkü
Hatta ona söylendiğimde işi birak demişti kendi yalandan

Aynen dediğimiz gibi modern kölelik başka bisey degil

Yardımcı tutamaz mısınız..
Malesef şuan ona ayıracak bütçe yok
Aslında basit birkaç yardım bekledigim yardimcilikta değil
En sınır olduğum sey ilgisizliği sabahtan beri mahvoldum hastayım kılını kıpırdatmadı.
Eline de almış çayını bana da dioki git kendine nane limon yap
Kafayı yemek üzereyim napcam ben böyle

+1

En sınır olduğum sey ilgisizliği sabahtan beri mahvoldum hastayım kılını kıpırdatmadı.
Bizim erkek milleti böyle.. kadın dediğin hasta olmasın, yorulmasın, üşenmesin, yemek, çamaşır işleri hazır olsun.. artı birde ilgi beklerler.. biz onlardan bekleriz ilgiyi, onlar da bizden oh ne âlâ memleket..

Ben de aynı sizin durumdaydım modern kölelik yapıyordum , çocuğum yoktu ona kıyamıyordum , çocuk gibi ona bakiyordum iş , evde temizlik , 3.4 çeşit yemek, bir gün bana yardım et demedim o da etmedi.
Resmen ona hizmetçilik yapmisim çayı kahvesi önünde o da oyun bilgisayarla uğraşıyordu .
O mutlu oldukça ben dr mutlu oluyordum resmen onun için yaşıyordum yaa böyle bisey olamaz.
Simdi ayrılıyorum erkek kardeşimde kalıyorum eşiyle ikisi öğretmen , her şeyi birlikte yapıyorlar ya ,
Evde el üstünde tuttuğumuz küçük kardeşimiz ütü yapıyor , kış geldi diye bütün evi silip halıları seriyor , market , manav onda .
Ağzım açık onlara bakıyorum , en azından benim yanimda yapmayın ben evime gidene kadar diyorum , canim açıyor eşimi hatırlatıyor , onun beni köle olarak aldığını , seni çok seviyorum lafları altında beni sömürdüğünü , bitirdigini yeni yeni anlıyorum .
Evlilik sizin ve benim yaşadığımız degil , evlilik kadına değer vermek el üstünde tutmak , bir dediğİni karşılıklı iki etmemektir .

Bir çok erkek böyle diyerek , erkeklerin gözünü alıştırıyorsunuz.
Biliyorum hemen hemen her konuda böyle yorumlar yapıyorum ama değil her erkek böyle değil.
Medeni, vicdanlı , sorumluluk sahibi çok erkek var.
Burayı okuyan , bu tip erkekler evet erkek doğmuşlar ama adam olamamışlar.
Böylelerini yalnızlığa mahkum etmek gerekiyor.
Aile ne demek bilmeyen kişiler aile kurmasın.

Ben de aynı sizin durumdaydım modern kölelik yapıyordum , çocuğum yoktu ona kıyamıyordum , çocuk gibi ona bakiyordum iş , evde temizlik , 3.4 çeşit yemek, bir gün bana yardım et demedim o da etmedi.
Resmen ona hizmetçilik yapmisim çayı kahvesi önünde o da oyun bilgisayarla uğraşıyordu .
O mutlu oldukça ben dr mutlu oluyordum resmen onun için yaşıyordum yaa böyle bisey olamaz.
Simdi ayrılıyorum erkek kardeşimde kalıyorum eşiyle ikisi öğretmen , her şeyi birlikte yapıyorlar ya ,
Evde el üstünde tuttuğumuz küçük kardeşimiz ütü yapıyor , kış geldi diye bütün evi silip halıları seriyor , market , manav onda .
Ağzım açık onlara bakıyorum , en azından benim yanimda yapmayın ben evime gidene kadar diyorum , canim açıyor eşimi hatırlatıyor , onun beni köle olarak aldığını , seni çok seviyorum lafları altında beni sömürdüğünü , bitirdigini yeni yeni anlıyorum .
Evlilik sizin ve benim yaşadığımız degil , evlilik kadına değer vermek el üstünde tutmak , bir dediğİni karşılıklı iki etmemektir .
Napcam bilmem
Siz cesaretli çıkmışsınız tebrik ederim benim çocuk var
Çok bunaldim
Bizimkinin sevgi gösterisi falanda yok
Öyle yaşıyoruz ıste
Bende eskisi gibi ilgilenmiyorum
kestim canım cicimi ama kimin umrunda belki meemnun oldu
Şuan ben tek başıma bi odada o mac tv başında hiç umrunda degil

Bir çok erkek böyle diyerek , erkeklerin gözünü alıştırıyorsunuz.
Biliyorum hemen hemen her konuda böyle yorumlar yapıyorum ama değil her erkek böyle değil.
Medeni, vicdanlı , sorumluluk sahibi çok erkek var.
Burayı okuyan , bu tip erkekler evet erkek doğmuşlar ama adam olamamışlar.
Böylelerini yalnızlığa mahkum etmek gerekiyor.
Aile ne demek bilmeyen kişiler aile kurmasın.
Çok haklisiniz herkes evlenmemeli

söyleceksiniz. bıkmadan usanmadan dile getireceksiniz. evde iş yapmanın onun da sorumluluğu olduğunu söyleceksiniz ve bunları ondan bekleyeceksiniz. siz söylemeden onun düşünmesini beklerseniz daha çok beklersiniz. size yardım etmek diye bir kavram yok, çünkü bu yardım falan değil onun da zorunlu olarak yapması gereken şeyler. kadınlar kocalarına bakmayı kendi görevleri olarak görmeseler böyle şeyler daha az yaşanır bence. daha en başından bazı sorumlulukları almayıp, paylaşıma gitmek gerekir.yoksa herşey sizin üzerinize kalır ve kimse bunun adaletsizlik olduğunu düşünmez bile.

belli işleri (özellikle de onun için önemli olan, evde mutlaka arayacağı şeylerle başlayın) ona verin ve o yapmasa bile elinizi sürmeyin. sürekli de hatırlatın. isterse surat assın, huysuzluk etsin. siz yine de yılmayın. hemen olmasa zamanla sonuca ulaşırsınız diye düşünüyorum.

Hiç bir erkeğe fedakarlık yaramıyor yiyip içip uzanınca senden kıymetlisi olmuyor.
Erkekler nankör yapılan fedakarlığın farkına hiç varmıyor.
Kendinizi bu kadar daraltmayın işiniz yemeğinizde eksik olsun. Herşey dört dörtlük olmak zorunda değil. Böyle eşiniz varken kendinizi yorduğunuzla kalırsınız.

Kısa özet yapayım
Çok yoruldum artık 6 yıllık evliyim 3 yaşında çocuğum var ,çalışıyorum
Esim hem umursamaz hem ilgisiz
Bazen tepem atıyor biktim sabretmekten
Kendine de hiç laf söyletmez
Herşeyi ben takip etmekten yoruldum
Ise gider gelir o kadar
Zorla benim dememle ben yemek falan yaparken çocukla ilgilenir
Ne ilgilenmek denirse tv nin başına oturtur
Benimde takatim kalmadı
Hem ıste hem evde çalış yoruldum bunaldim
Kendine laf söylenmezse huysuz değildir
10 gun yemek yapma ev rezalet olsun umrunda olmaz girer çıkar yaşar
Ben düzeni severim onunda hiç umrunda değil
Evin işiymiş gücuymus takmaz
Benim söylemem le ancak yapar
Elini tek bir ise sürmez
Eve gelir yer icer gece 2-3 e kadar tv izler yada eline teli alır
Ilgi deseniz o da eh ıste arada cani isterse canım o da nadir
Biktim artık bana da ağır gelmeye başladı ev is çocuk bunaldim artikkkkkk
Sizce ne yapmaliyimmmmmmmmm
Temizlikçi tutun ev yardımcısı veya.

söyleceksiniz. bıkmadan usanmadan dile getireceksiniz. evde iş yapmanın onun da sorumluluğu olduğunu söyleceksiniz ve bunları ondan bekleyeceksiniz. siz söylemeden onun düşünmesini beklerseniz daha çok beklersiniz. size yardım etmek diye bir kavram yok, çünkü bu yardım falan değil onun da zorunlu olarak yapması gereken şeyler. kadınlar kocalarına bakmayı kendi görevleri olarak görmeseler böyle şeyler daha az yaşanır bence. daha en başından bazı sorumlulukları almayıp, paylaşıma gitmek gerekir.yoksa herşey sizin üzerinize kalır ve kimse bunun adaletsizlik olduğunu düşünmez bile.

belli işleri (özellikle de onun için önemli olan, evde mutlaka arayacağı şeylerle başlayın) ona verin ve o yapmasa bile elinizi sürmeyin. sürekli de hatırlatın. isterse surat assın, huysuzluk etsin. siz yine de yılmayın. hemen olmasa zamanla sonuca ulaşırsınız diye düşünüyorum.
Bu dediklerinizi o kadar çok yaptım ki umrunda olmadı
Bağırıp çağırıp yine yattı
Bin kere söylesen umrunda değil
Kendi üstlerini utulemiyorum yapmayacağım dedim
Kuru temizletiviye götürüp ütuletekcekmis güya
Bir kaç kez kendi ütülerdi ondada ütü bir yanda suları yerlerde ütü masası bir yanda attı bıraktı
Bir çay yapiyor kendine yarım saat arkasını topluyorum
Yapmayacağım dedim kendi demledi ocagin üstü rezalet hep kuru çay dökmüş her zama böyle napiyor anlamıyorum tencereden 1 kaşık yemek alsa yarışı yerde yarışı ocakta
Geçen karpuz dilimleyecekti güya buzdolabını altını arasına hep dökmüş
Kendine temizlettim ama kimin umrunda

Back
X