Büyük bir derdim var :(

Lovedreams

Beni hep mutlu hatırlayın olur mu. :(
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2016
5.053
22.469
268
Hatunlar gece gece uykularım kaçtı bana bi yardım edin nolur ya çok korkuyorum :KK43:

Önce ki gece ve bu akşam eve çıkarken dış kapı önünde 3 4 tane lağım faresi gördüm. Hatta önce ki gece üstüne basıyordum çığlık attım sokak ortasında
:KK43:

Bu lağım farelerini araştırınca oldukça tehlikeli hayvanlar olduğunu okudum. İnsanlara bebeklere saldırıyorlarmış. Gece insanlar uykularındayken bir salgı ufurup kulak burun parmak ucu ve dudaklarını yiyorlarmis insanlar uyusturdugu için anlamiyorlarmis özellikle bebeklere daha fazla saldiriyorlarmis.

Çok korkuyorum bir bilgisi olan var mı hatunlar bu fareler tuvalet dışında binanın dış duvarından eve girebilirler mi malum yaz geliyor camlar açılacak Allah korusun kendimi geçtim çocuğuma bir zarar verir mi diye korkuyorum.

Belediye ilaçlama vs. pek işe yaramıyormuş sizin bildiğiniz duyduğunuz önlemler var mı lütfen konum uzun oldu ama kusura bakmayın. Okuyan herkese teşekkür ederim :KK43:
Mune Mune abla konum taşınmaz dimi

Hatunlar kimse bir şey yazmıyor lütfen ilaçlama bile çözüm değilmiş hiç çevrenizde böyle bir olayla karşılaşıp fare saldırısına uğrayan var mı??

Sizi korkutmak vs. degil amacım öncelikle eski apartmanımız da girişte bina için de görmüşlüğüm var eve falan girdiğine dahil olmadım ama yine de tedbir de yarar var .
Olasıklar hakkın da bilgim yok sadece belediye kanalizasyon' dan destek olur mu bilmiyorum fakat yine de iletmek de fayda var...

Sizi korkutmak vs. degil amacım öncelikle eski apartmanımız da girişte bina için de görmüşlüğüm var eve falan girdiğine dahil olmadım ama yine de tedbir de yarar var .
Olasıklar hakkın da bilgim yok sadece belediye kanalizasyon' dan destek olur mu bilmiyorum fakat yine de iletmek de fayda var...
Canım sabah ilk işim arayacağım ama şöyle bir sorun var bu fareler yılda bir kaç kez yavruluyormus yani kaç tanesi telef olur bilmiyorum ilaçlama kesin çözüm değilmiş maalesef :(

Konuyu okuduktan sonra arastirim dedim ve ben de korktum suan. Zaten paranoyagim keske görmeseydim bu konuyu.
Her yere fare tuzakları falan yerlestirin, belediyeye de mutlaka haber verin baksinlar caresine.
Canım kesin çözüm olur mu birde fareler tuzakları anlıyorlarmış ne yapicam ben ya
:(

Korkutmak gibi olmasın tuvalet deliğinden 5. Kata çıkmışlıgı var biz ilaçlatıp kurtulduk.

Bizim buralarda çatılarda gezdiği söyleniyordu ,yazın balkonda yatarken gormuslugum var. Biz zehirli lokum koyduk, bir de kapan. Ama ne lokumu yedi ne kapana yakalandı sonra kayboldu ortadan. İnşallah bir daha çıkmaz geçmiş olsun , bence de ilaclatin

Canım kesin çözüm olur mu birde fareler tuzakları anlıyorlarmış ne yapicam ben ya
:KK43:
Tuzaklari anladigini da yeni duydum sasirdim suan. Hayir zararsiz olsalar onemli değil girsinler de bi de zarar veriyolar.
Bence bir müddet düzenli olarak ilaçlansa kurtulursunuz. Mesela bi ilacladiniz öldüler ama yavrulama ihtimaline karsi bi müddet sürekli ilaclasaniz. Olsa da olmasa da. Bence bu iyi bi cozum olabilir

Canım sabah ilk işim arayacağım ama şöyle bir sorun var bu fareler yılda bir kaç kez yavruluyormus yani kaç tanesi telef olur bilmiyorum ilaçlama kesin çözüm değilmiş maalesef :KK43:
Olabilir canım bilgim yok yardımcı olamıyorum o yüzden bir de babamlar anlatır eskiden ben bebekken ev müstakilmiş oraya girip meyveleri falan kemirmişler kedi beslemişler faydası olmuş yanlız lağım faresine mi küçük farelere mi pek bilgim yok ,onlara bi zararı olmamış yine de bazı vebalı hastalıklara da zeminmiş o yüzden ne gelir elden pek tutulur birşey yok en iyisi profosyonel yardım gibi görünüyor...

Olabilir canım bilgim yok yardımcı olamıyorum o yüzden bir de babamlar anlatır eskiden ben bebekken ev müstakilmiş oraya girip meyveleri falan kemirmişler kedi beslemişler faydası olmuş yanlız lağım faresine mi kükük farelere mi pek bilgim yok ,onlara bi zararı olmamış yine de bazı vebalı hastalıklara da zeminmiş o yüzden ne gelir elden pek tutulur birşey yok en iyisi profosyonel yardım gibi görünüyor...
Onlar küçük fareler canım bu fareler anlattığım gibi eşyaya yiyeceği değil direk insanlara saldiriyormus maalesef bulaşıcı hastalıklarda cabasi ben sabah arayayım İSKİ yi gelip baksinlar olmadı özel bir şirketi aramam lazim

Tuzaklari anladigini da yeni duydum sasirdim suan. Hayir zararsiz olsalar onemli değil girsinler de bi de zarar veriyolar.
Bence bir müddet düzenli olarak ilaçlansa kurtulursunuz. Mesela bi ilacladiniz öldüler ama yavrulama ihtimaline karsi bi müddet sürekli ilaclasaniz. Olsa da olmasa da. Bence bu iyi bi cozum olabilir
Aynen canım belli aralıklarla ilaçlamam lazım yoksa ben bu korkuyla yaşayamam :(
Birde şunu duydum fareler kuyruklarının sığabildigi her yerden gecerlermis kapı altı kapı deliği çok korkunç ya :(

Canım peki bu fareler binanın dis duvarına tırmanıp eve girebilir mi :KK43:
Kaçıncı kat olduğuna bağlı düz duvara tırmanması zor ama pimas gibi borular varsa ek yerlerinden destek alarak çıkar. Bir yerde açık logar kapağı yada lagım varsa ordan gelir kökünü bulmak lazım. Bizim kömürlükte yuvalanmışlardı hemde 150-200 tane çıkıyordu gece apartmanın merdivenleri komple fareydi geceleri. Her ay düzenli ilaclattık kurtulduk. Sene 96 falandı ahşap kapımızı kemirmişlerdi

Kaçıncı kat olduğuna bağlı düz duvara tırmanması zor ama pimas gibi borular varsa ek yerlerinden destek alarak çıkar. Bir yerde açık logar kapağı yada lagım varsa ordan gelir kökünü bulmak lazım. Bizim kömürlükte yuvalanmışlardı hemde 150-200 tane çıkıyordu gece apartmanın merdivenleri komple fareydi geceleri. Her ay düzenli ilaclattık kurtulduk. Sene 96 falandı ahşap kapımızı kemirmişlerdi
4. Katta oturuyorum canım inşaAllah dediğin gibi düz duvara tirmanamiyordur çok korkunç ya kızımın yatağı tam camın yanında bide :(

Aynen canım belli aralıklarla ilaçlamam lazım yoksa ben bu korkuyla yaşayamam :KK43:
Birde şunu duydum fareler kuyruklarının sığabildigi her yerden gecerlermis kapı altı kapı deliği çok korkunç ya :KK43:
Farenin geçmeyeceği delik yoktur. Birde kedi alıştırın apartman girişine kuru mama su falan koyun kedi asla fare yemez ama hareket ettiği için peşine düşer oynarken öldürür. Senin dediğinin adı geme diye geçiyor

4. Katta oturuyorum canım inşaAllah dediğin gibi düz duvara tirmanamiyordur çok korkunç ya kızımın yatağı tam camın yanında bide :KK43:
Sineklik taktır camlara onlar kemirirken sesini duyarsın en azından. Annem kaynar su ile başlamıştı tuvaletten çıkanı ertesi gün Bodrum da kömür çıkarırken bulduk. Giderlere ağır takoz yaptırabilirsin klozetten çıkamıyorlar ama sen yinede kapağını kapalı tut

Farenin geçmeyeceği delik yoktur. Birde kedi alıştırın apartman girişine kuru mama su falan koyun kedi asla fare yemez ama hareket ettiği için peşine düşer oynarken öldürür. Senin dediğinin adı geme diye geçiyor
Canım disarda 7 8 tane kedi var aslında ama işte bu korku beni uyutmuyor bu geme dediğinle lagım faresi aynılar mi

Sineklik taktır camlara onlar kemirirken sesini duyarsın en azından. Annem kaynar su ile başlamıştı tuvaletten çıkanı ertesi gün Bodrum da kömür çıkarırken bulduk. Giderlere ağır takoz yaptırabilirsin klozetten çıkamıyorlar ama sen yinede kapağını kapalı tut
Canım bu takoz dediğini ilaçlama şirketi yaptırıyor dimi

Back
X