Büyük bir derdim var :(

Her ihtimale karşı bence çelik sineklik yaptır hem camlarına hem balkona hemde tuvalet havalandırmalarina.

Onun dışında çok korkuyorsan eğer gece yatarken bir kova suyu tuvaletin üstüne koy. Birde zaten anlarsın evinde onun olup olmadığını emin ol. Yine de tedbiri elden bırakma. Apartman kapını bir dk bile açık koyma ne olur ne olmaz.
Canım bina büyük çok insan var ben kapatsam başkaları acıyor belediyeden geldiler şimdilik ortalıkta yoklar inşaAllah dahada görmem onları

Hatunlar gece gece uykularım kaçtı bana bi yardım edin nolur ya çok korkuyorum :KK43:

Önce ki gece ve bu akşam eve çıkarken dış kapı önünde 3 4 tane lağım faresi gördüm. Hatta önce ki gece üstüne basıyordum çığlık attım sokak ortasında
:KK43:

Bu lağım farelerini araştırınca oldukça tehlikeli hayvanlar olduğunu okudum. İnsanlara bebeklere saldırıyorlarmış. Gece insanlar uykularındayken bir salgı ufurup kulak burun parmak ucu ve dudaklarını yiyorlarmis insanlar uyusturdugu için anlamiyorlarmis özellikle bebeklere daha fazla saldiriyorlarmis.

Çok korkuyorum bir bilgisi olan var mı hatunlar bu fareler tuvalet dışında binanın dış duvarından eve girebilirler mi malum yaz geliyor camlar açılacak Allah korusun kendimi geçtim çocuğuma bir zarar verir mi diye korkuyorum.

Belediye ilaçlama vs. pek işe yaramıyormuş sizin bildiğiniz duyduğunuz önlemler var mı lütfen konum uzun oldu ama kusura bakmayın. Okuyan herkese teşekkür ederim :KK43:
@Mune abla konum taşınmaz dimi
Pencerelere tel taktırın. Girebilecekleri yerleri tespit edip önlemler alın. Bunlar büyük fare herhalde. Kedi de onlara pek dokunmaz bildiğim kadarıyla. Küçük olsalar kedi alın derdim. Iyyy iğrenç gerçekten. Ama eviniz korunaklı ise giremezler.

Hatunlar gece gece uykularım kaçtı bana bi yardım edin nolur ya çok korkuyorum :KK43:

Önce ki gece ve bu akşam eve çıkarken dış kapı önünde 3 4 tane lağım faresi gördüm. Hatta önce ki gece üstüne basıyordum çığlık attım sokak ortasında

Bu lağım farelerini araştırınca oldukça tehlikeli hayvanlar olduğunu okudum. İnsanlara bebeklere saldırıyorlarmış. Gece insanlar uykularındayken bir salgı ufurup kulak burun parmak ucu ve dudaklarını yiyorlarmis insanlar uyusturdugu için anlamiyorlarmis özellikle bebeklere daha fazla saldiriyorlarmis.

Çok korkuyorum bir bilgisi olan var mı hatunlar bu fareler tuvalet dışında binanın dış duvarından eve girebilirler mi malum yaz geliyor camlar açılacak Allah korusun kendimi geçtim çocuğuma bir zarar verir mi diye korkuyorum.

Belediye ilaçlama vs. pek işe yaramıyormuş sizin bildiğiniz duyduğunuz önlemler var mı lütfen konum uzun oldu ama kusura bakmayın. Okuyan herkese teşekkür ederim :KK43:
Bu fareler genelde hava yagmurluyken disari cikarlar. Lagimda yasarlar. Mazgallardan cikarlar.

bizim bahçemizde vardı yuvasıda vardı hatta yan komsum fareler unu çok sever unla alçıyı karıştırıp koy onu yer zehirlenip ölür dedi bende bi poşete aynen komşumun dediği gibi alçıyla unu karıştırıp yuvasının yanına attım. 5 dk sonra baktığımda poşet yoktu yuvasının girişine sokmuş. o gün bugündür yoklar. zehirlendiler heralde.

kuduzlar ayni zamanda cokta zekiler bir hedefe saldiracaklari zaman once en yaslilari gider onden siçrayabiliyorlar kapandan baska bir care gelmiyor aklima

Offf ya nerden okudum bu konuyu zaten ben yalnız yaşıyorum.

Iyyy bir korktum şu an.
Hiç görmedim ben lağım faresi... ama korktum ya.

Tuvalete gidecektim şimdi ama vazgeçtim.
Offf ya.

12 kat lı bir binada olur mu acaba.
Ben 7.ci kattayım.

Piskolojim bozuldu şu an sanırım :(

Offf ya nerden okudum bu konuyu zaten ben yalnız yaşıyorum.

Iyyy bir korktum şu an.
Hiç görmedim ben lağım faresi... ama korktum ya.

Tuvalete gidecektim şimdi ama vazgeçtim.
Offf ya.

12 kat lı bir binada olur mu acaba.
Ben 7.ci kattayım.

Piskolojim bozuldu şu an sanırım :KK43:
her yerde olabilme potansiyeli yüksek bu hayvanların biz senelerce iç içe yaşadık nerdeyse hiç ısıran yiyen olmadı çok şükür :bicak:

Kapana düşeceklerini zannetmem zira kapandan çok büyğk hayvanlar. Öok haklısınız korkmakta eşimin dükkanında rastladık birkaç kez kedi bile korktu , kaçtı. Sanırım ilaçlama yapmak ve evinize önlem almak dışında elden gelen birşey yok :( cama kapıya dikkat edin ve klozet kapaklarını kapalı bulundurun , keza tuvalet kapaklarıda işe yarayacaktr.inşallah çözülür probleminiz benimde uykularımı kaçıran bir cinsten fare korkusu :(

Niye 2ay onceki konuyu hortlatiyorsunuz ya
Gece gece gerildim valla.:KK17:

Konu sahibi insallah kurtulmussundur.
Yine kv kp konusudur diyerek girdim konuya

Kapana düşeceklerini zannetmem zira kapandan çok büyğk hayvanlar. Öok haklısınız korkmakta eşimin dükkanında rastladık birkaç kez kedi bile korktu , kaçtı. Sanırım ilaçlama yapmak ve evinize önlem almak dışında elden gelen birşey yok :KK43: cama kapıya dikkat edin ve klozet kapaklarını kapalı bulundurun , keza tuvalet kapaklarıda işe yarayacaktr.inşallah çözülür probleminiz benimde uykularımı kaçıran bir cinsten fare korkusu :KK43:

Kedi korkup kaçtığına göre sizin freler bayağı cengavermiş:KK70:

Benim eski evde cok vardi.Kapiyi acinca 4 er 5 er kosusurlardi
Evi cok temiz tuttum iceri hic bir zaman giremediler ustelik bizimki iki katli idi.Biz bahceye yapiskanli tuzaklardan aldik.Bir de bunlarin ozel yemi var yediklerinde direk icten curutuyor gibi birseydi
Her sabah kapinin onunde 4 tane kocaman fare viyaklamasi ile uyanirdik.Yapiskanlar ve o yem ise yaramisti
Ne derler fare korkusu kedi sevgisi dogurur.Sonra eve kedi aldim ama o da bana hediye olsun diye bahcede tuttugu fareleri bahce kapisindan salona getiriyordu :)

Ben de bir kere dersaneden çıkmış eve giderken güvenparkta gördüm. Allahımmmm yani o koçyiğide fare demek hakaret olur adeta bir kaplandı. Rögar kapağının yanıbda gördüydüm.

Korkutmak ıstemem ama tırmanabılecegı alan bulursa gokyuzune kadar cıkabılır kuyrugunun gectıgı mınıcık yerden bıle gecebılır kolay kolay ölmez ve kıkırdakları cok sever
Aynen dedıgınız gıbı once kısının agız burnuna nefes vererek uyusturur sonra da yer.

Bu sebeple evdekı tum giderlerı kapatın
Hoş bızım eve camasır makınasının gıder borusundan makınanın iç aksamını metali yıyerek eve gırmıştı

Yanı gırecekse herturlu gırer

Korkutmak ıstemem ama tırmanabılecegı alan bulursa gokyuzune kadar cıkabılır kuyrugunun gectıgı mınıcık yerden bıle gecebılır kolay kolay ölmez ve kıkırdakları cok sever
Aynen dedıgınız gıbı once kısının agız burnuna nefes vererek uyusturur sonra da yer.

Bu sebeple evdekı tum giderlerı kapatın
Hoş bızım eve camasır makınasının gıder borusundan makınanın iç aksamını metali yıyerek eve gırmıştı

Yanı gırecekse herturlu gırer
O ne yaa korku filmi gibi:oha::KK17::KK17:

Tuvalet deliğinden zehirli ilaç dök

Teyzemlerde de böyle bir sorun vardı. Banyo camından çıkıyormuş.
Eniştem de kalın bir tel takmıştı.
Farenin kemirmemesi için bayağı da sağlamdı.
Evi de ilaçlatmışlardı bir sorun olmamıştı.
Önleminizi mutlaka alın ihmal etmeyin. Allah korusun küçük bebeğiniz varmıiş.

Back
X