Büyük şehre yolculuk, şoförlük pratiği..

cunkuneden

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2021
1.452
2.282
83
Arkadaşlar selam. Yaklaşık 10 yıldır araç kullanıyorum; bildiğim tanıdığım şehirlerde rahat ancak temkinli bir kullanıcıyım. Aracım da küçük modellerden hatta memlekette en zor yerlere bile girer çıkarım.
Şehirlerarası yolda ise yakın ve kolay yollarda kısmen tecrübeliyim; en fazla 2-2,5 saatlik düz yollar…
Ancak birçok kişi gibi bilmediğim şehirlerde, özellikle büyük şehirlerde, araç kullanmadım kulllanamıyorum. Yarın da hiç bilmediğim komşu bi şehirde bir işim var (botoks ). Şehirlerarası kolay düz yol. Ancak o şehiriçi trafik beni ürkütüyor. Artık bu korkumu yenip, konfor alanımdam çıkmak da istiyorum. Hastanedir, resmi kurumdur işimiz de çok düşüyor son ara..
açıkçası babam da yaşlandı artık.. bir nevi kendime yetme çalışması gibi kendim gidip kullanmak istiyorum yarın. Telefon tutucu, navigasyon falan tamam.. ancak içten içe hala da korkuyorum sabah her an fikir değiştirip otobüs bileti alabilirim.. ne dersiniz yani deneyeyim en azından dmi?!?

Ay asıl konu.. küçük ipuçları varsa.. beni aydınlatsanız?

Ben hiç tecrübem yokken her gün yakın iki sehir arasi ise gidip gelmek zorunda kalmıştım. Gittiğim şehrin trafiği de çok kötüydü ama içine girince alışılıyor. Zaten araba kullanıyormussunuz hiç tedirgin olacak bisey yok. Navigasyonunuzu açarsınız, başka bi yerde olduğunuzu düşünmeden her gün rutin yaptığınız yolculuk gibi gidersiniz.

Konya gibi düz yol buldun daha ne isten 10 yıllık şoför tozunu kaldırır bu yolların
Ya şehiriçi zorluyor yine de özellikle iş çıkış saatleri falan yoğun.. aksaray, niğde, karaman.. falan alışığum iyi kötü daha sakin şehir içi trafik de bu korkutuyor

Pratiğiniz de varmış. Bir cesaret edip çıkacaksınız. Zaten daha önce kullanmadığınız yollarda ister istemez daha temkinli gidersiniz.

İstanbul'da araç kullanıyorum her gün. Otobandan nefret ediyorum, en rahat hissettiğim sevdiğim mahalle araları ve tıkış tıkış yollar Rahat kullanırsınız bence deneyn.

Trabzonda daracık dimdik yollarda kullanıyorum ben ve eminim sizin kadar iyi şoför değilimdir. Konya dümdüz hem de geniş. Korkacak ne var. Hiç endişe etmeyin

Uykunuzu alın ,gece güzelce dinlenin. Sonra çıkın.
Telefonunuzun şarjı ful olsun,powerbankınız da vardır onu da ful şarj edin ,araçtan telefonu şarj imkanınız yoksa şayet. Navigasyonla gidersiniz ama mola verin sık sık,inin bir kahve için,biraz yürüyüp bacaklarınızı açın,elinizi yüzünüzü yıkayın.
Biz yazın İstanbul/Antalya arası yolculuk yapıyoruz tatil amaçlı,genelde bunlara dikkat ederiz. Daldığımı yorulduğumu hissettiğim an mola veririm uzun yolda,hız yapmam,kurallara uyarım. Sizde gidersiniz bence kendinize güvenin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…