büyüyen su kaplumbagalarımmm :(:(:(

Onların tokluk hissi yok gibi bir şey. Ben de ilk zamanlarda yedikçe açlar hala istiyorlar sanıyordum ama meğer kötülük ediyormuşum. Sonrasında ölçülü vermeye başlamıştım.

evet dogru bende ole yapayım bakalım sonra da hayvanat bahcesı ısını dusunurum sımdılık bende dursunlar :)))

bende onu demek ıstıyorum hayvanat bahcesıne verebılıyo muyuz yanı bu sekılde ?? canım ölmüş müydü emin misin ? kıs uykusuna da yatmıs olabılır ... cogu kısı bılmıo kıs uykusuna yattıgını öldü sanıp atıyolar... :53::53::53: cok sevıyorum onları ama gercekten bakımları zorlastıı ve dedıgın gıbı kıymayla etle besledım onları bu yuzden asırı buyuduler vee buyudukce bakımı zorlasıyo .. suları kokuyo ve doyuramıorum normal yem yemıoalr artık karıdes verıyorum onu da kıyma falan yedıkten sonra cerez nıyetıne yıyor.... :44::44::27: bi arakdas terk edıceksenız nıye aldınız yazmıs terk etmekle ılgısı yok bakımı cok zorlastı yeterınce ıyı bakamadıgımı dusunuorum artık.. yoksa asla bırısıne vermem ancak bunun bılıncınde olan bırısıne verırım ole bırısde yok burda ama hayvanat bahcesınde nasıl olur acaba ?
Normal şartlarda alıyorlar mı bilmiyorum. Ablamın erkek arkadaşının bağlantısı vardı galiba o şekilde almışlardı geçmiş gün tam hatırlamıyorum. Ama gidip konuşmakta fayda var. Olmadı çaktırmadan hayvanat bahçesinin avlusuna bırakırsınız şaka tabi :1: Yok canım kış uykusuna yatmamıştı. Tahlihsizlik sonucu ölmüştü. Bizim o kaplumbağalar hiç kış uykusuna yatmadılar. Uyuyorlardı uyuşuklardı ama uyuyup uyanmama yoktu. Evet gerçekten büyüdükçe zorlaşıyor ve beslenme ihtiyaçlarıda fazlalaşıyor suları kokuyor vs. Biz ayrı kapta beslerdik tuvaletlerini yaptıktan sonra kendi yerlerine geri koyardık.Balık falan yedirmiştik o derece etçilleştirmiştik :) Bence hayvanatbahçesi en iyi yer onlar için. O yüzden bir yetkiliyle konuşmalısınız.

Normal şartlarda alıyorlar mı bilmiyorum. Ablamın erkek arkadaşının bağlantısı vardı galiba o şekilde almışlardı geçmiş gün tam hatırlamıyorum. Ama gidip konuşmakta fayda var. Olmadı çaktırmadan hayvanat bahçesinin avlusuna bırakırsınız şaka tabi :1: Yok canım kış uykusuna yatmamıştı. Tahlihsizlik sonucu ölmüştü. Bizim o kaplumbağalar hiç kış uykusuna yatmadılar. Uyuyorlardı uyuşuklardı ama uyuyup uyanmama yoktu. Evet gerçekten büyüdükçe zorlaşıyor ve beslenme ihtiyaçlarıda fazlalaşıyor suları kokuyor vs. Biz ayrı kapta beslerdik tuvaletlerini yaptıktan sonra kendi yerlerine geri koyardık.Balık falan yedirmiştik o derece etçilleştirmiştik :) Bence hayvanatbahçesi en iyi yer onlar için. O yüzden bir yetkiliyle konuşmalısınız.

dogru soluyosun ama yaa ayrı kaba alıp falan cok zor olurr heralde benm ıcın sureklı evde olmadıgım ıcın ama evet yaaa ben bu konuuyu dusunup yetkılıye ulasabılırsem ıstanbula falan gıderken gotururum ıcım rahat bı sekılde verırım kuzucuklarımı :(:(:43::43::43::43:

Malesef bende 3 yil buyuttugum kaplumbagalarimi petshop a vermek zorunda kalmistim. Atatürk orman ciftligi aliyo diye biliyorum dogada yasayamaz zaten onlar suyun sicaklihi 28 derece olmali filan baya hassas hayvanlar.

evet canım haklısın petshopa vermek ıstemıorum :( bakımları cok zorlasmaya basladı hayvanat bahcesı bulabılırsem oraya goturcem bakalım ...

sıcaklık on derecenın altına dusunce kıs uykusuna yatarlar demıstı veterıner bana... yazın bıle sıcaklık dusse hemen uyur dedı yemek yemez demıstı senınkı hastalanıp ölmüş demekkii...

sıcaklık on derecenın altına dusunce kıs uykusuna yatarlar demıstı veterıner bana... yazın bıle sıcaklık dusse hemen uyur dedı yemek yemez demıstı senınkı hastalanıp ölmüş demekkii...
Evet öyle oldu. Sularının sıcaklıklarına çok dikkat ederdik biz hep mümkün mertebe sıcak olurdu üşümesinler diye.

dogru soluyosun ama yaa ayrı kaba alıp falan cok zor olurr heralde benm ıcın sureklı evde olmadıgım ıcın ama evet yaaa ben bu konuuyu dusunup yetkılıye ulasabılırsem ıstanbula falan gıderken gotururum ıcım rahat bı sekılde verırım kuzucuklarımı :(:(:43::43::43::43:
Evet o şekilde bizede çok eziyet olurdu. Ayarlayabilirseniz hayvanat bahçesi onlar için çok daha iyi olur. Hem kaplumbağa arkadaşlarıyla çok daha iyi hissederler kendilerini

Merhaba hanımlar su konuya açıklık getireyim kaplumbağalarımı Karabük çevrik köprü de bi lokantaya verdim kocaman havuzun içinde bir sürü kaplumbağalar var ve gelen kaplumbağaları kabul ediyorlar Arada bi ziyarete gidiyoruz geçerken ordan

Şehirnizde yada semtinizde bir veterinere emanet edebilirsiniz ! Tanıdığınız bildiğiniz yada duyduğunuz biri muhakkak vardır .

Tam cins tayini yapabilsem yardımcı olabilirdim sana
Latince isminden araştırınca literatürlerde yazıyordur doğal yaşam ortamları
Eğer biliyorsan o şekilde araştır bi
Hayvanat bahçeside iyi fikir

Şehirnizde yada semtinizde bir veterinere emanet edebilirsiniz ! Tanıdığınız bildiğiniz yada duyduğunuz biri muhakkak vardır .

Tam cins tayini yapabilsem yardımcı olabilirdim sana
Latince isminden araştırınca literatürlerde yazıyordur doğal yaşam ortamları
Eğer biliyorsan o şekilde araştır bi
Hayvanat bahçeside iyi fikir

konu sahıbı bır lokantanın havuzuna bırakmış zaten

meraba arkadaslar ben bısey sormak istiyorum... kırmzı yanaklı su kaplumbagasıı aldım aldıgımda cok kucuklerdı oluum fanusu denılen kabın ıcınde verdıler bana ama ben buyuk bı kaba aldım tabii onları iki tanelerdi.. 5 yıl oldu 6 yıl olcak ama asırı derecede buyumeye basladılar doymuyolar karides et yem ekmek makarna ne bulurlarsa yıyolar kısın kıs uykusuna yatınca sorun yook amaaa sımdı yaz geldı havalar cok sıcak tamda sevdıkelrı gıbı cok hareketlendıler off okadar cok uzuluyorum kabın ıcındeler oleee habıree arada cıkarıyorum gezıolar bırısıne vermek ıstemıyorummm bakamazlar dıye petshoplar desek zaten hali ortada yıne gozumun onunde olsunlar ıstıyorum dogaya da salamam bıldıgım kadarıyla havuzdan gelıo bunlar yasayamaz avlanamazz ac kalır dıye korkuyrum omru desen benden uzun omurlu olacaklar heralde buyudukce buyuyorlar ne yapmalıyım bole bı durum yasaayan var mı çözüm bulan.. :S:S her ay kabuklarını soyuyorumm buyuyolar gıt gıde... :KK43: ne yapmalıyımm...
Benim bir arkadaşım besledi hatta adını Faruk koymuştu.. Suları çok çabuk kirlenir pis kokardı. İsmini de o yüzden eşinden ilham almıştı. :tokat:

Bu konu niye hortlamis ki?
Ben hortlattım bu sorunu yaşayan varsa yardımcı olmak adına cunku 2014 yılında açmıştım konuyu kaplumbağalarımı ne yapacağıma dair cozum buldum başka bu sorunu yaşayan varsa bılgılensın diye ;) dereye ve denize bırakılmaması adına ...

Back
X