- 5 Haziran 2010
- 1.649
- 216
- 163
Hazır yufkalar ile tarifler başlığında ilk resmi görünce aklıma bu börek geldi, hemen yemek istedim ama olmadı. Ben çocukken babam yapardı, baba böreği benim için.
Malzemeler:
Patateslerimizi haşlıyoruz ve haşlanan patateslerin içine beyaz peyniri de ekleyip eziyoruz(yada rendeliyoruz) sonra sıvı yağ , iki yumurta ve sütümüzüde ekleyip karıştırıyoruz.
( ben içine çok az pul biberde ekledim )
1 adet yufkayı tezgaha serip üzerine harcımızın 3de 1'ni ekleyip yayıyoruz. Sonra ikinci yufkayı hemen üstüne serip kalan harcın yarısını aynı şekilde yayıyoruz ve daha sonra üçüncü yufka için aynı işlemi uyguluyoruz.
Artık yufkamızı büyük bir sulo haline getiricez, Sigara böreği sarmak kadar kolay hatta daha kolay.
Hazırladığım ruloyu iki eşit parçaya bölüp, buz dolabında 1 saat dinlendirdim.
Buzdolabından çıkardığımız ruloyu 2 şer cm kalınlığında kesiyoruz.
Kestiğimiz dilimleri, sıvı yağ ile yağladığımız tepsimize diziyoruz, üzerine rendelenmiş kaşar onun üzerinede isteğe bağlı bul biber serpip fırına veriyoruz.
Ve benim eşim diyette olduğu için ve akşam akşam kaloriyi abartmamak adına hafif bi servisle misss gibi yiyoruz :)
Ben minik mutfağımı toplayım artık
umarım sizlerde dener ve bu nefis böreği sizde benim gibi sık sık yaparsınız. Herkese bol şans
Malzemeler:
- 4 adet büyük boy patates (haşlanmış, rendelenmiş)
- 2,5 kibrit kutusu beyaz peynir
- 2 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 adet yufka
- üzeri için kaşar
Patateslerimizi haşlıyoruz ve haşlanan patateslerin içine beyaz peyniri de ekleyip eziyoruz(yada rendeliyoruz) sonra sıvı yağ , iki yumurta ve sütümüzüde ekleyip karıştırıyoruz.
( ben içine çok az pul biberde ekledim )

1 adet yufkayı tezgaha serip üzerine harcımızın 3de 1'ni ekleyip yayıyoruz. Sonra ikinci yufkayı hemen üstüne serip kalan harcın yarısını aynı şekilde yayıyoruz ve daha sonra üçüncü yufka için aynı işlemi uyguluyoruz.
Artık yufkamızı büyük bir sulo haline getiricez, Sigara böreği sarmak kadar kolay hatta daha kolay.
Hazırladığım ruloyu iki eşit parçaya bölüp, buz dolabında 1 saat dinlendirdim.
Buzdolabından çıkardığımız ruloyu 2 şer cm kalınlığında kesiyoruz.
Kestiğimiz dilimleri, sıvı yağ ile yağladığımız tepsimize diziyoruz, üzerine rendelenmiş kaşar onun üzerinede isteğe bağlı bul biber serpip fırına veriyoruz.
Ve benim eşim diyette olduğu için ve akşam akşam kaloriyi abartmamak adına hafif bi servisle misss gibi yiyoruz :)
Ben minik mutfağımı toplayım artık