Börekler Buzdolabı Böreği- Yörükoğlu Süt Sponsorluğunda

• Konu Sahibi Konu Sahibi mujum
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

mujum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2010
1.649
216
163
Hazır yufkalar ile tarifler başlığında ilk resmi görünce aklıma bu börek geldi, hemen yemek istedim ama olmadı. Ben çocukken babam yapardı, baba böreği benim için.

Malzemeler:

• 4 adet büyük boy patates (haşlanmış, rendelenmiş)
  • 2,5 kibrit kutusu beyaz peynir
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 adet yufka
  • üzeri için kaşar
( foto çekerken yufkayı koymayı unutmuşum affınıza :) )

1.webp

Patateslerimizi haşlıyoruz ve haşlanan patateslerin içine beyaz peyniri de ekleyip eziyoruz(yada rendeliyoruz) sonra sıvı yağ , iki yumurta ve sütümüzüde ekleyip karıştırıyoruz.
( ben içine çok az pul biberde ekledim )

2.webp 3.webp

1 adet yufkayı tezgaha serip üzerine harcımızın 3de 1'ni ekleyip yayıyoruz. Sonra ikinci yufkayı hemen üstüne serip kalan harcın yarısını aynı şekilde yayıyoruz ve daha sonra üçüncü yufka için aynı işlemi uyguluyoruz.

4.webp

Artık yufkamızı büyük bir sulo haline getiricez, Sigara böreği sarmak kadar kolay hatta daha kolay.

5.webp

Hazırladığım ruloyu iki eşit parçaya bölüp, buz dolabında 1 saat dinlendirdim.

10.webp

Buzdolabından çıkardığımız ruloyu 2 şer cm kalınlığında kesiyoruz.
6.webp

Kestiğimiz dilimleri, sıvı yağ ile yağladığımız tepsimize diziyoruz, üzerine rendelenmiş kaşar onun üzerinede isteğe bağlı bul biber serpip fırına veriyoruz.

7.webp

Ve benim eşim diyette olduğu için ve akşam akşam kaloriyi abartmamak adına hafif bi servisle misss gibi yiyoruz :)

7.webp
9.webp
son.webp

Ben minik mutfağımı toplayım artık :D umarım sizlerde dener ve bu nefis böreği sizde benim gibi sık sık yaparsınız. Herkese bol şans

Elleriniz e saglk bol şans :kk77:

Elleriniz e saglk bol şans :kk77:

Teşekkür ederim.

Elline sağlık farklı bir tarifmiş denemek lazım :)
Yarışmada başarılar :KK36:

umarım denersiniz, saolun

Ellerinize sağlık bu börek çok pratik ve lezzetli oluyor :kk77:
Yarışmada bol şans diliyorum :KK68:
Buzdolabının markası nedir :KK45:

bildiğiniz bi tarif olmasına sevindim
Teşekkür ederim.

Marka içinde Arçelik diyelim :)

elinize sağlık eşinizin diyette olması ayrıca dikkati çekti benimm eşimde önündeki göbeği görmüyor kurudum kurudum diyip sızlanıyo darısı benim eşime :)

Hazır yufkalar ile tarifler başlığında ilk resmi görünce aklıma bu börek geldi, hemen yemek istedim ama olmadı. Ben çocukken babam yapardı, baba böreği benim için.

Malzemeler:

• 4 adet büyük boy patates (haşlanmış, rendelenmiş)
  • 2,5 kibrit kutusu beyaz peynir
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 adet yufka
  • üzeri için kaşar
( foto çekerken yufkayı koymayı unutmuşum affınıza :) )

Eki Görüntüle 1646592

Patateslerimizi haşlıyoruz ve haşlanan patateslerin içine beyaz peyniri de ekleyip eziyoruz(yada rendeliyoruz) sonra sıvı yağ , iki yumurta ve sütümüzüde ekleyip karıştırıyoruz.
( ben içine çok az pul biberde ekledim )

Eki Görüntüle 1646593 Eki Görüntüle 1646594

1 adet yufkayı tezgaha serip üzerine harcımızın 3de 1'ni ekleyip yayıyoruz. Sonra ikinci yufkayı hemen üstüne serip kalan harcın yarısını aynı şekilde yayıyoruz ve daha sonra üçüncü yufka için aynı işlemi uyguluyoruz.

Eki Görüntüle 1646595

Artık yufkamızı büyük bir sulo haline getiricez, Sigara böreği sarmak kadar kolay hatta daha kolay.

Eki Görüntüle 1646596

Hazırladığım ruloyu iki eşit parçaya bölüp, buz dolabında 1 saat dinlendirdim.

Eki Görüntüle 1646597

Buzdolabından çıkardığımız ruloyu 2 şer cm kalınlığında kesiyoruz.
Eki Görüntüle 1646598

Kestiğimiz dilimleri, sıvı yağ ile yağladığımız tepsimize diziyoruz, üzerine rendelenmiş kaşar onun üzerinede isteğe bağlı bul biber serpip fırına veriyoruz.

Eki Görüntüle 1646601

Ve benim eşim diyette olduğu için ve akşam akşam kaloriyi abartmamak adına hafif bi servisle misss gibi yiyoruz :)

Eki Görüntüle 1646603 Eki Görüntüle 1646604 Eki Görüntüle 1646605

Ben minik mutfağımı toplayım artık :KK70: umarım sizlerde dener ve bu nefis böreği sizde benim gibi sık sık yaparsınız. Herkese bol şans
Harika bir tarif başarılar

elinize sağlık eşinizin diyette olması ayrıca dikkati çekti benimm eşimde önündeki göbeği görmüyor kurudum kurudum diyip sızlanıyo darısı benim eşime :)

Teşekkür ederim. biz inanılmaz bi değişim geçirdik aslında şimdi formumuzu koruyoruz. aksine ben şişiyorum. Umarım sizde tatlı tatlı atlatır, göbeksiz yıllar geçirirsiniz. :D

Ellerine saglik canim :KK200:
harika gorunuyor
yarismada basarilar :KK19:

Teşekkür ederim. biz inanılmaz bi değişim geçirdik aslında şimdi formumuzu koruyoruz. aksine ben şişiyorum. Umarım sizde tatlı tatlı atlatır, göbeksiz yıllar geçirirsiniz. :KK70:
ama siz hamilesiniz bu çok normal :) eşimin aslında fazla kilosu yok ama kas yapsın isterdim :cool:baklavada severim hani ;) ama napalım eldekini de seviyoruz:KK45:

Ay çok pratikmiş ya ben de yapayım tembel avrat olaraktannn
Bir de babanın börek yapması da cok tatlıymış yaaa:KK68:
Ellerine sağlık başarılar

ama siz hamilesiniz bu çok normal :) eşimin aslında fazla kilosu yok ama kas yapsın isterdim :cool:baklavada severim hani :KK66: ama napalım eldekini de seviyoruz:KK45:

benimkide fazlaca yağlıydı, arada söyleniyodum pek umrunda olmadı. Bi gün koltuktan kalkamamış :D
ohh olsun iyi olmuş diyorum hala 18 kilo verdi. kas işine yeni başlıyoruz.

Ne kadar hoş görünüyor ya ben yeni yeni böyle pasta börek işlerine girmeye çalışıyorum misafir geleceği zaman denenecek hoş ve kolay bir tarif unutmadan not almam lazim:oops: elinize sağlık basarilar dilerim:KK37:

Ay çok pratikmiş ya ben de yapayım tembel avrat olaraktannn
Bir de babanın börek yapması da cok tatlıymış yaaa:KK68:
Ellerine sağlık başarılar

bende çok tembelim valla :) bu böreği buzlukta rulo olarak saklayanda varmış ani misafir geldiğinde kullanıyolarmış. denemedim ama :)

Benim babam annemden güzel yemek yapar.

teşekkür ederim.

Ne kadar hoş görünüyor ya ben yeni yeni böyle pasta börek işlerine girmeye çalışıyorum misafir geleceği zaman denenecek hoş ve kolay bir tarif unutmadan not almam lazim:oops: elinize sağlık basarilar dilerim:KK37:

umarım sende seversin beğenmene sevindim :)

teşekkür ederim.

benimkide fazlaca yağlıydı, arada söyleniyodum pek umrunda olmadı. Bi gün koltuktan kalkamamış :KK70:
ohh olsun iyi olmuş diyorum hala 18 kilo verdi. kas işine yeni başlıyoruz.
ooo maşallah diyorum benimki diyet yapmıyor ama tabağına ne koyarsam onu yiyor az koyuyorum :P

Back
X