Buzluğa neler koyulur?

SoundsLikeAMelody

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2012
99
15
38
Merhaba arkadaşlar. Mutfak işinde yeniyim ve bu konuları sorabileceğim kimsem yok. O yüzden burada soruyorum. Cevap verenlerden Allah razı olsun. Vallahi sevaptır bunları cevaplamak çünkü ailede yemek yapan bir Allah'ın kulu yok, kimseye soramıyorum.

Buzluğa yeşillik (roka, maydanoz, ısırgan otu) koyulur mu? Koyulursa ne şekilde koyulur? Kullanmak gerektiğinde ne şekilde çözdürülür? Tadı bozulur mu?

Buzluğa tereyağı, beyaz peynir, lor peyniri koyulur mu? Kullanmak gerektiğinde ne şekilde çözdürülür? Tadı bozulur mu?

İnternette kimisinin buzluğa içli köfte ve sarma koyduğunu okudum. İçli köfteleri ve sarmaları hazırlayıp çiğ iken mi buzluğa koyuyorsunuz? Yoksa sarmayı pişirip, içli köfteyi kızartıp da mı koyuyorsunuz?

Aynı şekilde bazlama da koyuyorlarmış. Bazlamayı pişirip de koyuyorlardır muhtemelen peki çözdürmesi nasıl olacak? Fırında mı? Dışarıda bekleterek mi?

merhaba
Tereyağını dilimler halinde hazırlayıp buzluğa atıyorum. Yeşilliklerimi atmıyorum kağıtla sarıp saklama kabım var onun içinde bırakıyorum sürekli taze bulabildiğim ve çok tüketmemiz sebebiyle gerek duymuyorum.Dere otunu eşim sevmez o yüzden doğrayıp poşetliyorum buzluğa ihtiyaç halinde kırıp alıyorum içinden.Ispanak aynı şekilde yıkayıp doğruyorum suyu süzülünce poşetliyorum.Roka salatada kullanıldığı için çıkarılınca rengi değişir sanırım erime sırasında maydanoz nane koyulabilir yemeklerde kullanacağınızda parça parça alırsınız.
Sarmayı pişmeden koyabilirsin.İş yerindeyim canım aklıma geleni yazdım.Hamur işi pek tüketmiyoruz onun için yorumsuzum.Brokoli ve karnı baharıda dolaba atıyorum parçalara bölüp içinede havuç katarak poşetliyorum bir anda tüketemiyoruz o nedenden onlarıda çorba yapıyorum kışın brokoli çorbası vazgeçilmezimiz.

1)Buzluğa yeşillik (roka, maydanoz, ısırgan otu) koyulur mu? Koyulursa ne şekilde koyulur? Kullanmak gerektiğinde ne şekilde çözdürülür? Tadı bozulur mu?
-Pişirmek için kullanılacak tüm yeşillikler konabilir ama direk yemek için kullanacağınız marul,roka vs konmuyor..Ama ıspanak,pırasa,ısırgan koyabilirsiniz.Direk çıkartıp pişiriyorsunuz.Örneğin pırasa için :Ocağa yağ ve salçayı kavuruyorum suyu koyup pırasaları çıkartıp içine atıp pişiriyorum..Sonra bulgur veya pirinç ekliyorum..

2)Buzluğa tereyağı, beyaz peynir, lor peyniri koyulur mu? Kullanmak gerektiğinde ne şekilde çözdürülür? Tadı bozulur mu?
-Tereyağı,peynir,lor koyabilirsiniz..Çıkartıp erittiğiniz zaman pek farkı olmuyor..Çok fazla var veya az az kullanmanız gerekiyorsa .Azar azar paketleyip dolaba atın sonra çıkartıp dolabın alt kısmında kullanmak için bekletin..Lor çıkartınca en fazla 1 hafta 10 gün dayanıyor alt kısımda:KK66:
3)İnternette kimisinin buzluğa içli köfte ve sarma koyduğunu okudum. İçli köfteleri ve sarmaları hazırlayıp çiğ iken mi buzluğa koyuyorsunuz? Yoksa sarmayı pişirip, içli köfteyi kızartıp da mı koyuyorsunuz?
-Evet içli,köfte ve sarma koyabilirsiniz.Çiğ şekilde koyacaksınız.Daha sonra çıkartıp pişireceksiniz..İçli köfteleri buzu erimeden direk kızartacaksınız veya haşlayacaksınız.Erimesine izin verirseniz dağılırlar..
Sarmalarda birbirinden ayrılacak kadar olursa yeterli hemen pişirebilirsiniz..

4)Aynı şekilde bazlama da koyuyorlarmış. Bazlamayı pişirip de koyuyorlardır muhtemelen peki çözdürmesi nasıl olacak? Fırında mı? Dışarıda bekleterek mi?
-Bazlama,börek,ekmek,poğaça,lahmacun,kurabiye,şerbetli tatlı hepsini buzluğa atıyorum.Tabi tek kullanımlık:KK66:Sonra çıkartıp kendi halinde erimesini sağlıyorum.Örneğin 2-3 saat önce veya akşamdan dolabın alt kısmına koyabilirsiniz:KK66:

1)Buzluğa yeşillik (roka, maydanoz, ısırgan otu) koyulur mu? Koyulursa ne şekilde koyulur? Kullanmak gerektiğinde ne şekilde çözdürülür? Tadı bozulur mu?
-Pişirmek için kullanılacak tüm yeşillikler konabilir ama direk yemek için kullanacağınız marul,roka vs konmuyor..Ama ıspanak,pırasa,ısırgan koyabilirsiniz.Direk çıkartıp pişiriyorsunuz.Örneğin pırasa için :Ocağa yağ ve salçayı kavuruyorum suyu koyup pırasaları çıkartıp içine atıp pişiriyorum..Sonra bulgur veya pirinç ekliyorum..

2)Buzluğa tereyağı, beyaz peynir, lor peyniri koyulur mu? Kullanmak gerektiğinde ne şekilde çözdürülür? Tadı bozulur mu?
-Tereyağı,peynir,lor koyabilirsiniz..Çıkartıp erittiğiniz zaman pek farkı olmuyor..Çok fazla var veya az az kullanmanız gerekiyorsa .Azar azar paketleyip dolaba atın sonra çıkartıp dolabın alt kısmında kullanmak için bekletin..Lor çıkartınca en fazla 1 hafta 10 gün dayanıyor alt kısımda:KK66:
3)İnternette kimisinin buzluğa içli köfte ve sarma koyduğunu okudum. İçli köfteleri ve sarmaları hazırlayıp çiğ iken mi buzluğa koyuyorsunuz? Yoksa sarmayı pişirip, içli köfteyi kızartıp da mı koyuyorsunuz?
-Evet içli,köfte ve sarma koyabilirsiniz.Çiğ şekilde koyacaksınız.Daha sonra çıkartıp pişireceksiniz..İçli köfteleri buzu erimeden direk kızartacaksınız veya haşlayacaksınız.Erimesine izin verirseniz dağılırlar..
Sarmalarda birbirinden ayrılacak kadar olursa yeterli hemen pişirebilirsiniz..

4)Aynı şekilde bazlama da koyuyorlarmış. Bazlamayı pişirip de koyuyorlardır muhtemelen peki çözdürmesi nasıl olacak? Fırında mı? Dışarıda bekleterek mi?
-Bazlama,börek,ekmek,poğaça,lahmacun,kurabiye,şerbetli tatlı hepsini buzluğa atıyorum.Tabi tek kullanımlık:KK66:Sonra çıkartıp kendi halinde erimesini sağlıyorum.Örneğin 2-3 saat önce veya akşamdan dolabın alt kısmına koyabilirsiniz:KK66:
Her eve senden bi tane lazım bence
Ben sarma koydum çıkardığımda nasıl olmuşsa pilav taneleri şişmişti, hava mı aldı ki acaba bi yerden
Biz yapınca olmuyo sen olsan herşey tamam

Her eve senden bi tane lazım bence
Ben sarma koydum çıkardığımda nasıl olmuşsa pilav taneleri şişmişti, hava mı aldı ki acaba bi yerden
Biz yapınca olmuyo sen olsan herşey tamam
İç harcı pişirerek mi koydun canım o_OBen çiğ hazırlıyorum,buzlu olarak tencereye dizip pişiriyorum..

Back
X