Cadde ustu ev

ayynıı biz :KK43: biz allahtan satın almadık kiracıyız ve şuan taşınmak için ev bakıyoruz. bizde böyle olacağını düşünemedik acelemiz de olunca evin içi yeni sıfır diye tuttuk. :/ Çok fazla ses oluyor. benimde kızım 4 aylık gece yatarken cam açık yatamıyorum birde burada gece bangır bangır müzikle dolaşan tipler var ve kızım uyanıyor. gelen misafirlerime gece uyurken kulak tıpası da veriyorum rahatsız olursanız takın diye. cadde üstü ev kesinlikle pişmanlık demek. Eşimde bu durumdan çok rahatsız olduğu için yeni ev arayışlarına girdik. evleneli daha 2 yıl olmadı ama 3. evime taşınıcam.

Klima işinizi görür.
Yer yil bakımını yaptırın, filtreleri temizletin tamamdir..
Çocuklar büyüyünce yana yakila okula yakın yer arayacaksiniz .
Yeni daire, kendi mülkünüz, büyükşehirde sağlıklı yer yok diyip göz yumardım sanırım 🤷🏻‍♀️

bilemedim sizde haklısınız eşinizde haklı. Siz haklısınız bende rahatsız olurdum caddeden gürültüden tozdan. Ben daha sessiz sakin mahalle içi yerleri seviyorum. Eşiniz haklı çünkü ev satmak yeni ev almak taşınmak kolay şeyler değil. insanı hem maddi hem manevi yorar.

Ama ben olsam çok baskı yapmadan eşimi ikna etmeye çalışırdım taşınmak için. Belki zamanla o da size hak verecektir. Biraz sabretmeniz lazım sadece.

Herkese iyi gunler. Direkt konuya girecegim. Gecen sene bir ev satin aldik evin konumu guzel minibus ve otobus duraginin hemen karsisi yanibasinda market var bes dkk mesafede ilkokul ve ortaokul mevcut. Evin icide guzel 140 metrekare 3+1 sifir ev. Bunlari anlatmamin sebebi hem avantajlari hem dezavantajlari hakkinda fikir sahibi olmaniz. Evi cok begenerek aldik ama cadde ustu olmasinin dezavantajlarini hic dusunemedik. Daha dogrusu bu kadar islek bir cadde oldugunu bilmiyorduk. Gece 1e kadar araba sesleri geliyor cami actigimizda cok fena egzoz kokusu sariyor evi. Cok rahatsizim bu durumdan. Oldum olasi koku hassasiyetim var zaten simdi birde yaz olunca haliyle cami pencereyi acmak zorunda kaliyoruz ve iceri hic temiz hava girmiyor. 21 aylik bir bebegim var yakinda bir bebegim daha olacak onlarin sagligi acisindanda endiseliyim. Esim kesinlikle yeniden tasinmaya sicak bakmiyor hic bir sekilde ikna edemiyorum onu. Evin havasini temizleyen bitkilerden almaya basladik yavas yavas onumuzdeki senede klima taktirmayi dusunuyoruz ama bunlar ne kadar cozum olur bilmiyorum. Birde havayi temizleyen mekanik cihazlar var. Siz olsaydiniz ne yapardiniz bu durumda elimdekine razi olup cozummu bulmaya calisayim yoksa sonuna kadar sansimi deneyip esimi burdan tasinmaya iknami edeyim. Dedigim gibi evin avantajlarida cok ama bu saydigim seyler cok rahatsiz ediyor beni. Soyle bir cami acayimda taze hava girsin iceri diyemiyorum. Les gibi hava soluyoruz. Varmi aranizda boyle cadde ustu evlerde yasayip ayni sorunlardan muzdarip olan. Yoksa benmi abartiyorum.
Ailemin evi cadde üstündeydi işlekti yatarken sıcaktan bunalmama rağmen cam açamıyordum çünkü sesten uyuyamıyorum,gece açık bıraksam sabah işçi servislerinin sesleriyle uyanıyorum.Kendi evim annemlerden uzak okul var karşısında fakat çalıştığım için öğrenci seslerinin bir sıkıntısı olmuyor,gecelri rahatlıkla cam açabiliyoruz,kızımı rahatlıkla bisikletiyle gezdirebilirim sakin yer daha hoşuma gidiyor açıkçası

kaçıncı kattasınız ilk falan mı?
bizimde cadde üstü hatta meyhane falan bile var ama hiç duyulmuyor üstlerde oldugumuzdan.

Şimdilik çözüm önerisi olarak bitkiler ve temizleyici cihazlar deneyin derim 2 bebekle evi havalandiramamak ciddi problem malesef.

Herkese iyi gunler. Direkt konuya girecegim. Gecen sene bir ev satin aldik evin konumu guzel minibus ve otobus duraginin hemen karsisi yanibasinda market var bes dkk mesafede ilkokul ve ortaokul mevcut. Evin icide guzel 140 metrekare 3+1 sifir ev. Bunlari anlatmamin sebebi hem avantajlari hem dezavantajlari hakkinda fikir sahibi olmaniz. Evi cok begenerek aldik ama cadde ustu olmasinin dezavantajlarini hic dusunemedik. Daha dogrusu bu kadar islek bir cadde oldugunu bilmiyorduk. Gece 1e kadar araba sesleri geliyor cami actigimizda cok fena egzoz kokusu sariyor evi. Cok rahatsizim bu durumdan. Oldum olasi koku hassasiyetim var zaten simdi birde yaz olunca haliyle cami pencereyi acmak zorunda kaliyoruz ve iceri hic temiz hava girmiyor. 21 aylik bir bebegim var yakinda bir bebegim daha olacak onlarin sagligi acisindanda endiseliyim. Esim kesinlikle yeniden tasinmaya sicak bakmiyor hic bir sekilde ikna edemiyorum onu. Evin havasini temizleyen bitkilerden almaya basladik yavas yavas onumuzdeki senede klima taktirmayi dusunuyoruz ama bunlar ne kadar cozum olur bilmiyorum. Birde havayi temizleyen mekanik cihazlar var. Siz olsaydiniz ne yapardiniz bu durumda elimdekine razi olup cozummu bulmaya calisayim yoksa sonuna kadar sansimi deneyip esimi burdan tasinmaya iknami edeyim. Dedigim gibi evin avantajlarida cok ama bu saydigim seyler cok rahatsiz ediyor beni. Soyle bir cami acayimda taze hava girsin iceri diyemiyorum. Les gibi hava soluyoruz. Varmi aranizda boyle cadde ustu evlerde yasayip ayni sorunlardan muzdarip olan. Yoksa benmi abartiyorum.
Evim güzelse buna takılmazdım cadde üstü evet cok gürültü ve toz oluyor
Ama klima ile sorun çözülür camı açmayınca bence
Merkezi büyük ve önü acik ev benim kriterlerim olduğuu için tasinmayi dusunmez gerisine çözüm arardım

Bnmde cadde ustu hastane banka market okul yakin ama gurultu bni maf edio sizi cok iyi anliyorum. Bekarken bahceli evimiz vardi. Valla firsat buldukca anneme kaciom.
.

Valla artık bir dahda falan olmadıkça temiz hava yok kimseye. Biz bebeğimiz olacak diye bir hava temizleyici cihaz aldık hem de mikropbve bakteri öldürme özelliği var.

Ay yüksek tecrübelerimi yazmak istiyorum.
İstanbul'da iyi bı konumda milletin bayılacağı bı yerde oturduk çocukluğumdan 16 yaşıma kadar. E5 kenarı herşey ayağınızın altında, ama gel gör ki o ses, hava kirliliği, sokağı her türlü insanın kullanması vs vs. İllallah yani.
Neyse taşındık annem gene yol E5 kenarında avm dahil herşeyin ayağımızın altında bı ev aldı. Aynı sorunlar.
Evlendim inanın yola uzak ev seçtim bilinçli, taşındık gene aynı seçim yola uzak, tekrar taşındık bu sefer yapılanmanın çok olmadığı havası temiz yesil alanı bol bı yere taşındık.
Birde şöyle bı konu var, araştırma yapılmış yola yakın evde oturanlarla, 100 metre daha içeride oturanlarla.
100 metre bile etkiliyor. Yola yakın oturanlar egzoz kokusu vs vs den dolayı kanser olmuşlar ve oran çok fazla. Ben bu araştırmayı okuduğumdan beri minibüs yolunda dahi ev tercih etmiyorum.

Back
X