CAKŞIR otu denen bitki spermlerde hareketliliği hızlılığı sağlıyormuş..

Antalya bölgesinde kökleri toz edilip balla karıştırılarak cinsel gücü artırıcı ve kısırlığı giderici olarak kullanılmaktadır. Özellikle Toroslarda çakşır bitkisini yiyen keçilerin ikiz doğurduğu sıkça görülmüştür.
Tubitak tarafından desteklenen koyunlar üzerinde yapılan bir çalışmada çakşır otunun koyun yemine %5 oranında ilave edilmesi ile yumurtalıklar üzerinde bulunan küçük foliküllerin sayısını ve ovulasyon oranını arttırdığı bulunmuştur. Buna etkeninde çakşırlarda bulunan ferutinin etken maddesi olduğu düşünülmektedir. Ayrıca Temmuz 2007 de Konya Meram Araştırma Hastanesinden Biyokimya uzmanı Dr. Seher KILIÇ yaptığı araştırmada çakşır kökünden su buharı distilasyonu yoluyla elde edilen aromatik suda FSH (Folükül Stümülon Hormon ) bulmuştur. FSH lütein yapıcı hormonla (LH) beraber yumurtalığın ve erbezlerinin işlevlerine katkıda bulunmakta ,kadınlarda yumurtalık foloküllerinin olgunlaşmasında erkekte spermlerin üretimini ve olgunlaşmasını sağlar.
Eczanemizde yaklaşık 5 yıldır çakşır kökü suyunu bebeği olmayan anne ve babalara önermekteyiz.Bu süre içinde oldukça çok sayıda aile mutlu sona ulaşabilmişler bebeklerine kavuşmuşlardır.

ayy kuzum ben denedim ama onu kaynatınca bir kokuyor içmesi de bir dert valla biz döktük içilmeden onun yerine keçiboynuzu kaynat Allah yar ve yardımcın olsun..

ayy kuzum ben denedim ama onu kaynatınca bir kokuyor içmesi de bir dert valla biz döktük içilmeden onun yerine keçiboynuzu kaynat Allah yar ve yardımcın olsun..

dün bende bizim buralardan kendim topladım bi bardak yaptım içtim ama sonra pişman oldum bide zehirlisi falan vardır neme lazım dedim topladıklarımı attım çarşıya gidince aktarcıdan alıcam yenisini...aaaa bide onu içince güne daha erken başladığımı farkettim daha dinamikdim ;))

Son düzenleme:
Back
X