Çalınan bileklik

Bayanlar fikrinize ihtiyacım var. Yıllardır gelen yardımcı bayan ayrılmak zorunda kaldı. Uzun süre kimseyi almadım. İşlere yetişemeyince tanıdığım birinin tavsiyesiyle birisini çağırdım. 3 aydır 15 günde bir geliyor. O iş yaparken evde oluyorum ama odada sürekli başında bekleyemiyorum.Dün yine bendeydi temizlik yapıp gitti. Kızımın şifoyerinin çekmecesinde sahte boncuk takılar ve birkaç tanede altın görünümlü bileklik vardı. Teyzesinin hediye ettiği altın bilekliğide onların arasına koymuştu.2-3 gün önce kontrol etmiştim orda duruyordu . Bu gün sabah aklıma geldi baktım yok. Kızımı aradım başka yere koymadım , 1 aydırda hiç takmadım ama yerinde duruyordu dedi. Kadının günahını almak istemiyorum ama 15 gündür eve misafir bile gelmedi. Yabancı girmedi.Kadınla konuşmak istiyorum ama yaptıysada kabul etmek istemez.Maddi yönünü bırakın kızım içim hediye hatırası olan bir şeydi.Bir daha zaten evime sokmam da onu, siz olsanız nasıl sorardınız.
Bence hemen kadınla konuşma .belki kızın aldı takmak istedi düşürdü bir yerlere yada oynarken farklı bir yere koydu . Süpürgenin haznesini de kontrol etseydin keşke . Evi iyice bir ara .kızınla da konuş ondan sonra kadına sorarsın temizlerken böyle bir bileklige rastladın mi diye falan ..benim de hem maddi hem de manevi değeri çok yüksek olan bir kelepcem çalındı .evimde kalabalık misafir agirladim, ertesi gün kelepçe yok oldu . Kimseyi de suclayamadim ama çok üzüldüm ,babamın hediyesiydi :(

Bir arkadasima 1 yil boyunca temizlige gelen kadin caktirmadan kiyafetleri tasimis hep...yazin kislik kiyafetleri götürmüş meğer bu yuzden cok sonra farkina varmislar..Dolaptaki kiymalar etler bir bir yok oluyormuş daha neler götürmustur kimbilir.Kendisine zarar verir diye suçüstü yapamamis farkettiginde.Telefonda gelme demiş kadin da niye diye sorunca sen iyi biliuorsun sebebini hic mi utanmadin demis.Yani caldiklariyla kaldi kadin.Bu kadinin da tanidik oldugunu soylemisti valla ben korkuyorum eve temizlige kadin almaya bu yuzden.

Bir arkadasima 1 yil boyunca temizlige gelen kadin caktirmadan kiyafetleri tasimis hep...yazin kislik kiyafetleri götürmüş meğer bu yuzden cok sonra farkina varmislar..Dolaptaki kiymalar etler bir bir yok oluyormuş daha neler götürmustur kimbilir.Kendisine zarar verir diye suçüstü yapamamis farkettiginde.Telefonda gelme demiş kadin da niye diye sorunca sen iyi biliuorsun sebebini hic mi utanmadin demis.Yani caldiklariyla kaldi kadin.Bu kadinin da tanidik oldugunu soylemisti valla ben korkuyorum eve temizlige kadin almaya bu yuzden.
Benimde cesaretim kalmadı yapmadıysa bile bu bana yetti. Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş.

Birini suçlamak çok zor suçlu değilse çok kötü olur .emin olmadan kimseyi suclamayin.ama şunu yapabilirsiniz.onu yeniden temizliğe çağırın böyle bir tipse yine yapar .bir çekmeceye ya da görebileceği bir yere bir miktar para falan koyun.o girdiğinde olduğuna emin olun ama yanına gitmeyin öyle biriyse alacaktır yine.sonra kontrol ettiğinizde alınmış olduğunu görürseniz direk yüzüne vurabilirsiniz.digerini de rahatça sorabilirsiniz

Bence hemen kadınla konuşma .belki kızın aldı takmak istedi düşürdü bir yerlere yada oynarken farklı bir yere koydu . Süpürgenin haznesini de kontrol etseydin keşke . Evi iyice bir ara .kızınla da konuş ondan sonra kadına sorarsın temizlerken böyle bir bileklige rastladın mi diye falan ..benim de hem maddi hem de manevi değeri çok yüksek olan bir kelepcem çalındı .evimde kalabalık misafir agirladim, ertesi gün kelepçe yok oldu . Kimseyi de suclayamadim ama çok üzüldüm ,babamın hediyesiydi :KK43:
Sizede geçmiş olsun üzüldüm. Hiç konuşmayı düşünmüyorum.Yapacak bir şey yok giden gitti.

Sizede geçmiş olsun üzüldüm. Hiç konuşmayı düşünmüyorum.Yapacak bir şey yok giden gitti.
Teşekkür ederim. Ben kimin aldığını bilseydim konuşurdum . Emin olamadım .sizde de aynı sorun varsa sadakam olsun de geç .allah çocuklarına sağlık versin .yine alırsın .

Bence hem kendiniz hem de kadın için emin olmaya çalışın, gelsin tekrar, Geldiğinde de şöyle bişey sorabilirsiniz; Kızım bilekliğini önceki temizlikten bi kaç gün önce kullanıp nereye koyduğunu unutmuş. Sen hiç rast geldin mi temizlik yaparken. Ya da X hanım kızım bilekliğini kaybetmiş, temizlik yaparken gözünü dört aç belki koltuk aralarına falan düşmüştür biz görememişizdir. Gerçi çekmeceye koydum diyor ama yok orda deyin. Ondan sonra da tepkisine göre karar verin. Kimsenin günahını almayın. Herkes dürüst değil ama herkes potansiyel suçlu da değil. Dürüst namuslu biri için bu çok ağır bir itham, ki siz tavsiyeyle almışsınız. Böyle huyu olan biri olsa zaten kendini belli ederdi. İnşallah bulursunuz. Hem manevi değeri açısından hem de kimsenin hakkına girmemiş olursunuz.

Back
X