Çalışamamak..

thebutterflyeffect

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2017
838
863
33
Konu açmak için mi açıyorsun diye karşı çıkanınız olacaktır illaki ama benim derdim çalışamamakla ilgili. Mezuniyetime az kaldı, bu sene son senem. Haliyle daha çok stres var aslında okul uzamasın diye derslerin üstüne daha çok gidiyorum ama şu aralar hiç şevkim yok zaten zar zor okuduğum bölümümün zorunlu dersleri bitmiş olsa da şimdi birde kredi doldurmak için aldığım seçmelilerle uğraşıyorum onlarda hiç sevmediğim kıytırık dersler. Siz motivasyon sağlamak için ne yapıyorsunuz ya da öğrenciyken ne yaptınız bir fikir verin de kaç gündür sağlayamadığım motivasyon yerine gelsin :(

Kütüphaneye gitmek diyorum.
Kütüphane olmasa bitmiştim zaten zira ev çok yoğun oluyor. Bu dikkat eksikliğine bir şeyler yapmam lazım ama, birde işin açığı bölüm ingilizce, öyle olunca da çalıştığım şeylerin hem Türkçesini hem İngilizcesini hatmetmek zorunda kalıyorum. Başkalarının en eğlenceli yılları olan üniversite benim ömrümü tüketti bu yüzden. Bazen de kendime vicdanen yükleniyorum ama bakalım hayırlısı..

Universite herkesin omrunu tuketiyor merak etme kimse kolay kolay yata yata bitirmiyor. Calisacaksin bitirmek istiyorsan yapacak baska bir seyin yok. Secmeli hocalari cok zorlamayabilir. Sonucta kredi doldurmak icin seciliyor hocalarda farkindadir

Universite herkesin omrunu tuketiyor merak etme kimse kolay kolay yata yata bitirmiyor. Calisacaksin bitirmek istiyorsan yapacak baska bir seyin yok. Secmeli hocalari cok zorlamayabilir. Sonucta kredi doldurmak icin seciliyor hocalarda farkindadir
Sonuçta seçmelilerde kolay diye seçilir ama benim zoru yapıp kolayı becerememe gibi saçma bir huyum var, o da beni biraz geriyor galiba. İnşallah yarınkinden de çok kolaymış diyip çıkarım. Teşekkür ederim :)

benim de ömrüm çürüdü. hazırlığı tek dönemde bitirip hemen bölüme geçmeye çalıştım iyi b.k yedim. alt ve üst sınıf dersleri birbirine girdi vs yeni yeni toparlıyorum.

bunların arasında bir de must elective gibi bi saçmalık çıktı. adı elective ama almak zorunlu... ve ben dünyanın en akıllı insanı olduğum için JAPONCA aldım. şuan en düşük notum kendisi ve kafamı duvarlara sürtüyorum.

bizde dersler dönemlik,yani şuan için hepsi bende hayati önem taşıyor aslında. çözümüm de herkes gibi kütüphane.

bizim okulda kütüphane sesli/sessiz diye ayrılıyor. seslide arkadaşlarımla çalışıyorum. sonra sessize geçip tek başıma tekrar ediyorum. grup odaları var orayı tutup birlikte çalışıyoruz. ben önce topluca sonra tek çalışınca daha iyi anlıyorum. böyle bir imkanın varsa arkadaşlarla çalışmayı tavsiye ederim. ama bu bahsettiğim normal zamanlarda. midterm veya quiz varsa kimsenin yüzüne bakmam kendimi sessize kapatır çalışırım :halay:

Kütüphane olmasa bitmiştim zaten zira ev çok yoğun oluyor. Bu dikkat eksikliğine bir şeyler yapmam lazım ama, birde işin açığı bölüm ingilizce, öyle olunca da çalıştığım şeylerin hem Türkçesini hem İngilizcesini hatmetmek zorunda kalıyorum. Başkalarının en eğlenceli yılları olan üniversite benim ömrümü tüketti bu yüzden. Bazen de kendime vicdanen yükleniyorum ama bakalım hayırlısı..
Üniversite benim de ömrümü tüketmişti. Ben de herkesin eğlenceli yılları ben ders çalışıyorum diye düşünüyordum. Bunun için de kütüphane iyi. Orada milleti çalışıyor görmek insanı motive ediyor. Bir de bu telefonlar konsantrasyonu çok bozuyor. Ben bunun için öğrenciyken internet paketi almiyordum. Evdeyken internete girdiğimden doğru düzgün calisamiyordum ama kütüphaneye gidince tel.de internet yok, etrafta herkes çalışıyor, ben de iyi çalışıyordum. Bu kütüphanedeki vakti verimli kullanmayı sağlıyor.

benim de ömrüm çürüdü. hazırlığı tek dönemde bitirip hemen bölüme geçmeye çalıştım iyi b.k yedim. alt ve üst sınıf dersleri birbirine girdi vs yeni yeni toparlıyorum.

bunların arasında bir de must elective gibi bi saçmalık çıktı. adı elective ama almak zorunlu... ve ben dünyanın en akıllı insanı olduğum için JAPONCA aldım. şuan en düşük notum kendisi ve kafamı duvarlara sürtüyorum.

bizde dersler dönemlik,yani şuan için hepsi bende hayati önem taşıyor aslında. çözümüm de herkes gibi kütüphane.

bizim okulda kütüphane sesli/sessiz diye ayrılıyor. seslide arkadaşlarımla çalışıyorum. sonra sessize geçip tek başıma tekrar ediyorum. grup odaları var orayı tutup birlikte çalışıyoruz. ben önce topluca sonra tek çalışınca daha iyi anlıyorum. böyle bir imkanın varsa arkadaşlarla çalışmayı tavsiye ederim. ama bu bahsettiğim normal zamanlarda. midterm veya quiz varsa kimsenin yüzüne bakmam kendimi sessize kapatır çalışırım :halay:
Aynı dertlerden muzdaripiz benim de dersler dönemlik ama ben sona yaklaştığım için sadece bölüm dışı seçmeliler kaldı onları da her dönem alabildiğim için çok sorun yok,tek sıkıntı hiç alakam olmayan dersler olduğu için yabancı geliyor anlayamıyorum :D ya kaç gündür kütüphanede sürünüyorum zaten, bende grup çalışmalarına çok katılıyorum ama bu aldığım derste çok tanıdık yok malesef yani. Güya AA lık dersti ama ezberi sevmediğim için kafamı duvarlara vuruyorum bende şuan :/

ben de bir iş üzerinde çalışırken konsantrasyon sorunu yaşamıştım
burdan bi arkadaş bir fikir vermişti bana, bende işe yaramıştı
çalışma zamanını böl demişti ve her birine bir hedef koy
mesela 45 dakika çalışacağım sonra 15 dakika hiç bi şey düşünmeden BDV'de gezineceğim
45 dk çalışacağım sonra yarım saat şu arkadaşımı arayıp havadan sudan konuşacağım gibi
belki sizde de işe yarar

Aynı dertlerden muzdaripiz benim de dersler dönemlik ama ben sona yaklaştığım için sadece bölüm dışı seçmeliler kaldı onları da her dönem alabildiğim için çok sorun yok,tek sıkıntı hiç alakam olmayan dersler olduğu için yabancı geliyor anlayamıyorum :KK70: ya kaç gündür kütüphanede sürünüyorum zaten, bende grup çalışmalarına çok katılıyorum ama bu aldığım derste çok tanıdık yok malesef yani. Güya AA lık dersti ama ezberi sevmediğim için kafamı duvarlara vuruyorum bende şuan :/

Japonca diyorum yahu,bundan daha yabancısı mı var :KK70:

mühendislik derslerini halletmiş bünyeleriz biz,electiveler bizi yıldıramaz:halay:

başarılar:KK200:

ben de bir iş üzerinde çalışırken konsantrasyon sorunu yaşamıştım
burdan bi arkadaş bir fikir vermişti bana, bende işe yaramıştı
çalışma zamanını böl demişti ve her birine bir hedef koy
mesela 45 dakika çalışacağım sonra 15 dakika hiç bi şey düşünmeden BDV'de gezineceğim
45 dk çalışacağım sonra yarım saat şu arkadaşımı arayıp havadan sudan konuşacağım gibi
belki sizde de işe yarar
Evet bu dediğinizi şuan denemiş bulundum böylelikle kısa zaman diliminde kendimi verince daha çok şey öğreniyorum teşekkür ederim :)

Back
X