çalışan 2 çocuklu anneler..

asianzade

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2015
216
64
103
Çalısan bir anneyim.Tek çocukla isten eve geldigimde hic birsey yapamiyorum.Buna spor,kitap okumak,vs. dahil.Çunku enerjim kalmiyor.İse de gitmesem 24 saat cocugumla yatip yine onunla kalkacagim.Günlerim cok verimsiz geçiyor.Kendime zaman ayıramiyorum.Zorla uyutuyoruz nerdeyse 12yi buluyor.Ben uyuya kaliyorum o ara.Sabah ise gitmek icin uyandigimda kendimi hic dinlenmis gibi hissetmiyorum.Ozellikle kafam yorgun oluyor.Cocugu birakip esimle gezip.kafa dagiticamiz kimse de yok.Kaldik böyle basbasa.Bebegim 2 yasina yaklaşti.Çocuk hemen düsünmüyordum ama calistigim is ortaminda cok huzursuzum.Uzak kalmak adina 2.cocugu düsünmeye basladim.biraz dogumizni falan,3 senem dolunca yani 2 sene sonra bulundugum yerden tayin isteyebiliyorum.O döneme denk getirebilirsembi umut oradan giderim diyorum.Ama iste tek cocukla bu kadar bunalmisken 2.çocuk daha mi zor olacaktir?Deger mi ne dersiniz?Suan bulundugum yerde mutlu degilim.Herseye katlanip beklemeli mi yine de..Çalisan ve benim durumda olan annrler nasil başediyorsunuz.

Şimdi 2.çocuğun varlığı güzel
fakat sorumluluğu fazla
İşten gelen biri olarak yorgunluktan ölüyorum ikisinin ilgi beklemesi bu yorgunlukta gerçekten yıpratıcı
Ben aslında 2.çocuğu 5-6 yaşalarına varınca oğlum öyle düşünüyordum
Fakat kısmet oldu ve araları 2 yaş iken kızım dünyaya geldi yorgunluğum 2 ye katlandı tabiki ama iyikide katlandı şuan ikisi birden büyüdü.Ben zaten kitap ,spor şu bu gibi aktivitelere 1.den sonra bye bye dedim ikinciye zaten birşey yapamadım
Şuan herşey düzene bindi biri 5 yaşına girecek diğeri 3 yaşına elhamdülillah
Benim yaptığım şuan tek lüks akşam sıcak bir bardak çay içmek ayak uzatmak
Diğerlerine vaktim yok evimden başka rahat edeceğim köşemde yok şu sıralar istemiyorumda zaten öyle mutluyum :)
Değermi dersen evet değer ondan başka mucize yok hayat şartlarınız ve ona yetebilirliğiniz uygunsa bence yapın ha diyincede çocuk olmuyor zaten.Allah olmayan herkese versin....

Çalısan bir anneyim.Tek çocukla isten eve geldigimde hic birsey yapamiyorum.Buna spor,kitap okumak,vs. dahil.Çunku enerjim kalmiyor.İse de gitmesem 24 saat cocugumla yatip yine onunla kalkacagim.Günlerim cok verimsiz geçiyor.Kendime zaman ayıramiyorum.Zorla uyutuyoruz nerdeyse 12yi buluyor.Ben uyuya kaliyorum o ara.Sabah ise gitmek icin uyandigimda kendimi hic dinlenmis gibi hissetmiyorum.Ozellikle kafam yorgun oluyor.Cocugu birakip esimle gezip.kafa dagiticamiz kimse de yok.Kaldik böyle basbasa.Bebegim 2 yasina yaklaşti.Çocuk hemen düsünmüyordum ama calistigim is ortaminda cok huzursuzum.Uzak kalmak adina 2.cocugu düsünmeye basladim.biraz dogumizni falan,3 senem dolunca yani 2 sene sonra bulundugum yerden tayin isteyebiliyorum.O döneme denk getirebilirsembi umut oradan giderim diyorum.Ama iste tek cocukla bu kadar bunalmisken 2.çocuk daha mi zor olacaktir?Deger mi ne dersiniz?Suan bulundugum yerde mutlu degilim.Herseye katlanip beklemeli mi yine de..Çalisan ve benim durumda olan annrler nasil başediyorsunuz.
Tek çocukla dağılmışsınız, 2 çocuklu halinizi düşünemiyorum bile. İyi düşünün.

İşten eve gelip servislerinden çocuklarımı alınca kocamaaaan bir kucaklıyorum..
Stres falan kalmıyor..
Sonra birlikte yemek yerken ssohbet de ediyoruz..
Sonra birini sağ kolumun altına birini sol kolumun altına alıp yarım saat çook keyifli vakit geçiriyoruz..
Sonra birlikte biraz faaliyet yapıyoruz ya da kitap..
Sonra ben işime onlar oyunlarına..
Evim tertemiz pırıl pırıl değil.
İdare edecek kadar ama kesinlikle hijyen..
Çamaşır da, ütü de, temizlik de hafta sonu..
Zaten ben anlamadan büyüdüler..
Bir beş sene sonra ömrümüz varsa beni eskisi kadar aramayacaklar da biliyorum..
Ben de o yüzden bu yıllarımın tadını doyasıya çıkarmak için elimden geleni yapıyorum..

Iki cocuklu olmaktan suan korkuyorim tam hazir hissetmiyorum kendimi yani beynen istemiyorum,zaten ilki evliligimde ilk 1 yili doldurmadan hamile kaldim.esimle evleneli şöyle ayaklari uzatip dinlenemedik hep kosturmacali gecti.o yuzden ikilemdeyim.bi yandan da ikisi buyur sonra rahat edersin diyorlar.ben de daha cok isimden dolayi dusunuyorum iste ama drger mi bilmiyorum.

Iki cocuklu olmaktan suan korkuyorim tam hazir hissetmiyorum kendimi yani beynen istemiyorum,zaten ilki evliligimde ilk 1 yili doldurmadan hamile kaldim.esimle evleneli şöyle ayaklari uzatip dinlenemedik hep kosturmacali gecti.bi yandan da ikisi buyur sonra rahat edersin diyorlar.ben de daha cok isimden dolayi dusunuyorum iste ama drger mi bilmiyorum.

Hayır ben anlamadım değermi derken çocuk için mi dyorsunuz eğer öyleyse ilk yorumumdada BELİRTTİM DEĞER tabiki
Hepimiz öyleyiz sorumlu anne babalar şöyle bir ayağını uzatıp nefes alamıyor zaten onu söyleyim
Çocuk dünyaya geliyor ve artık devamıda geliyor
Ama hazır değilseniz hazır olana kadar çocuk tabiki de yapmayın

2. cocuk olursa ve yas araligi kucukse birbirleriyle oynayip sana bulasmazlar bence..bu seni yormaz sandigin kadar..tek cocuk her zaman onunla ilgilenmeni ister...ama tabii yas araligi onemli dedigim gibi..

Iki cocuklu olmaktan suan korkuyorim tam hazir hissetmiyorum kendimi yani beynen istemiyorum,zaten ilki evliligimde ilk 1 yili doldurmadan hamile kaldim.esimle evleneli şöyle ayaklari uzatip dinlenemedik hep kosturmacali gecti.o yuzden ikilemdeyim.bi yandan da ikisi buyur sonra rahat edersin diyorlar.ben de daha cok isimden dolayi dusunuyorum iste ama drger mi bilmiyorum.

Hazır hissetmiyorsanız hiç düşünmeyin bence.
Ben babasız çocuklar büyütüyorum. İkisi de küçük yaş araları da küçük.
Çalışıyorum da..
Ama ben hiç ayaklarımı uzatıp oturamadım demedim..
Sizi yadırgadığımı düşünmeyin lütfen..
Çocukları çok severim ve çok zor anne oldum ben..
Ama çocuğum demek başka, çocuklarım demek bambaşkaymış hakikaten..

Hazır hissetmiyorsanız hiç düşünmeyin bence.
Ben babasız çocuklar büyütüyorum. İkisi de küçük yaş araları da küçük.
Çalışıyorum da..
Ama ben hiç ayaklarımı uzatıp oturamadım demedim..
Sizi yadırgadığımı düşünmeyin lütfen..
Çocukları çok severim ve çok zor anne oldum ben..
Ama çocuğum demek başka, çocuklarım demek bambaşkaymış hakikaten..

Ben de zor olmasına rağmen hiç şikayetçi değilim sizin gibi.
Bazen aklıma geliyor, acaba başımızda koca derdi, stresi olmadığı için mi bu kadar relaks olabiliyoruz ve çocuklarımıza bu huzur ve mutluluğumuzu yansıtabiliyoruz?
Yoksa evli olsak kocalarımızdan beklentilerimiz olacak ve karşılanmayınca daha agresif mi olacağız? Bunu çocuklarımıza mı yansıtacağız?
Yoksa tamamen karakterlerimizle mi ilgili?

Benim iki çocuğum var araları iki yaş...doğumdan sonra büyüğü kreşe gönderirsen küçüğe vakit ayırırsın.akşam da büyüğe vakit ayırırsın.ikisinin aynı anda büyümesi daha iyi bence.en fazla bir yıl zorlanırsın ama sonrası rahatlarsın.

yorum yapamıyacağımda; doğum izninde geçirilen süreler hizmetten sayılıyor mu? tayin için. memursunuz sanırım

2.çocuk sebebiniz işten uzak kalmak olduğuna göre yapmayın derim.
tek çocuklar beraber geçirdiğiniz vakitte eğlenmediğiniz kalitelli geçirmediğiniz için kızınız geç uyuyor muhtemelen,siz mutlu değilseniz kızınızı da mutlu edemezsiniz.
önce kendiniz için birşeyler yapın ,sonra kızınız ve işiniz için..

Artık ücretsiz izinde gecirilen zamanlar bile derece kademeye etki edecekmis.

yasa tam çıkmadı sanırım. ama inşallah faydası olur. bizim kurumda da 3 yıl şartı var. Sağlık özrum olmasına rağmen dilekçem reddedilmişti. olmazsa bundan yararlanirim. kurum ilana çıkıyor.

konu sahibi arkadaş kusura bakma.

Ben de zor olmasına rağmen hiç şikayetçi değilim sizin gibi.
Bazen aklıma geliyor, acaba başımızda koca derdi, stresi olmadığı için mi bu kadar relaks olabiliyoruz ve çocuklarımıza bu huzur ve mutluluğumuzu yansıtabiliyoruz?
Yoksa evli olsak kocalarımızdan beklentilerimiz olacak ve karşılanmayınca daha agresif mi olacağız? Bunu çocuklarımıza mı yansıtacağız?
Yoksa tamamen karakterlerimizle mi ilgili?

Bence öncelikle karakterle ilgili..
Çocukları çok sevmek, sakin olabilmek, merhametli olmak, sabırlı olmak bunlar önemli..
Ama huzurlu olmak da en az o kadar önemli..
Sorumlu bir koca ve baba zaten karısının yükünü alır, yardımcı olur, birlikte hareket edilir..
Evde huzursuzluk varsa, kimse mutlu davranamaz..
Anne mutluysa çocukları da huzurlu, mutlu olur, kendisini güvende hisseder...

"Tek çocuk hiç çocuk, iki çocuk çok çocuk" diye bir laf vardır.
2 çocuk annesi olarak altına imzamı atmak isterim.
bu sözü çok severim.ikinci doğduğunda delirmiş gibi çalışmama rağmen hiç bişi yetiştiremeyip g..t altına gittiğimde neden böle oldu diye sorgularken bu sözü duydum ve ne kadarda doğruymuş dedim.:KK70:

Çocuk bakmak çook zormuş bir tane var bende 8 aylık. 2.yi gözüm almıyor yaşımda 35 .Genç anne olsaydım isterdim mutlaka 2.bebek.

calısıyorum..evıme temızlıkcı de gelmıyor.hafta içi c tesi temızlık pazar utu yemek,kızları parka goturmek...kıtap okumak falan hikaye.anca otobuste (3 vesait gidince sefilleri bile okursun bi solukta :) )
iki kızım var...geberiyoruum cıddı geberıyorum bak suan yazarken sırtımdan katırt kuturtt sesler gelıyor ...ama yıne de ıyıkı dogurdum ıyı kı ıkı tane dıyorum.gercı ben sürümden kurtardım :) ikizler yanı.ama sen mutsuzum suan dıyosun.ee maddı olarak ılerde sıkıntın olmaz tayın dıyosun memursun sanırım.doğur derım...cocugum olmasa yorum yapmam ama suan dıyorum ki akşam kocanı sıkıştır köşeye :)

Back
X