- Konu Sahibi peppermint
-
merhaba arkadaslar
ben 7 haftalik hamileyim.
7 yildir da ozel bir sirkette calisiyorum. kurumsal bir sirket. pozisyonum da guzel.
henuz ne mudurume ne calisma arkadaslarima hamileligimi bildirmedim. hem 3 aylik riskli surenin dolmasini bekliyorum, hem de dogum iznine ayrilacagim icin bir tepki gosterirler mi diye cekiniyorum.
tabi ki yasal haklarimiz var, gosterecekleri tepki bu haklari kisitlayacak boyutta olamaz ama benim moralimi bozacak boyutta olabilir belki ancak
benim durumumdaki calisan bayanlar,
siz nasil bir davranis sekli benimsemistiniz? / benimserdiniz ?
canım bence biraz bekle bende 5,5 haftalıkken haber verdim. Aynı akşam düşük yaptım tatlım sonrası daha kötü oldu. En azından 3 ayın dolsun sonra söyle. Benim fikrim
merhaba arkadaslar
ben 7 haftalik hamileyim.
7 yildir da ozel bir sirkette calisiyorum. kurumsal bir sirket. pozisyonum da guzel.
henuz ne mudurume ne calisma arkadaslarima hamileligimi bildirmedim. hem 3 aylik riskli surenin dolmasini bekliyorum, hem de dogum iznine ayrilacagim icin bir tepki gosterirler mi diye cekiniyorum.
tabi ki yasal haklarimiz var, gosterecekleri tepki bu haklari kisitlayacak boyutta olamaz ama benim moralimi bozacak boyutta olabilir belki ancak
benim durumumdaki calisan bayanlar,
siz nasil bir davranis sekli benimsemistiniz? / benimserdiniz ?
işinizde ağır koşullar altında çalışmıyorsanız bence de ilk 3 aylık riskli dönemi geçirdikten sonra söylemenizi tavsiye ederim ama zaten bir süre sonra bulantılarınız ve karnınız çıkmaya başlıyacak o yüzden er ya da geç onlar anlamadan siz söyleyin .. sizi daha anlayışla karşılarlar..
işallah sağlıkla alırsınız kucağınıza bebeğinizi :)
en gec 12. haftanin bitiminde haber vermek zorundasin ben kamuda calisiyorum özelde farkli oldugun düsünmüyorum, ben 10 haftalikken söyledim daha dogrusu söylememe gerek kalmadi ilk aylarim zor gectigi icin raporluydum sefim kendi anladi zaten =)
Ben özeldeyim, 3-4 aylık gibi, belli olmaya başladığında o da soranlara söyledim. 12 haftaya kadar söylemek lazım gibi bir şartı da hiç duymadım, kurumun yapısına göre değişir belki.
canım yasal olarak 32. haftada izne ayrılacağımız için bundan daha önce haber vermemiz gerekiyor ki izne ayrıldığımızda yerimize personel bulunabilsin ben izne ayrılmadan 3 hafta önce izne ayrılma tarihimi söylemiştim.
ama iş arkadaslarım basından beri biliyordu hamileliğimi.
canim zaten 32. haftaya kadar beklenmez ki...
ben 12. haftaya kadar beklemeyi dusunuyorum
yanlış yorumlamışsınız ben 32. haftada izne ayrılacağımız tarihi daha önceen haber vermemiz gerektiğini belirttim.
yanı 32 haftada izne ayrıldıpınızda çalıştığınız pozisyon boş kalmaması için iş verenin yada müdürün o tarihte işe başlayacak personeli bulması yada yetiştirmesiiçin önceden tarihi belirtmk gerekiyor
bende isyerine hemen söylemeyip beklemek istedirm en az 12. haftaya kadar.. ama doktora gidiyorum is zamani ve midem bulaniyr cok feci... Is arkadaslar cok merakli.. Hangi doktora gittin diye sorup duruyorlar ve doktor ziyaretlerim SIKLASACAK ve böyle devam ederse aniden eve de gidebilirim mide bulantisi yüzünden... O yüzden patronuma bugün söylemeyi düsünüyorum, baskasindan daha önce duymasin diye... 6. haftadayim...
cnm,
benim fazla doktora gitme durumum yoktu,
rutin kontrollere de h.sonu gidiyordum,
bir de kusmalarim olmadi,
mide bulantim oldu ama onu da saklayabildim.
kusmalarim, rahatsizliklarim cok olsa ben de saklayamazdim.
sen soyle en iyisi, hem daha anlayisli olurlar sana karsi, iyi olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?