Doğuma Hazırlık çalışan anne adayları ve doğum izni..

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

ecz_guldem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2010
11
0
36
Samsun
arkadaşlar ben 29hft hamileyim devlet dairesinde çalışıyorrum doğum izni ve çalışabilir raporu hakkında bilgisi olan var mı kaçıncı haftamda çalışabilir raporu almalıyım??

arkadaşlar ben 29hft hamileyim devlet dairesinde çalışıyorrum doğum izni ve çalışabilir raporu hakkında bilgisi olan var mı kaçıncı haftamda çalışabilir raporu almalıyım??

32+0 olduğunda gidiyorsun hastaneye çalışabilir raporu alıyorsun çalıştığın yere veriyorsun

çalışabilir raporu 5 haftalık alınıyor ama oldu ki 5 hafta çalışamayacağız 3 hafta falan uzatılmış olsa olur mu,illa 37.haftaya kadar mı uzatılıyor?

evet 5 hafta veriliyor ama sen istersen çalışabilir raporu aldıktan sonra istediğin zaman izne ayrılabilirsin zamanı sana kalmış.artık çalışamıyorum dersen 1-2 hafta sonra bile ayrılabilirsin çalıştığın kadar süre doğum sonrasına ekleniyor.

evet 5 hafta veriliyor ama sen istersen çalışabilir raporu aldıktan sonra istediğin zaman izne ayrılabilirsin zamanı sana kalmış.artık çalışamıyorum dersen 1-2 hafta sonra bile ayrılabilirsin çalıştığın kadar süre doğum sonrasına ekleniyor.

sağol bilgilendirdiğin için.bende uzatacağım iznimi ama kaç hafta çalışabilirim bilmem,artık duruma göre bakarım o zaman...

Canım bebek erken gelirse doğduğu günden sonra ki 8 haftalık izin süren başlamış oluyor.Kullanamadığın izinler yanıyor. Örn vermek gerekirse mesela sen 32. haftanda çalışabilir raporu aldın fakat 36. haftanda doğum yaptın bu durumda sadece 4 haftanı doğum sonrasına aktarmış olursun 4 haftalık iznin yanmış olur. bebek doğduktan sonra kullanacağın sekiz haftanın üzerine 4 haftan eklenmiş oluyor.
Geç doğarsada doğum sonrası kullanacağın süreden kullanmış oluyorsun bunun için 40 haftan dolduğunda doktor doğuma almazsa uzatma raporu veriyor. örn bir hafta uzatmışsa 1 hafta 3 gün uzatmış sa 3 gün doğum sonrası 8 haftalık süreden düşürülüyor.

Back
X