Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası ÇALIŞAN ANNELER Doğum sonrası izin süresinin uzatılması

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

sulealaz

Guru
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2009
6
2
286
Merhaba sevgili çalışan anneler ve adayları,
Dün öğrendiğim habere istinaden bu yazıyı KK nde yazmak istedim.çalışan bir anne adayı olarak çocuğuma yeterince vakit ayıramayacağımdan inanılmaz endişeliyim .özelliklede Doğum sonrası.toplamda yıllık izinlerimle beraber 4 ay izin kullanabileceğim.özel sektörde işverenler maalesef ücretsiz izine sıcak bakmamakta bu nedenle hükümet uygulamalarıyla bir yaptırım uygulanabilir.muhakkak ki pek çok anne ve adayı da benim gibi düşünüyordur.bu sebeple bugün BİMER e çalışma bakanlığına bir yazı yazdım.eğer benim gibi düşünen anne ve adayları da bu konuda duyarlılık gösterip yazı yazarsa sesimizi duyurma şansımız olur.bunu bu platformda yayabilirsek ve bir kampanya haline dönüştürebilirsek çok sevinirim.
Şimdiden ilgi ve duyarlılığınız için teşekkür ediyorum
Sevgiler
Şule

Sizede bir fikir oluşturması için gönderdiğim yazıda aşağıda eklidir.dileyenler aynı yazıyı da gönderebilir sorun olmaz
Teşekkürler

Sayın yetkililer,
Hükümetimiz çalışan anneler için kreş yardımı yapmayı planlıyor.şahsım bu uygulama yerine Doğum sonrası izin süresinin uzatılması gerekliliğine dikkat çekmek istiyor ve talep ediyor. Muhakkak ki pekçok annede benim gibi düşünmektedir. Çünkü çocuklarımız bizim geleceğimiz ve çalışan anneler olarak onlara yeterince vakit ayıramıyoruz.ilk 6 ay çocuğun beslenmesi gelişimi için çok önemli fakat uygulamada en fazla 4 ay kadar (yıllık izinleride kullanarak) izin kullanabiliyorum.Özellikle özel kesimde işverenlerin bu konuda katı uygulamalarıyla karşı karşıyayız.Ücretsiz izin almak dahi sorun olmaktadır.Hükümetimizin acil olarak bu konuda çalışma başlatmasını ve uygulamasını gönülden istiyorum.
İyi çalışmalar ve esenlikler dilerim

Inanın bu la ilgili binlerce anne yazıyor, siz de yaz misiniz umarım kısa sürede meclis gündemine alır

Ama doğum sonrası isimlerle ilgili yeni kanunlar çıktı ve çoğu henüz yürürlüğe bir edi bile, bundan dolayı yeniden gündeme alacaklarını sanmiyirum

Inanın bu la ilgili binlerce anne yazıyor, siz de yaz misiniz umarım kısa sürede meclis gündemine alır

Ama doğum sonrası isimlerle ilgili yeni kanunlar çıktı ve çoğu henüz yürürlüğe bir edi bile, bundan dolayı yeniden gündeme alacaklarını sanmiyirum
Israrcı bir tutum ve geniş kitlelerin taleplerinin olması bu konuda ilerleme sağlayabilir.umudumuzu kaybetmemeliyiz herşeye rağmen.nitekim çok değil bundan 10 yıl evvel Doğum izinleri daha sınırlıydı.
Sevgiler

Back
X