Çalışan Anneler .... yalnız çaresiz hissediyorum.

efun18

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2014
21
5
3
46
Merhaba, kendimi çok yalnız ve çaresiz hissediyorum. anne olabilmek için 7 yıl mücaade ettikten sonra rabbim anne olmayı bana nasip etti çok şükür, 2 yaşında sağlıklı mutlu bir oğlum var ,
beni üzen konuya gelince , 11 aylıktı izinlerim bitti ve çalışmaya başladım oğluşuma üvey annem bakıyor. üvey annemin çocuğu olmadı , çocukları çok seviyor ,iyi vakit geçiriyorlar ,oğlum güvenli ellerde ancak, bir anne olarak çocuğumun gelişimi ve eğitimi için öneri sunduğumda , alınganık gösterip çocuğuma iyi bakmıyorsun aklı veriyomuşum gibi algılıyor dille söylemesede tavırları ve bana düşman gibi bakmaya başladı oğlumu çok benimsedi ve KENDİNE ANNE DEDİRTİYOR.ANNEM DİYE SEVİYOR. uygunca soyledim oğlum annane o diye ama ısrarla ANNEM DİYE KONUSUYOR LÜTFEN FİKİR YARDIM EDİN

Nasıl tahammül ediyorsunuz bu işe..
Kadın belli ki sağlıklı düşünemiyor bu konuda..
Belki özlemini duyduğu evlat yerine koyuyor evladınızı.
Başka bir çözüm bulun buna.
Kreşe gönderin. Ya da ücretsiz izin alın..
Eşiniz nasıl izin veriyor bunlara??

kesinlikle sağlıksız bir durum ve sinirlerim artık yıprandı . bir yandan babamın eşi ve özünde kendince bize destek oluyorum tavrı ama bir yandan benimle gizli çekişmesi , çocuğumun ona anne demesi çıldırtıyor.

çalışan bir anneyim ve çocuğuma annem bakıyor..
ama önce şunu söylemek isterim ki kendi annen bile baksa her şey senin istediğin gibi olmuyor. olmayacak.

tabii ki kendisine "anne" dedirtmesi çok yanlış. ama "annem" diye sevmesi olabilecek bir şey.. içten geliyordur çok sevdiği için belki ve kendi çocuğu hiç olmadığı için..

kim bakarsa baksın, anne, kayınvalide.. hepsi kendi kurallarına göre yetiştiriyor. senin dediklerine "hee hee" deyip geçiyorlar.
Allah razı olsun ki bakıyorlar tabii..
çalışan anne olmanın bedeli herhalde :KK14:
ben çevremde hep öyle gördüm...

alessandra79 öncelikle yorumun için tşk.ederim. allah razı olsun tabi ama , sanki sadece doğurdum ve iş değilde gezmeye gidiyorum tavırları haksızlık ve söz hakkın yok evladın üzerine alıngan tavırlar garip garip, imkanım olsa işten çıkıp bakıcam evladıma

kesinlikle sağlıksız bir durum ve sinirlerim artık yıprandı . bir yandan babamın eşi ve özünde kendince bize destek oluyorum tavrı ama bir yandan benimle gizli çekişmesi , çocuğumun ona anne demesi çıldırtıyor.
Bu kabul edilebilir birşey değil.
Yerinizde olsam ya işten ayrılır,yada bir bakıcı tutardım.

kendisine anne demesi çok çok sağlıksız ama bazen ben de yeğenime annem diyorum tamamen ağız alışkanlığı.. gerçi bazen kedi yavrusunu bile annem diye seviyorum :27: söz hakkının olmaması kötü.. konuştun mu bu konuyu ne diyor?

annenizde baksa aynı sorunları yaşayacaktınız. aşırı sevgi patlamasından annem diye seviyordur.

evet o çocuğun annesi sizsiniz ama annem diye sevmesinde ne var? sizin çocuğunuzu evladı yerine koyuyor ne güzel işte...

çocuğunuz belli bi yaşa geldiğinde annesinin kim olduğunu gayet de iyi bilecek. sıkıntı yapmayın derim

Yavrunuz büyümüş zaten maşallah, bakici falan diye düzenini bozmayin az daha buyusun krese gonderirsiniz hersey düzene girer böylelikle...

kendisine anne demesi çok çok sağlıksız ama bazen ben de yeğenime annem diyorum tamamen ağız alışkanlığı.. gerçi bazen kedi yavrusunu bile annem diye seviyorum :KK53: söz hakkının olmaması kötü.. konuştun mu bu konuyu ne diyor?
Oğlumla ilgili bir konu konuştuğumda dün böyle oldu falan dediğimde , eşime soruyor falan sanki ben yalan konusuyormusum gibi sen öyle dedim ama böyleymiş diyor. mesela dün öğlen uykusuna yatırmadan önce atta gitmek istemiş , ciciannemde uyanınca attaya gidicez demiş ve benim işten geliş saatim uyanması ve haliyle uyandığında cicianneme atta demeye başlamış ben geldim atta diyor cocuk ben gelince ciciannem gidiyor ve gitti tabiki bende oğlum baban gelsin yemekten sonra atta gidicez dedim ama tabiki beni dinlemek istemedi ve cok ağladı. babamız geldi ve cıktık. ertesi sabah cicianem geldiğinde dedimki, cocuğa yerine getiremiyeceğiz sözler vermiyelim çünki o uykudan kalkınca sen gidiyorsun. güven problemi olmasın cocukta ilerleyen zamanda onu hep kandırdığımızı düşünmesin dedim. ama ciciannem benim arkamdan eşimi sorgulamış ve bana çocuk hep atta diye ağlıyormuş dedi.eşimin söylediklerinide anlamak istediği gibi anlayıp bana savunmaya geçiyor kendini , kötü bir şey demedim ki ben , iletişim kurulması zor bi kadın

Merhaba, kendimi çok yalnız ve çaresiz hissediyorum. anne olabilmek için 7 yıl mücaade ettikten sonra rabbim anne olmayı bana nasip etti çok şükür, 2 yaşında sağlıklı mutlu bir oğlum var ,
beni üzen konuya gelince , 11 aylıktı izinlerim bitti ve çalışmaya başladım oğluşuma üvey annem bakıyor. üvey annemin çocuğu olmadı , çocukları çok seviyor ,iyi vakit geçiriyorlar ,oğlum güvenli ellerde ancak, bir anne olarak çocuğumun gelişimi ve eğitimi için öneri sunduğumda , alınganık gösterip çocuğuma iyi bakmıyorsun aklı veriyomuşum gibi algılıyor dille söylemesede tavırları ve bana düşman gibi bakmaya başladı oğlumu çok benimsedi ve KENDİNE ANNE DEDİRTİYOR.ANNEM DİYE SEVİYOR. uygunca soyledim oğlum annane o diye ama ısrarla ANNEM DİYE KONUSUYOR LÜTFEN FİKİR YARDIM EDİN
sanırım üvey annen oğlunu seviyor. bu durumda içten bakıyordur. yani en iyi bakıcıdan bile daha iyi bir alternatif.
benim kızım 2 yaşına kadar anneme anne dedi.
bu beni ne kadar üzerdi anlatamam. çalıştığım için çocuğumdan uzak olduğumu düşünüyordum..
evimize gelirken ağlardı ben gelmiycem diye.
şimdi 4,5 yaşına gelmek üzere 3-3,5yaşından beri bizden önce çıkıyor kapıya, yani evini biliyor, gitmesi gerektiğini, anneme 3 yşaından beri artık anneanne diyor, kimlikleri ve modelleri benimsedi.
ne gibi öneriler veriyorsun mesela çocuk bakımı hakkında?

sanırım üvey annen oğlunu seviyor. bu durumda içten bakıyordur. yani en iyi bakıcıdan bile daha iyi bir alternatif.
benim kızım 2 yaşına kadar anneme anne dedi.
bu beni ne kadar üzerdi anlatamam. çalıştığım için çocuğumdan uzak olduğumu düşünüyordum..
evimize gelirken ağlardı ben gelmiycem diye.
şimdi 4,5 yaşına gelmek üzere 3-3,5yaşından beri bizden önce çıkıyor kapıya, yani evini biliyor, gitmesi gerektiğini, anneme 3 yşaından beri artık anneanne diyor, kimlikleri ve modelleri benimsedi.
ne gibi öneriler veriyorsun mesela çocuk bakımı hakkında?

Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. çocuğum güvenli ellerde ve seviliyor bunu bildiğim için çaresizliğim. ve ciciannemin zaman zaman beni rakip görmesi beni yoruyor. mesela yerine getiremiyeceğimiz sözler vermeyelim uykudan sonra attaya ya gidicez gibi çünkü yavrum uykudan kalkınca ben işten geliyorum ve annane gidiyor daha sonra cok ağlıyor. güvensizlik problemi yaratmıyalım cocukta gibi öneri sunuyorumı ama ciciannem benim söylediklerimde hep eksik arıyor ve ona sözlerim batıyor

Çok üzüldüm. .
Bakıcı bulsan olmaz mı. .
Kadına da sinir oldum acilen bi psikologa gitmeli.
Siz kreş düşünmüyor musunuz 24 aylık bebekleri alıyorlar. Durumunuzu anlatsaniz onlara. Yardımcı olurlar bence

Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. çocuğum güvenli ellerde ve seviliyor bunu bildiğim için çaresizliğim. ve ciciannemin zaman zaman beni rakip görmesi beni yoruyor. mesela yerine getiremiyeceğimiz sözler vermeyelim uykudan sonra attaya ya gidicez gibi çünkü yavrum uykudan kalkınca ben işten geliyorum ve annane gidiyor daha sonra cok ağlıyor. güvensizlik problemi yaratmıyalım cocukta gibi öneri sunuyorumı ama ciciannem benim söylediklerimde hep eksik arıyor ve ona sözlerim batıyor

içime su serptiniz çok teşekkür ederim.

Bunu genelde eski kuşak uyguluyor.

Benim annem de kandırma metoduna gidiyor , aslında kolaya kaçıyorlar..

Bu konuda yapabileceğin çok bir şey yok maalesef, sen yapma desen bir iki yapmaz sonra yine bildiğini okur. Çünkü öyle öğrenmiş.

Senin yaklaşımın doğru ama boşa kürek çekmek gibi bir şey..

Ancak çok endişe etme bu konuda, büyüdükçe sen de çocuğunla daha bilinçli konuşabilecek duruma geldiğin zaman işin daha kolay olur. Doğruyu, yanlışı öğretmen bakımından..

benim kaynanamda çocuk bakıp büyütenlerde ve baktığı bütün çocuklara anne dedirtti.merak etme oğluşun daha küçük cici annene güveniyorsam 1 yıl daha dayan ve sonra bir kreşe ver oğlunu ne olursa olsun onu 9 ay karnında taşıyan sensin ve aradaki farkı anlayacaktır.biraz daha sabret.

Benim kizim tam 12 aylik ve once anneanne sonra anne demeyi ogrendi. Annem kizımi annem diye sever ve kizim bazen anneme anne der. Bu benim icin problem degil ama anneniz cocugunuza oyle empoze edip dedirtiyorsa zor bir durum. Biraz daha idare edip kreşe verebilirsiniz

Back
X