Merhabalar herkese, istanbulda yaşıyorum 3 yaşında bir oğlum var babaanne ve anane karışık baktılar gune kadar .. biz yazın antalyaya taşınıyoruz artık orda çocuğuma bakacak kimse yok ve ben uzun yıllar aynı işyerindeyim oraya geçiş yapıcam kredi borçlarımız var çalışmak zorundayım ... çocuğumu kreşe vericem, kreş yaşınında geldiğini düşünüyorum ama şimdiden korkuyorum hastalanınca kim bakacak ? işyerinden sık sık izin almam sonuçta ... ya kreşte mutsuz olursa ? bakıcımı tutsam ? ya bakıcı çocuğu döverse ? çocuğumun geleceği için çalışayım derken onunda mutsuz büyümesini istemiyorum çünkü sabahtan akşama kadar kreşte kalacak kafamda birton cevapsız soru var
tecrübesi olan var mı bu konuda tam gün kreşe çocuğunu yollayan çalışan annelerden yorumlarını bekliyorum şimdiden teşekkürler
Ben yurtdisinda yasiyorum ama bence dunyanin her yerinde var bu sorun :)
benimde iki tane cocugum var, esimin ailesi turkiyede benim ailem burda
haftada 3 gun calisiyorum esim 5 gun, benim annem bakiyor,
suan iki cocugum var kucugu 1 yasinda, annem bakiyor ama annemde saglik acisindan bakamiyor artik cok zorlaniyor.
E cocukta buyudukce etrafinda baska cocuk istiyor. olmayincada tum gun agliyor. Yani anliyacagin yakinda onuda krese gonderecem, benim icin daha rahat olacak. Kafam rahat ise gidecegim cunku annemdeyken dusunuyorum hep acaba huysuzluk yaptimi acaba annemi yordumu diye, boyle devam etmez yani.
bende ilk cocugumu 1,5 yasindayken krese gonderdim, ilk baslarda yabanci ortam oldugu icin cok agladi, hatta bende ise giderken arabada hep aglardim
ama sonra alisti. ben cocugumu sabah 8de birakiyordum krese aksam 6bucukta anca alabiliyordum
Bir anne olarak cok cok zor butun gun aklimdan cikmiyordu ama aslinda biz anne olarak biraz abartiyoruz gaiba
ben cocugumu almaya gittigimde, gelmiyordu
20dk onu bekliyordum butun gun oynuyordu aksam eve gitmek istemiyordu
Ilk baslar zor olur ama onlarin gelisimi icin cooook faydali, ve daha cabuk ortama alisma durumu oluyor
oglum suan 3 yasinda, ana okuluna gidiyor, severek gidiyor, her sabah aglayan cocuk simdi sabirsizlaniyor okula gitmek icin!