Çalışan Anneler?

Cinsiyetçiliğin her türlüsüne sinir oluyorum ben.
Ha kız olana kadar denemeye devam etmek isteyen kadınlar ha erkek olur diye karısını zorbalayıp durmadan doğurtan erkekler. İkisi de aynı mantalitenin ürünü.
Eski zamanlarda kızlar gelin gönderilirdi oğlan çocuklar aile işlerini yapar ana babasına bakardı. O zaman erkek çocuk kıymetliydi.
Ne zaman kız çocukları eskisi gibi gelin gidip diğer aileye hibe edilmez oldu, ailesine bakmaya başladı. Birden kız çocuk güzellemesi başladı.
Çıkışı o kadar aynı ki.
Zerre farkı yok.
Aman bize bakar kafası.
Aydınlandım şu an, cidden şimdiki dinamik bu

Allah razı olsun❤️ Rabbim size de erkek evlat nasip etsin Sadece duymak istediğim cevap buydu neden bu kadar tepki aldığımı anlayamadim
Çok teşekkür ederim canım benim yaş 47 oldu kayinvalide oldum artık sırada torun var inşallah
Siz kimseye aldırmayın Kurban olduğum Rabbim sağlıklı sıhhatli nasip etsin kuzum amin

M ManzaramDeniz Düşüncelerimizi şu şekil yorulsakta söyleyeceğiz, sizde söyleyeceksiniz. Burası düşünce paylaşma sitesi böyle kapışacağız, kızışacağız ki; yanlış ölçüdeyse düşüncelerimiz dengeleyebilelim.
iyi ki farklı düşünceler varki hepimiz aynı şeyi yapmıyoruz.

Yıllardır bu forumdayım,eskiden kötü birşey yazılsa bile sert dille yazılmazdı,nazikti burdakiler.Şimdi istanbul trafiği gibi.
İnsanlar günlük stresini atmak için giriyor,kime ne laf söylesem,hangi konuyu çarpıtayım da birilerini mutsuz edeyim der gibi.
Düşünce paylaşma stesi evet ama karşımızdaki duyguları olan bir insan.

Çocuğunuzun cinsiyeti ile işinizin yoğunluğu arasında nasıl bir ilişki var? Cinsiyete göre evlat ayrımı yapıyorsunuz, doğmamış bebeğe üzüldüm. Allah hayırlı ve sağlıklı evlat versin, çok yanlış düşünceleriniz var.

Anneler ikinci oğlum olacak Allah nasip ederse cinsiyet tam net değil ama yüksek ihtimalle erkek ben bir kızım olsun çok istiyordum yine de dua eder misiniz? Üçüncü çocuk fikrini düşünmek ağır geliyor hani kız olacağını bilsem yine tamam ama hem çalışan anneyim hemde sağlıksal olarak beni zorlayabilir Benim yerimde olsaydınız üçüncü çocuğu düşünür muydunüz?Dua edin benim için lütfen 🥺
ucuncunun kiz olacagi ne belli? Ayrica bir doktor aoylemisti. Yapilan bir arastirmaya gore ilk 2 cocugun cinsiyeti ayniysa ucuncu de buyuk ihtimalle ayni cinsiyet oluyormus. Benim de iki oglum var. Yerlerine baska hicbir seyi koyamam Allah hayirlisini versin.

Yıllardır bu forumdayım,eskiden kötü birşey yazılsa bile sert dille yazılmazdı,nazikti burdakiler.Şimdi istanbul trafiği gibi.
İnsanlar günlük stresini atmak için giriyor,kime ne laf söylesem,hangi konuyu çarpıtayım da birilerini mutsuz edeyim der gibi.
Düşünce paylaşma stesi evet ama karşımızdaki duyguları olan bir insan.
😔

Ayrıca “daha sevilesi” ne demek? Ne kadar çirkin bir söz ya.
Koca koca kadınlar böyle şeyler yazmaya da utanmıyorsunuz.
Her çocuk tatlı ve sevilesidir. Kızlar tatlı sevecen sevilesi, oğlanlar yaramaz haşarı sevilmez olarak kodlayanlar beni saçmalamakla suçlamasın bence. Çünkü sözlerinizden bile belli oluyor sizin de cinsiyetçi olduğunuz.
Tam cevriye hanım,öfke saçıyor mübarek😅

Tam cevriye hanım,öfke saçıyor mübarek😅
En azından doğruya doğru diyorum. Daha ikinci çocuk doğmadan üçüncü kız olursa diye üçüncüyü düşünen insana pembe bulutlar saçan bir cinsiyetçi de olabilirdim.
Gereksiz duyar kasıp, hamile diye olmadık şeyleri söyleyen insanları güzellemek zorunda değilim.
Ve evet sırf kız olursa diye yapılan ve erkek olduğu için daha doğmadan yeni bir “kız” çocuğa heves eden insanı da sarıl sarmalak da minnoşluk değildir. Bazen doğruya doğru demek gerekir ki çarpık düşünen insanlar bir kendini sorgulasın.
Şahsen ben erkek olursa diye yapılan bir kız çocuğu olnak istemezdim. ve daha doğmadan yeni çocuk yapmak için dua isteyen bir erkek çocuk hastası annem olsun da istemezdim. İlk iki çocuğun erkek olması durumun çirkinliğini de değiştirmiyor

Bebek daha doğmamış bile. Sağlıkla kucağıma alayım, çocuğum sağlıklı olsun vs diyeceğiniz yerde 3. Çocuğun telaşına düşmeniz normal mi? Oğlu olanın kız, kızı olanın erkek istemesini anlayabiliyorum, ikisini de tatmak isteyebilir insan elbette ama şimdi sırası mı? Karnınızdaki bebeğe yazık değil mi?
Şuna da değinmeden geçemeyeceğim. Günümüzde erkek çocuk zorbalamak meşhur oldu. İğrenç ve çirkin espriler ve buna gülen ebeveynler falan var. Gidip tüp bebek yapıp, cinsiyet seçimi yapmıyorsak cinsiyet bizim tayin edebileceğimiz bir şey değil.

En azından doğruya doğru diyorum. Daha ikinci çocuk doğmadan üçüncü kız olursa diye üçüncüyü düşünen insana pembe bulutlar saçan bir cinsiyetçi de olabilirdim.
Gereksiz duyar kasıp, hamile diye olmadık şeyleri söyleyen insanları güzellemek zorunda değilim.
Ve evet sırf kız olursa diye yapılan ve erkek olduğu için daha doğmadan yeni bir “kız” çocuğa heves eden insanı da sarıl sarmalak da minnoşluk değildir. Bazen doğruya doğru demek gerekir ki çarpık düşünen insanlar bir kendini sorgulasın.
Şahsen ben erkek olursa diye yapılan bir kız çocuğu olnak istemezdim. ve daha doğmadan yeni çocuk yapmak için dua isteyen bir erkek çocuk hastası annem olsun da istemezdim. İlk iki çocuğun erkek olması durumun çirkinliğini de değiştirmiyor
Sadece bu konu için söylemiyorum genel anlamda sürekli muhalifsiniz,sürekli beğenmedim saçıyorsunuz etrafa.
Tek çocuklusunuz,siz o kadar yetebilmişsiniz ve 2.yi istememişsiniz.
Kendinizce doğrularınız var.
Ama her hamile insan gönlündekini ister değil mi.
Sizde zamanında kız istemişsiniz.
Belkide siz cesaret etmeyip eden kim varsa bir şekilde suçlu hissetmesinden keyif almak istiyorsunuz,çok ütopik ama o kadar denk geliyorum ki bu tarz konulardaki yorumlarınıza.
Sizin oğlunızda kız beklenip erkek olmuş ama sevmiş emek verip büyütmüşsünüz.
Benede 2.yi erkek bekliyordum kız oldu.
Şimdi 10 erkek çocuğa değişmem kızımı.
Sevgi zamanla emek verdikçe kök salıyor.
Cinsiyetçiliğe ben de karşıyım,ama konu sahibi değilim dedikçe üstüne gidiyorsunuz öylesiniz diye diretiyorsumuz hamile birine.
Kadının düşmanı hep kadın.

Sadece bu konu için söylemiyorum genel anlamda sürekli muhalifsiniz,sürekli beğenmedim saçıyorsunuz etrafa.
Tek çocuklusunuz,siz o kadar yetebilmişsiniz ve 2.yi istememişsiniz.
Kendinizce doğrularınız var.
Ama her hamile insan gönlündekini ister değil mi.
Sizde zamanında kız istemişsiniz.
Belkide siz cesaret etmeyip eden kim varsa bir şekilde suçlu hissetmesinden keyif almak istiyorsunuz,çok ütopik ama o kadar denk geliyorum ki bu tarz konulardaki yorumlarınıza.
Sizin oğlunızda kız beklenip erkek olmuş ama sevmiş emek verip büyütmüşsünüz.
Benede 2.yi erkek bekliyordum kız oldu.
Şimdi 10 erkek çocuğa değişmem kızımı.
Sevgi zamanla emek verdikçe kök salıyor.
Cinsiyetçiliğe ben de karşıyım,ama konu sahibi değilim dedikçe üstüne gidiyorsunuz öylesiniz diye diretiyorsumuz hamile birine.
Kadının düşmanı hep kadın.
Yooo istesem denerdim. Paşa keyfimden tek çocukta kaldım dürüst olmak gerekirse.
Ben başından beri tek çocuk istedim. Kız da olsa oğlan da olsa tek çocuk. Çünkü cinsiyeti saplantı yapmadım.
Kadın düşmanlıpı yapmıyorum ben kadınlara yönelik bir cümlem dahi yok. Tüm yorumlara bakın bulursanız haklısınız derim.
Ancak daha doğmamış bir çocuğun cinsiyetine erkek olabilir dediler diye kahrolup üçüncü için dua etmek bence asıl düşmanlık.
Kim daha doğmadan annesinin üçüncü başka cinsiyetten olur diye hayal etmesini ister?
Bana dürüstlükle cevap verin bu kadın ikinci kızına hamile olsa ve üçüncü erkek olsun diye dua istese yine böyle empati kurar mıydınız?
Bence oğlan çocuklarıyla kompleksi olan sizsiniz.
Belli ki siz de üçüncü erkek olur deseler yapacakmışsınız.
Ama her türlü cinsiyet için daha doğurmadan yenisinin hayalini kurmak ortancaya haksızlık.
Ben empatimi kadınla değil çocuklar yaparım. O çocuğun yerinde olmak istemezdim zira.

Yooo istesem denerdim. Paşa keyfimden tek çocukta kaldım dürüst olmak gerekirse.
Ben başından beri tek çocuk istedim. Kız da olsa oğlan da olsa tek çocuk. Çünkü cinsiyeti saplantı yapmadım.
Kadın düşmanlıpı yapmıyorum ben kadınlara yönelik bir cümlem dahi yok. Tüm yorumlara bakın bulursanız haklısınız derim.
Ancak daha doğmamış bir çocuğun cinsiyetine erkek olabilir dediler diye kahrolup üçüncü için dua etmek bence asıl düşmanlık.
Kim daha doğmadan annesinin üçüncü başka cinsiyetten olur diye hayal etmesini ister?
Bana dürüstlükle cevap verin bu kadın ikinci kızına hamile olsa ve üçüncü erkek olsun diye dua istese yine böyle empati kurar mıydınız?
Bence oğlan çocuklarıyla kompleksi olan sizsiniz.
Belli ki siz de üçüncü erkek olur deseler yapacakmışsınız.
Ama her türlü cinsiyet için daha doğurmadan yenisinin hayalini kurmak ortancaya haksızlık.
Ben empatimi kadınla değil çocuklar yaparım. O çocuğun yerinde olmak istemezdim zira.
3 erkek kardeşim var,ergenlikleri öyle zor geçtiki kendimi bildim bileli 2 kız hayal ederdim hep.
Bunu ailem yakın çevrem çok iyi bilir:)
Hiç öyle kompleksim yok.
3.defterini çoktan kapattım,çocuklarım büyüdü,çalışıyorum,düzenimi kurdum,rahat rahat geziyorum,o toplara daha girmem:)

Anneler ikinci oğlum olacak Allah nasip ederse cinsiyet tam net değil ama yüksek ihtimalle erkek ben bir kızım olsun çok istiyordum yine de dua eder misiniz? Üçüncü çocuk fikrini düşünmek ağır geliyor hani kız olacağını bilsem yine tamam ama hem çalışan anneyim hemde sağlıksal olarak beni zorlayabilir Benim yerimde olsaydınız üçüncü çocuğu düşünür muydunüz?Dua edin benim için lütfen 🥺
Ay cinsiyet için çocuk mu yapılır allasen saçmalamayın ya .

Allah olanlara sağlık ve uzun ömür versin. Evladın kızı erkeği değil hayırlısı hayırsızı olur. Şartlarınız uygunsa ve cinsiyetten bağımsız üçüncü çocuğu istiyorsanız tabiki yapın. Ama cinsiyet odaklı bir çocuk planlaması mantıksız.

Back
X