• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan annelerin yaz tatili kabusu

papatyam_83

civciv
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2007
1.272
421
323
42
Öğretmen dışındaki tüm meslekler yazın da sabahn8 akşam 6 çalışır...Ben gibi
...peki.ayni durumdaki anneler 3ay ortaokul cağına gelmiş.yavrularinizin,anneanne babaanne de yoksa aynı ben gibi ,,....Yaz tatili nasıl geçiyor?? Yaz okulu? 3aylik eve yardımcı ?? Siz nasıl yapıyorsunuz anlatırmısınız...kızım seneye 5.sınıfta olcak ilkokul boyu bakıcı vardı ama artık büyük istemiyor haklı da ....eee yazın ne yapacağız peki ?....sizler ne yapıyorsunuz?

ben de bu sorunun cevabini merak ediyorum, yaz okulu mantikli geliyor, boyle spor vs eglence tarzi seylerin oldugu

gerçekten çok zor , okul agidene kadar ayrı dert sonrası ayrı, benim Allahtan anneanne var kv vefat etti , gerçi onlarda başka şehirde ama yakınlar , kızıma su an onlar bakıyor dogdugundna berı durum bu, seneye krese baslayacak ama benim planım subat ve yaz tatılı donemlerınde kızımı memlekete yollamak haftasonları da bız gıder gelırız cunku bızım o kadar ızın hakkımız yok, ev de kalamaz bellı bır yasa gelene kadar , en ıyısı bu secenek benım ıcın... gercı onumuzde uzun yıllar var önce Allah onlara uzun ömürler versinde gerısı halledılır..
Sizin içinde kurslara yada yaz okuluna yazdırmak en mantıklısı bence... Egerkı cocugunuz kalırsa ve anneanne babaanne baska sehırde ıse onlarada yollayabılırsınız hem hava degısımı olur.

Aynı sorunun ilkokul versiyonu benim de derdim. Aile büyükleri de yok . Yazın tamam yazokulu da bunun 15 tatili de var. Kar tatili var.

Bence sizin için en güzeli yaz okulu. Hem yanınızda olur. Hem de zamanı boş boş geçmez.

Bir spor ve bir sanat kursuna yazdirip geri kalan zamanda evde ona sorumluluklar verseniz? Yani tabii ki oncelikle birlikte yapip ona gostererek falan. Mesela camasir makinasini o calistirsa bosaltsa. Serse? Hatalari yanlislari olur basta ama sorumluluk sahibi olsa. Basit bir kac yemek yapmayi ogretseniz? Ufaktan temizlik vs? Yani ben ilkokulda annem calisirdi 4. Siniftayken kardesimi anasinifindan alir eve gelir yumurta kirar yanina yogurt cikartir karnimizi doyururdum. Odevimi yapar mutfagi toplardim( o zamanlar makineler yoktu.) anneme azcik destek olabildigimi gozlerinde gorurdum kadjncagizin. Simdi de herkes der elin ne lezzetli cok pratiksin vs diye. Simdiki cocuklar eline bicak almiyor ocaga yaklasmayi bilmiyor. Sizin kontrolunuzde az az ogrensin sonra tek basina yapsin bence. Aksam geldigim zaman senle sunu sunu yapariz benim vaktim oljnca diyin alin odul olarak ana kiz cafeye alisverise goturun vs vs. ( oglunuz olsa da aynilarini soyleyecektim bu arada. Kiz diye Ev isi diyorum sanilmasin. Bunlar temel hayatta kalma becerileri.)

Orta okulda çocuklarımı evde bırakabiliyordum. O yaştaki çocuklar evde rahatlıkla durabilirler. 2 çocuğunda öyle büyüdü.

benim düşüncem o yaşlarda bile anneme bırakmak. 15 e kadar yalnız bırakamam heralde

Benimki de daha küçük babaanne bakıyor. Bana 10-11 yaş civarı çocuğun bakıcı istemiyorum demesi ve onaylamam için evde temel ihtiyaçlarını rahatlıkla görmesi ve çok bilinçli olduğunu kanıtlamış olması gerekir. Ancak bu şartlar olursa zorunlu halde bırakabilirim..

Yaz okulu kriterlerini bilmiyorum tabi. Çocuğa daha faydalı olacaksa olabilir..

Ay bana 15 bile kucuk geldi simdi okuyunca...tatile gitmiyor musunuz yaz tatilinde?

Gitmiyosaniz mesela 1-2 hafta sen izin al isten 1-2 hafta esin. Geriside yaz kursu bakici seklinde., valla 3 ayda cok uzun dogrusu

Benimki de daha küçük babaanne bakıyor. Bana 10-11 yaş civarı çocuğun bakıcı istemiyorum demesi ve onaylamam için evde temel ihtiyaçlarını rahatlıkla görmesi ve çok bilinçli olduğunu kanıtlamış olması gerekir. Ancak bu şartlar olursa zorunlu halde bırakabilirim..

Yaz okulu kriterlerini bilmiyorum tabi. Çocuğa daha faydalı olacaksa olabilir..
yaz okuluna gitmek istemezler ki kesin istan ederler :))

benim düşüncem o yaşlarda bile anneme bırakmak. 15 e kadar yalnız bırakamam heralde
15 yasindaki kiz cocuklari( avmlerde toplu tasimada vs ki hallerinden bahsediyorum) mi kucuk allasen? Yani evlendirin demiyorum ama hepsi sevgili bulma gezme tozma birbirine komplo kurma internette fink atma derdinde. Bunlar icin kucuk degilse sorumluluk almak icin de olmamali. Biz uzum baglarinda fabrikalarda bile calistik o yaslarda okul harcligi icin. Bence 12 itibariyle kucuk degiller artik. 17 yasina gelmis bir ogrencime elma soydum ben ya!!!! Bilmiyormus cunku. Gayet de samimi bir sekilde soyledi cocuk. Anneler lutfen biraz insaf. Kocama hep derim ailen seni keske bi marangoz elektrikci veya oto tamircisjnjn yanjna verseymis yazlari keske diye cunkh evde bi tamirat olunca hic beceremez. Hic bi ustayi da begenmez ve kendi de yapamayinca aylardir yanmayan lambalarla kirik merdivenle oturuyoruz. Bu yasimda ben ogrenecegim bunlari o olacak. Demem o ki ne kadar erken o kadar iyi. Sjmdi kimseye eyvallahim yok. Kendime guvenim tavan. 5 kurussuz kalsam tarlada bile calisir evlere temizlige bile giderim gocunmam. Pasa veya Prenses degil onlar. Birkac seneye birey olup topluma karisacak insanlar.

cocuklari tabi ki ozgur birakmak gerekir ama ergenlik cagindaki bir cocuk saatlerce evde yalniz olmak bence guvenli degil, benim cocuk hastalarim vardi, anne baba ise gidince eve arkadaslarini cagirip uyusturucu alkol vs aliyorlardi Allah muhafaza

benimde yaz dönemi kabusum 3 hafta izin alıyorum yaz dönemi geri kalan kısımda bazen bakıcı bazen yaz okulu bazende kyvdeler destek oluyor gerçekten yaz talili çok zor
kurslar var ama çoğu mesai saatler arasında oluyor çocuğu götürüp getirmek eve bırakmak zor
evde çocuk sıkılıyor bilemiyorum zor çalışan anne olmak

Kesinlikle yaz okuluna verebilirsin çok verimli olur
Ayrıca Sorumluluk da vermelisin
Çalışan kadınsın nezamana kadar birileri yanında olacak
Ben ortaokulda yemek yapıyordum
Her işimi kendim yaptım annem yoktu
Ama ne oldu biliyormusun inisiyatif kullanan kendine güveni tam çözüm üretebilen biri oldum

Evet 10 11 12 yaşlar tüm gün durmak için küçük bence de haklısınız yok trk bırakmam da benim kızın bakıcı istemiyorumsan kastı hani yaz okulu etüt falan o gibi şeylere gitmek istiyorum diyor yani ....yaz okulu artık şart oldu sanırım.....biraz babaanne de kalmaya alışır inşallah bağ bahçe var eğlenir...vallaha çalışsan dert çalışmasan işte

15 yasindaki kiz cocuklari( avmlerde toplu tasimada vs ki hallerinden bahsediyorum) mi kucuk allasen? Yani evlendirin demiyorum ama hepsi sevgili bulma gezme tozma birbirine komplo kurma internette fink atma derdinde. Bunlar icin kucuk degilse sorumluluk almak icin de olmamali. Biz uzum baglarinda fabrikalarda bile calistik o yaslarda okul harcligi icin. Bence 12 itibariyle kucuk degiller artik. 17 yasina gelmis bir ogrencime elma soydum ben ya!!!! Bilmiyormus cunku. Gayet de samimi bir sekilde soyledi cocuk. Anneler lutfen biraz insaf. Kocama hep derim ailen seni keske bi marangoz elektrikci veya oto tamircisjnjn yanjna verseymis yazlari keske diye cunkh evde bi tamirat olunca hic beceremez. Hic bi ustayi da begenmez ve kendi de yapamayinca aylardir yanmayan lambalarla kirik merdivenle oturuyoruz. Bu yasimda ben ogrenecegim bunlari o olacak. Demem o ki ne kadar erken o kadar iyi. Sjmdi kimseye eyvallahim yok. Kendime guvenim tavan. 5 kurussuz kalsam tarlada bile calisir evlere temizlige bile giderim gocunmam. Pasa veya Prenses degil onlar. Birkac seneye birey olup topluma karisacak insanlar.
Kesinlikle aynı fikirdeyim ben 10 11 yâslarinda o tarladan bu tarlaya çalisiyordum..evdebolduğimda da evi temizleyip yemek yapiyordum..annem tarladan geliyordu..

Back
X