• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çalışan arkadaşlar bir fikir verirmisiniz lütfennnnnnn

tmzklp

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2008
3.498
0
0
İstanbul
çalışan bayanlar bir fikir verseniz kayınvalidemlerde yemek yiyip öyele eve geçiyoruz sizler nasıl yapıyorsunuz nasıl daha iyi olur bir türlü karar veremiyorum

çalışan bayanlar bir fikir verseniz kayınvalidemlerde yemek yiyip öyele eve geçiyoruz sizler nasıl yapıyorsunuz nasıl daha iyi olur bir türlü karar veremiyorum

ne kadar şanslısın.. keşke ben de hazır yemeğin üzerine gitsem de sonra rahat rahat evime gitsem.. miss

Benim evde olma saatim yemek yapmaya müsait, 17:45 gibi evde oluyorum.
Pratiklik de kazandığım için hiçbir yemek zor gelmiyor artık.

Mesela bu akşamki programımı söyleyeyim. Kavrulmuş kıyma var dolapta, dondurucuda da daha önceden ayıklanıp dondurulmuş bamya.
Hemen kavrulmuş kıymanın içine bir soğan ekleyeceğim ve biraz biber salçası.
Suyunu koyacağım, kaynayınca bamya ve baharatları atacağım. Havuç da ince ince dilimleyip atarım içine.

Sonra o pişene kadar keyfime bakacağım. :24:
Pişmesine yakın salatamı yapacağım, o da şöyle. Marul yıkanmış olarak duruyor, alıp doğrayacağım. Kavanozda robotta önceden rendelediğim bol miktarda kırmızı lahanam var, yağ koyuyorum üzerine, bozulmuyorlar. Birkaç kaşık da ondan koyacağım, tuz, z.yağı ve limon ilavesi tabi.

Dünden kalan çorbam da var. İşte bu bizim akşam yemeğimiz olacak.

Kayınvalidemde yemek yerken doymuyorum ben ya.. Bir de öyle alışmak iyi değil bence, ayrı aile, ayrı düzen iyidir. Eve gitmeden yolda kendi kendime adım adım hazırlıyorum kafamda yapacaklarımı, toplam 20 dk en fazla uğraşıyorumdur. Bekleme sürelerinde kızımla oynuyoruz zaten, masayı hazırlıyoruz falan.

Son düzenleme:
kayınvalidenizle samimiyetinizi bilemeyiz tabii ama ne kadar anne-kız gibi olunsa da, hatta her akşam çağıran kendi annem de olsa, gitmezdim ben..
insanın kendi evinde de; bir mutfak düzeni ,ailecek oturulan sofraları olmalı diye düşünüyorum..haftada bir iki olur tabii hatta güzel olur ama bu yemekler her akşam olmasa daha iyi bence..

kayınvalidenizle samimiyetinizi bilemeyiz tabii ama ne kadar anne-kız gibi olunsa da, hatta her akşam çağıran kendi annem de olsa, gitmezdim ben..
insanın kendi evinde de; bir mutfak düzeni ,ailecek oturulan sofraları olmalı diye düşünüyorum..haftada bir iki olur tabii hatta güzel olur ama bu yemekler her akşam olmasa daha iyi bence..

Katılıyorum..
Bir de eşiniz sizin yemeklerinizi de görsün, tatsın.. Benim eşim kendi evine gittiğinde, yıllarca yemeğini yediği üvey annesinin yemeklerinden hoşlanmıyor. Kendisi bir tarafta,yağı bir tarafta diyor. Erkekler bir elin yemeğine alışınca, hep onu istiyor. O da senin yemeğin olmalı bence. Hem karı koca birlikte hazırlasanız daha da tatlı olur..:39:

Benim evde olma saatim yemek yapmaya müsait, 17:45 gibi evde oluyorum.
Pratiklik de kazandığım için hiçbir yemek zor gelmiyor artık.

Mesela bu akşamki programımı söyleyeyim. Kavrulmuş kıyma var dolapta, dondurucuda da daha önceden ayıklanıp dondurulmuş bamya.
Hemen kavrulmuş kıymanın içine bir soğan ekleyeceğim ve biraz biber salçası.
Suyunu koyacağım, kaynayınca bamya ve baharatları atacağım. Havuç da ince ince dilimleyip atarım içine.

Sonra o pişene kadar keyfime bakacağım. :24:
Pişmesine yakın salatamı yapacağım, o da şöyle. Marul yıkanmış olarak duruyor, alıp doğrayacağım. Kavanozda robotta önceden rendelediğim bol miktarda kırmızı lahanam var, yağ koyuyorum üzerine, bozulmuyorlar. Birkaç kaşık da ondan koyacağım, tuz, z.yağı ve limon ilavesi tabi.

Dünden kalan çorbam da var. İşte bu bizim akşam yemeğimiz olacak.

Kayınvalidemde yemek yerken doymuyorum ben ya.. Bir de öyle alışmak iyi değil bence, ayrı aile, ayrı düzen iyidir. Eve gitmeden yolda kendi kendime adım adım hazırlıyorum kafamda yapacaklarımı, toplam 20 dk en fazla uğraşıyorumdur. Bekleme sürelerinde kızımla oynuyoruz zaten, masayı hazırlıyoruz falan.

bu nasıl düzen, program, maşallah imrendim :34:

bu nasıl düzen, program, maşallah imrendim :34:

Hem hamileyim, hem minik bir kızım var, hem çalışıyorum.. E mecbur kalınca da ne programlar çıkıyor ortaya:8::8:

Mesai bitimine son yarım saat kala, zihnimde başlıyorum soğanları doğramaya, biberleri kavurmaya:-)
Ama hakikaten yemek yapmak iş değil, 2-3 çeşit yemek her halukarda çıkıyor ortaya.
Uğraştırıcı yemekleri hafta sonuna bırakıyorum, ama onlarda aman aman zamanımı almıyor.

Hem hamileyim, hem minik bir kızım var, hem çalışıyorum.. E mecbur kalınca da ne programlar çıkıyor ortaya:8::8:

Mesai bitimine son yarım saat kala, zihnimde başlıyorum soğanları doğramaya, biberleri kavurmaya:-)
Ama hakikaten yemek yapmak iş değil, 2-3 çeşit yemek her halukarda çıkıyor ortaya.
Uğraştırıcı yemekleri hafta sonuna bırakıyorum, ama onlarda aman aman zamanımı almıyor.

maşallah ne kadar hamaratsın

ya aslında kayınvalidem çok iyi ama görümcelerim var onlar biraz olgun değiller iyiler ama genede her ailde olduğu gibi anlaşmazlık oluyo

İş çıkışı dışarda ye,evine git.Oh,miss!..Biz öyle yapıyoruz.:3:

gidiyorum evime yemeğimi yapıyorum her akşam ,ya da geceden yapıyorum ertesi gün yiyoruz

değil kayınvalidem kendi annem olsa da gitmezdim

herkesin evi yeri düzeni ayrı olmalı diye düşünüyorum

maşallah ne kadar hamaratsın

İş başa düşünce paşalar dağa çıkarmış canım..:29:

Kızım için sağlıklı yemekler bulunması gerek sofrada, sürekli dışarıdan saçma sapan şeyleri aileme yedirecek kadar sorumsuz da değilim ve paramı da sokağa saçmayı sevmiyorum..

Ufak ufak başla canım sen, muhakkak herşeyin bir kolayını bulursun, zamanla elin çok hızlanır..

walla bacılarım bende akşamları yani haftanın 5 günü orda yiyorum ama acısını çıkarıyor kadın başka zaman. altımda oturuyolar çünkü. o yüzden benim hiç aşağı inesim yüzünü göresim gelmiyo.

walla bacılarım bende akşamları yani haftanın 5 günü orda yiyorum ama acısını çıkarıyor kadın başka zaman. altımda oturuyolar çünkü. o yüzden benim hiç aşağı inesim yüzünü göresim gelmiyo.

Çalıştığınız için mi orada yiyorsunuz ?
Yüzünü görmek istemiyorsanız, nasıl birlikte yemek yiyebiliyorsunuz ki?

Yemeği böyle yaya yaya ve sohbetle yemeyi severim ben. Nasıl olur ki bu hergün k.valideyle..?

bismillah diyip bugün evde yapıcam yemeği akşam evde yiyelim bakalım nasıl olucak dediğiniz gibi elim hızlanır zamanla inş.

kayınvalidemde, kayınpederimde iyidirler sağolsun ama her ne olursa olsun her akşam yemeğe gitmek istemem. Sürekli dışarıda yemekte bana çok doğru gelmiyor açıkcası bütçemiz alt üst olur, iki kişi bir akşam dışarıda yememk yiyeceğim paaya 3-4 gün hemde 2-3 çeşit yemek yaparım belkide daha fazla.
Kendi anneme yakın oturuyorum o çok istedi akşamları yemekle uğraşmayayım orada yiyelim diye ama kabul etmedim baktı ben gitmiyorum yemekler bana gelmeye başladı bir iki hafat böyle sürdü baktım arkası geliyor hooop dedim. anneme güzelce meramımı anlatıp bundan sonra yemek getirmemesini söyeldim anlayışla karşıladı 5 yıllık evliyim ve yemeğimi kendi evimde yapıp yemekten keyif alırım. Akşam en erken evde olduğum saat 19:00 eşimin geliş saati belli değil ama benim yemeğimin hazırlanıp pişmesi masayı kurmam v.s. 20:30 da tamam olur. Her akşam çorba, sulu yemek yanında makarna- pilav yada buna benzer tamamlayıcı bir şey olur. Bu aralar pilav ve makarnaan kaçınıyorum onun yerine yemek miktarını fazlalaştırıp çorba ve yemek ikilisini tercih ediyorum, tabi yanında salata - yoğurt v.s. bir şey de oluyor.
Mutfakta elim çabuktur genellikle ne yapacağıma önceden karar veririm. Aylık alışverişimi yapar mümkün oldukça her hafta pazara çıkarım pazar evime çok yakın ve haftasonu. Evimde ne olduğunu bilir gün içinde ona göre plan yaparım. Boş vaktimde mutlaka dondurucuma köfte atarım (Yassı köfte, izmir köfte, misket köfte) köfteli yemekleri çok tüketiriz. Tek bir tip köfteden 3-4 çeşit yemek çıkarırım, yemeklerimede bayılırlar. Her ne olursa olsun kişi evini, düzenini, hesabını bilmeli. Yeri gelir dışarıda da yeriz ama çok nadir. Zaman zaman eşimle beraber geliriz eve kedisi kıymalı yumurtaya bayılır o zamanda pratik kıymalı yumurta menemen v.s. yaparım. Yani anlayacağınız yeri gelir yumurta kırar yerim ama evimde yerim.

bismillah diyip bugün evde yapıcam yemeği akşam evde yiyelim bakalım nasıl olucak dediğiniz gibi elim hızlanır zamanla inş.

Tatlım giderken yol üzerinde varsa 5 tane yufka al, içine de lor peyniri veya patates veya kıyma. Ne severseniz.

Ben eskiden börek yaparken, her yufka yaprağına tek tek yağlı sos sürerdim, çok uğraşırdım. Hiç gerek yokmuş, bak sana pratik börek tarifi.

Tepsinin altına fırça ile yağ sür biraz.
3 tane yufkayı tepsiye koy, araya lor peynir+maydanoz veya rendelenmiş patates veya kavrulmuş soğan+kıyma ne dilersen onu koy, kalan 2 yaprak yufkayı üstüne kapat. Böreği çiğ haldeyken dilim dilim kes. Ayrı bir kapta 1 litreye yakın süt, yarım bardak sıvı yağ, 1 yumurtayı iyice çırp.
Börek tepsisinin üstünden gezdir. Fırını aç, 10 dakikada fırın ısınırken, börek de sosunu çeker. Sen bu arada çay koy ocağa. Sonra böreği fırına at ve 50 dakika kadar keyfine bak.

Börek pişince çıkart, çayla beraber, ooohhh..... Yarına bile kalır, 2 gün yersiniz bunu..
Arada paslaşalım, kısa sürede kaparsın bu işi. Ama Buzluk her daim dolu olacak, dondurulmuş ve yarı pişmiş ürünlerin olacak. Kırmızı biberleri bolca al, fırında közle, soyup poşete koy ve dondurucuya at. İstediğin zaman, dilediğin miktarda biberi çözdür, azıcık z.yağı+limon gezdir, mmmmm...

K.validen gelsin yemeğe, hihoyttt...:24:

Back
X