Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
çalışan bayanlar bir fikir verseniz kayınvalidemlerde yemek yiyip öyele eve geçiyoruz sizler nasıl yapıyorsunuz nasıl daha iyi olur bir türlü karar veremiyorum
ne kadar şanslısın.. keşke ben de hazır yemeğin üzerine gitsem de sonra rahat rahat evime gitsem.. miss
ben biraz pimpirikliyim işte kıymet bilmiyorum galiba![]()
kayınvalidenizle samimiyetinizi bilemeyiz tabii ama ne kadar anne-kız gibi olunsa da, hatta her akşam çağıran kendi annem de olsa, gitmezdim ben..
insanın kendi evinde de; bir mutfak düzeni ,ailecek oturulan sofraları olmalı diye düşünüyorum..haftada bir iki olur tabii hatta güzel olur ama bu yemekler her akşam olmasa daha iyi bence..
Benim evde olma saatim yemek yapmaya müsait, 17:45 gibi evde oluyorum.
Pratiklik de kazandığım için hiçbir yemek zor gelmiyor artık.
Mesela bu akşamki programımı söyleyeyim. Kavrulmuş kıyma var dolapta, dondurucuda da daha önceden ayıklanıp dondurulmuş bamya.
Hemen kavrulmuş kıymanın içine bir soğan ekleyeceğim ve biraz biber salçası.
Suyunu koyacağım, kaynayınca bamya ve baharatları atacağım. Havuç da ince ince dilimleyip atarım içine.
Sonra o pişene kadar keyfime bakacağım.
Pişmesine yakın salatamı yapacağım, o da şöyle. Marul yıkanmış olarak duruyor, alıp doğrayacağım. Kavanozda robotta önceden rendelediğim bol miktarda kırmızı lahanam var, yağ koyuyorum üzerine, bozulmuyorlar. Birkaç kaşık da ondan koyacağım, tuz, z.yağı ve limon ilavesi tabi.
Dünden kalan çorbam da var. İşte bu bizim akşam yemeğimiz olacak.
Kayınvalidemde yemek yerken doymuyorum ben ya.. Bir de öyle alışmak iyi değil bence, ayrı aile, ayrı düzen iyidir. Eve gitmeden yolda kendi kendime adım adım hazırlıyorum kafamda yapacaklarımı, toplam 20 dk en fazla uğraşıyorumdur. Bekleme sürelerinde kızımla oynuyoruz zaten, masayı hazırlıyoruz falan.
bu nasıl düzen, program, maşallah imrendim![]()
Hem hamileyim, hem minik bir kızım var, hem çalışıyorum.. E mecbur kalınca da ne programlar çıkıyor ortaya
Mesai bitimine son yarım saat kala, zihnimde başlıyorum soğanları doğramaya, biberleri kavurmaya
Ama hakikaten yemek yapmak iş değil, 2-3 çeşit yemek her halukarda çıkıyor ortaya.
Uğraştırıcı yemekleri hafta sonuna bırakıyorum, ama onlarda aman aman zamanımı almıyor.
maşallah ne kadar hamaratsın
walla bacılarım bende akşamları yani haftanın 5 günü orda yiyorum ama acısını çıkarıyor kadın başka zaman. altımda oturuyolar çünkü. o yüzden benim hiç aşağı inesim yüzünü göresim gelmiyo.
bismillah diyip bugün evde yapıcam yemeği akşam evde yiyelim bakalım nasıl olucak dediğiniz gibi elim hızlanır zamanla inş.