çalışan bayanlar maaşınızı ne yapıyorsunuz??

2 sene de az değilmiş. siz neden gitmediniz?
benim yaram var da bu konuda eşim de kendi isteidği için geldik oturduk doğuya. hakkari kadar doğu değil ama doğu işte..kendi memleketi.
iş imkanı varmış da bilmem ne. beni bu kadar zorla getirmeseydi de ben de sen gibi yol gözleseydim. beni zorladığı için tüketti bi çok şeyi maalesef.......

Benim gitmem için istifa etmem gerekirdi, çakılı kadroyum ben, hemen hemen eşim kadar da maaş alıyorum, istifa etmem mantıksız olurdu, öyle bir duruma gelsek ben istifa edene kadar eşim ederdi.

Ama kızımın geleceği için, iyi bir eğitim alması için böyle olması gerekti.

Bugün 12 yılım bitti aynı kurumda yazık değil mi 12 yıllık emeğime.?

Acaba erkekler arasında "çalışan erkekler, maaşlarınızı ne yapıyorsunuz?" diye bir muhabbet dönüyor mudur :27:

çiftler arasında senin paran-benim param olmamalı, eve giren girer harcanan harcanır, kalanla birikim yapılır, kim kazanmış ne kadar kazanmış, lafını bile etmedik biz eşimle yıllarca.
kadının çalışması mevzusunda da... evliliğimin 7 yılında çalıştım. 1.5 yıldır çalışmıyorum, eşimin kazancı gayet iyi, harçlık alma v.s durumlarım yok, banka hesabımdan kullanıyorum, hesap verme, idare etme sorunum yok, yine de eşim çalışırken evde oturmak, onun eline bakmak çooooooook zor geliyor. Eylülde işe başlayacağım, iple çekiyorum. hem sosyal hem ekonomik açıdan birine bağımlı olmak (o kişi eş, baba, akraba v.s. kim olursa olsun) korkunç bir şey....

karakterin fake dedigim, gercek hayattaki diyorum. Burada 10 senelikde olabilirsin ama gercek hayattaki mutlulugun fake .
Bu şekilde kesin ve kati kural koyan kadına erkek asla katlanmaz yani senden bir beklentisi yoksa. Mesela Bazı unlu ve zengin
bayanlar genc erkekler ile reklam evliligi yaparlar mesela ve sozleşme yaparlar, yada bir eksigi var ki sana katlanıyor. Bunca senelik
evli bir bayan olarak hani nasıl dersem karşımda olsan sacını başını yolarım :)) kızma ama bu gercek. Bunca insan icinde tek bir
insan sana hakvermediyse sorun sence kimde.

hep erkekler mi katı kurallar koyacak? yada ilişkide kadın dominantsa bunun nedeni erkeğin beklentisi olması yada bi eksiğinin olmasımıdır?? size hiç katılmıyorum. erkek egemen bi toplum olduğumuzdan, bazı kadınlar güçlü kadınları gördüğünden ezmeye çalışıyor yada çamur atıyor.

bende çalışan bayanlara şunu sormak istiyorum sabah işe eşinizlemi beraber gidiyosunuz mesela onun gidiş saati daha geç sizinki daha erkense ne yapıyorsunuz

bende çalışan bayanlara şunu sormak istiyorum sabah işe eşinizlemi beraber gidiyosunuz mesela onun gidiş saati daha geç sizinki daha erkense ne yapıyorsunuz

biz birlikte çıkıyoruz canım, ikimizin mesaiside 8de başlıyo,o tıraş olup giyinirken ben kahvaltı hazırlıyorum sonra o mutfağı topluyo ben süsleniyorum 7de kalkıyoruz

o benden erken gidiyor,dersi daha erken başlıyor.

zaten birlikte kalkıyoruz,kahvaltı yapıyoruz..sonra o çıkıyor bende hazırlanıyorum..

bu soruyu neden sordun ki,bak ben de bunu merak ettim şimdi :26:

eşim de ben de öğretmeniz.benim derslerim 7.30ta başlarken onun dersleri bazen 10 da bile başlayabiliyor.ama birlikte çıkarız,garibim sabah 6.30ta benim için kalkar ve 2 saat boştan yere bekler okulunda,hakkını ödeyemem.

para mevzuuna gelince,her şeyi birlikte yaparız,senin benim gibi bir şey söz konusu olmaz.zaten evlendik evleneli kredi vs ile uğraşıyoruz,ortada kavgasını yapacak para kalmıyor:))ama ne kadar sıkışırsak sıkışalım harcadığım paraya asla karışmaz,onu alma bunu alma gibi laflar söylemez.bu tarz konularda çok anlayışlıdır.

benim aldığım maaş fazladan kalacak olsaydı elimde,altın hesabı vs türü bir şey yapar ailem için biriktirmeyi tercih ederdim,kendim için değil.

Eşim buadayken bizim mesaimiz 8.30, eşimin mesaisi 9:00 du.

Beraber çıkar kızımı annaneye bırakırdık eşim benim iş yerimin oradan binerdi servisine.

Akşamlarıda eşim 6 da çıkar bende 5.30 da eşim servisle gelirdi, ben ise araba ile kızımı annemden alıp evime gelirdim.

Son düzenleme:
ayda 100 tl borcum var kart borcum cep telefonu almıstık esımle bana
onu oduyorum gerı kalanını altın yapıyorum kartımda bırıktırıoyrum esım sıkıstıgında verıyorum
yada harcıyorz
ama genel olarak esım hıc ıstemez bırıkım yapalım der
bırıktıırıyoruz

Her harcamamız ortak bizim. Evin bütün ihtiyaçları kendi özel ihtiyaçlarımız herşey bir karşılanır. Ben kirayı arabanın kredisini , temizliğe gelen kadının parasını ve faturaları yatırıyorsam eşim evin geri kalan tüm ihtyaçlarını ( mutfak alışverişi - tadilat vs alınan eşyalar, kıyafet harcaması , varsa sağlık harcaması benzin ) karşılar. Akşam eve gelirken kim müsaitse o günkü alınacakları ( ekmek ,yoğurt, süt gibi) o alır. Haftalık minik alışverişler bazen ben bazen o yapar bazende beraber yaparız. Yani aramızda senin benim durumumuz yok. Ay sonunda kimin parası kalırsa diğeriyle paylaşır . Birikim içinde yaptığımız şeyler kısıtlı bu ara ikimizinde bireysel emekliliği var onu ödüyoruz. Birde arkadşlarla 2 farklı güne girdik ikisindede biz sonuncuyuz arada para arttırabilirsekde altına çevirip anneme veriyoruz. Ama bir çocuk küçük bir çocukda yolda olunca bu ara arttırabildiğimiz söylenemez.

İşede sabahları beraber çıkıyoruz benim mesaim 08:30 da onunki 09:00 da başlıyor beni bırakıp kendi işine gidiyor. Ben dönüşte servisle dönüyorum çünkü benim işim evime çok yakın eşim ise karşı yakada çalışıyor onun gelmesi 19:30 - 20:00 yi buluyor

Bizim de çok borcumuz vardı, birlikte çalıştık ödedik çok az kaldı şükür. Eşim bana der, gidelim sana kıyafet alalım ayakkabı alalım şunu alalım bunu alalım. Eğer o an gerek yoksa hayır derim. Eğer gereksiz bişi alırsa ben kızarım. Çünkü biz kendi evimiz için masraf ettik ve o borç bitene kadar lüzumsuz harcamalar yaptırmam, sıkıntılı günlerimizde hep destek olduk ve her ne olursa olsun eşime her zaman destek olurum. Biz sağlıkta mutlulukta zorlukta darlıkta diye söz verdik. Eğer evin ihtiyacı varsa borcunda varsa eşine destek olki yarın öbür gün sende sıkıntı çekmezsin. Misal 1,000 mi alıosun 250,00 sini kenera at biriktir. Sana tavsiyem budur canım.

Back
X