Çalışan bayanlara ayrıcalık?

doğum izni 6 ay olsun. Erken emeklilik olsun. 58 yaşına kadar nasıl çalışcaz yaa:47:
Belki saçma olacak ama menopaza giren kadının isteğe bağlı emekli olması için neden olabilir.
Vucudun bir nevi sinyali bu.Tabi bunda da bir yaş sınırı olmalı çünkü yirmi yaşın da menopaza giren bayanlar var.
Tabi bu tartışılmaya açık .Aşağıda ki paragrafa bakılacak olursa zor bir süreç bu döneme girmek .

Menopoz
Ani ateş basması genellikle göğüste bir ısınma hissiyle ortaya çıkar. Oradan boyuna, yüze ve bazen de tüm vücuda yayılır. Bazen ateş hissiyle birlikte iğnelenme de görülür. Yüzde ateş basması sonucu ortaya çıkan kızarıklık başkaları tarafından rahatlıkla farkedilebilir. Geceleri ateş basması uyku düzenini bozabilir. Bazen de aşırı terleme veya üşüme uykuyu bölebilir.
Ani ateş basması menopozdan hemen önce başlar ve yaklaşık 2-3 yıl devam eder. Yumurtalıkları ameliyatla alınmış genç bayanlarda da, operasyondan yaklaşık bir hafta sonra ani ateş basması görülür.

Hiçbir şey olmasa bile süt sağmak için oda, teknik donanım ve kreş olmalı diye düşünüyorum.

özel sektörde çalışan kadınla erkeğin hakları eşit mi ki ayrıcalıkları olsun

aynı işi yapıp erkekten daha az maaş alanlar kimler? kadınlar

ikiside aynı düzeydeyken terfi ettirilmeyenler kim? kadınlar

hem dışarda çalışıp hem ev işi yapanlar kim? kadınlar

doğum yapacak diye işe alınmayanlar kim? kadınlar...

hem çalışıp hem çocuğuna bakanlar kimler kadınlar...
sen ayrıcalıktan ziyade eşitlikle ilgili bi ödev yapsan daha faydalı olur...

iş yerinde ayrıcalık pek mantıklı değil bana göre.sadece doğum izinleri uzatılabilir

İş hayatında verilmemeli diye düşünüyorsunuz o zaman.. Bilemedim şimdi.Verilmeli mi verilmemeli mi?Bİrini seçip savunmam gerekiyor bende verilmeli diye düşünmüştüm

kendi fikirlerini, aklına gelenleri yazsaydın keşke. onları genişletebiliriz burada.
konuyu savunacağın için, aklına yatan ne, onu bulmaya çalış. konuya hakim olursan, düşüncene uygun olan fikri daha güzel savunursun...

bence; işyerinde kreş ve anasınıfı olmalı, o zaman özellikle bir ayrıcalığa gerek yok. anneliğe özel, doğum izninde düzenleme yapılabilir.
erkekler işten kaçtığı için, işlerin çoğu/tümü kadınlara kaldığı için ayrıcalık verilmemeli. erkekler değişmeli :)

Hamilelik ve doğum izni arttırılmalı bence.Özel günler için de ayda bir günlük esneklik tanınmalı.Özellikle benim gibi adet dönemi çok sancılı geçen kadınlar için bu şart bence.Ben iğne olmadan kendime gelemiyorum çünkü.

Onun haricinde ekstra bir şeye gerek yok.Biz bayanlar çalışabiliyorsak kadın-erkek eşitliği sayesinde çalışıyoruz.Cinsiyet farketmez herkes görevlerinin sorumluluğunda olmalı ekstra imtiyazlar verilmemeli.

Ayrıcalık mı? Allah aşkına önce iş dünyasında kadına yönelik gerçekleştirilen negatif ayrımcılık önlensin, kadınların haklarını kullanabilmesinin önü açılsın, ucuz iş gücü olarak görülmekten vazgeçilsin. Sonra herkes kendi emeğine göre değerlendirilsin, yeter.

Calisan bayanlara hicbir ayricalik taninmamasi gerektigini dusunuyorum ben. Herkes esit olmali, kadin ya da erkek.
Bir tek calisan annelere dogum izni konusunda ayricalik dusunebilirdim.
Adet doneminden bile bahsedilmis. Cok sasirdim. Bu tur kisisel meseleler isverenin sorunu degil ki niye ayricalik tanisin. Ona sen kendin cozum bulcaksin, isverenin sorumlulugu degil o.

regl günlerinde tam 5 gün boyunca işini hafifletilmesi talebinde bulunabilirsin,her kadının her ay bu izni almaya hakkı var,hatta vermezlerse çalıştığın yeri dava etme hakkın da var :)
gittiğim kursta haklarımız konusunda geçmişti,çok ilgimi çekti..
emzirme izni bir buçuk saat ve günün her saati kullanabilirsin,ister yarımşar saat 3 ayrı zamanda,istersen de işten 1,5 saat erken çıkarak..
ama yeter mi???
tabiiki de yetmez:))
işyerinde kadın sayısı fazlaysa o iş yerine veya yakınına kreş açma zorunluluğu da var.Tam limitini hatırlamıyorum ama gittiiğim kursta bir yönetici bayan vardı ,o çalışan kadın sayısının bu nedenle belli bir sayıda tutulduğundan bahsetmişti..
sonraaaa bak bu çok ilginç :)
bunu da sevgilim anlatmıştı,kendisi köyde öğretmen.
Yine köyde tek öğretmen olan bayan,epey bir süre çalıştıktan sonra köy koşullarında evlenecek erkek bulamadığı içerikli bir kağıt hazırlayıp yetkili yerlere göndermiş veee şehre transfer olmuş :))
ne bileyim araştırınca tonla şey çıkar
gayet güzel bir ödev,keşke ben alsaydım :))

bu regli izni gerçek mi?? ilk gün değil işe gitmek tuvalete gidecek gücüm olmuyor da bu konuyu biraz daha açabilir misiniz rica etsem?? kaç gün kullanılabiliyor? izin ne olarak alınıyor? rapor mu alınıyor? işyerinin haberi oluyor mu?

Sevdim bu konuyu :1:

- Cumartesi tatil olmalı
- Hafta içi 5 te çıkmalıyız
- Sonracıma pembe metrobüs istiyorum dermişim :27: ( kadınlara özel )
- Kreş

ben kamuda çalıştığım için sıkıntı yaşamıyorum yeri geliyo erken çıkıyorum çocuğum olsa ücretsiz iznimi alırım süt izni vs var zaten, ama adet dönemlerimizde işe gelmesek mesela :1:

kadın her yere bölünen bir birey oldugu icin toplumumuzda işi zor.

işe mi bölünsün eve mi cocuguna mı kocasına mı :ssz: :1:

ama özel sektörde cumartesi tatil olsa süper olur :34:

bence verilmemeli..çünkü ayrıcalık iyi bir kavram değil bana göre:) ben de çalışıyorum ve buna rağmen bir ev hanımının yerine getirmesi gereken tüm görevleri yerine getirmeye çalışıyorum. şimdi gitsen mutfağımda bir tane bardak göremezsin, yatağımı toplar çıkarım evimden..neden ayrıcalık olsun ki..ben anne olmanın, çalışmanın bir ayrıcalık olduğuna inanmıyorum çünkü bunlar kişinin kendi seçimleridir. herkes eşittir. çalışan da ev hanımı da...koşullarımızı zaten kendimiz belirliyoruz daha ne için ayrıcalık istiyoruz ki..çalışıyosak karşılığında az ya da çok para kazanıyoruz. babamızın hayrına çalışsaydık ayrıcalık da isterdik..

- doğumdan sonra ücretli izin süreleri artmalı. 6 ay ücretli izin olsa....
- özel günlerde de bir gün izin olsa...

calisan anne ve anne adaylarina kolaylik saglanmali, hamilelik basladigi anda anne cocuk koruma kanunu altina alinmali , zor hamilelikte ücretli izin doguma kadar , dogum sonrasi 6 ay dan 1 yila kadar ücretli izin anna yada babaya, cocuk bakim izni zorunlu olmali ( hastane hastlik durumlarinda) avrupa kanunlarinda var bunlar...........kamu da var özel sektörde yok kanunu kalkmali, ama sadece calisan bayanlar icin ayricalik sacma olur zaten cogu sektörde erkeklerde baslarda veyahut maaslari fazla,yani bence bir ayricalik var ama negativ yönden , calisan bayanin haklari olmali tabiki , isyerinde sarkintilik , garajlarda bayanlarin park yerleri kapi yaninda olmali vs...

bu regli izni gerçek mi?? ilk gün değil işe gitmek tuvalete gidecek gücüm olmuyor da bu konuyu biraz daha açabilir misiniz rica etsem?? kaç gün kullanılabiliyor? izin ne olarak alınıyor? rapor mu alınıyor? işyerinin haberi oluyor mu?

izin derken iş ağırlığının hafifletilmesi kastediliyor ve bunu ilettiği amiri teklifi koşulsuz şartsız kabul etmek zorunda.Bundan başka bişey hatırlamıyorum dersle ilgili aklımda kalan,ama senin için google da bi gezintiye çıktım,şunları buldum:))
Kadına 'Adet Günü' izni / Güncel / Milliyet Blog
Kadın işçilere 5 gün regl izni - Sabah - 17 Aralık 2012
Haber : Kadınlara regl izni Meclise geliyor haberi (2010'un haberi)

yalnız sadece ağır iş kabul edilen tekstil ve konfeksiyonda deniliyor,ama belki zamanla yayılır bütün özel sektöre sıçrar
belli mi olur :))

izin derken iş ağırlığının hafifletilmesi kastediliyor ve bunu ilettiği amiri teklifi koşulsuz şartsız kabul etmek zorunda.Bundan başka bişey hatırlamıyorum dersle ilgili aklımda kalan,ama senin için google da bi gezintiye çıktım,şunları buldum:))
Kadına 'Adet Günü' izni / Güncel / Milliyet Blog
Kadın işçilere 5 gün regl izni - Sabah - 17 Aralık 2012
Haber : Kadınlara regl izni Meclise geliyor haberi (2010'un haberi)

yalnız sadece ağır iş kabul edilen tekstil ve konfeksiyonda deniliyor,ama belki zamanla yayılır bütün özel sektöre sıçrar
belli mi olur :))

çok teşekkür ederim benim için araştırmışsın:))
5 gün fazla olabilir ama 1 gün mazaret izni olsa gerçekten iyi olurdu ücretli olsa da olur
umarım bu konuda bi ilerleme kaydedilir
takipte olucam bu konu hakkında, kadınlar bu izni hak ediyor
erkekler azcık burnu aksa hastayım diye mırın kırın yapıyor
bizim çektiğimiz acı ve işkence onlarda olsa çoktan böyle bir izin hakkı almış olurlardı.
ben özellikle regli-hamilelik- süt izni gibi kadınsal izinlerin kesinlikle olması ve kolaylaştırılması taraftarıyım ve kesinlikle bu konuda yardımcı olunmalı yasalarla desteklenmeli.
annelik bir seçim değil kadın çocuk sahibi olayım ama anne olmayayım deme hakkına sahip değil, yaşadığı evreler kolay şeyler değil fiziksel ve ruhsal olarak eğer biz bu konuda pozitif ayrımcılığı desteklemezsek erkekler hiç bir zaman desteklemez köstek vurur hatta.
kadınlar iş hayatında istenmiyor en büyük sebebi duygusal olmaları ve kolaycılığa kaçmaları, her kadın öyle değil tabi ki ama pek çok bölümde böyle istismar etmeyi seviyor kadınlar iki tatlı dille işlerini hafifletmeyi tercih edenler var bu da diğerleri arasında kine sebep oluyor. neyse çok konuştum kadınların iş yaşamındaki tarzı değişmeli dişli olmalılar ama onun dışındaki izinleri vs için de sonuna kadar hak iddia etmeliler bence. çünkü nasıl regl işkencesiyle çalıştırılmak bir haksızlıksa, iş paylaşımında işten kaçıp erkeklere iş yüklemek de bir haksızlık. neyse çok konuştum:))

Back
X