Çalışan ev hanımları kendinizi nasıl ayarlıyosunuz?

kedicikcikcik

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Mart 2014
2.433
781
148
Merhaba arkadaşlar.Çalışan evli veya bakar bayanlardan tavsiye istiyorum.1 hafta sonra işe başlıyacm.Ama ben sbhları kalkamıyorum uyanamıyorum bi türlü.Akşam 9 da da yatsam uyanamıyorum uyansamda bütün gün yorgun oluyorum adeta pestilim çıkıyor.bi hastalığım yok çok şükür ama sabahları uyanma problemim var;(bekarken akşam eve geldgmde annem ymek hazrlar getirirdi .hemen yer uyurdum :)ama simdi evliyim nasıl yapcam bilmiyorum.çalışırsam kendime bile zor vakit ayırıyrum o derece yani:)tavsiyeniz var mı? Nasıl basarıyosunuz?telefondan giriyorum yanlışlıklık yaptıysam kusura bakmayın.:)

canım bende önceden bekarken sabah zore uyanırdım özellikle hafta sonları 11-12 ye kadar yatardım ne bulsam yerdim bekarlık bitti evlilikte başlarda fena afalladım dağıttım kendimi ama şimdi maşallahım var diyebilirim. elimden geldiğince evimi düzenli tutmaya çalışıyorum ütülerimi hemen yapıyorum. bulaşıklarımı hemen toplarım temizleri yerleştir kirlileri koy sonra her akşam yemeğimi yapmaya özen gösteririm işten geldiğimde salata ve pilav kalır gerisi akşamdan hazır olunca rahat oluyorum bu arada 5 aylık hamileyim şişkinliğim ve hareket kısıtlılığım var ama yardım edecek birisi olmayınca yavaş yavaş herşeye yetişmeye çalışıyorum. sabahları mecbur zorda olsa uyanıyorum hatta bazen zil çalmadan uyanır oldum öyleki hafta sonlarıda erken kalkıyorum artık. işte koşuşturmacam oluyor birde akşama enerjim kalmalı diye kendime dikkat etmeye çalışıyorum. eve gelince ayaklarımı yarım saat uzatır dinlendiririm. elimi yüzümü yıkar kendime gelirim sonra mutfa işleri yemek bittimi etrafı toparla vs. gece mesaim biter ve uyurum. bu işler böyle ben bile alıştıysan sen dünden yaparsn tatlım. işleri gözünde büyütme ve herşeyi sırayla yap.

Annemi anlatıcam
Hem çalışıyor hemde benim gibi yaramaz bir kızı vardı
Her akşam çok geç yatardı 5 gibi ve 11 gibi işe giderdi
Ama onun haricinde bana pek vakit ayırmazdı ayıramazdı
Ama iyi bir annem var
Bide üstüne üstlük partide akşam yemeğe gelmeyip toplantılara katıldığı olurdu
Bide siyaset
Her şeye nasıl enerji bulduğunu sorduğumda
Bulmadığını kendini zorladığını söylerdi
Yardımı olmaz ama söyliyim dedim

Canım sagol dikkate alıp söyldgn için.:)ah ah bende bi zorlasam keşke anacuğun gibi:)

İnsan herşeye alışıyor zamanla çok kafaya takma bence

aynen kafaya hiç birşeyi takma. ben kafama takıp düşünüp düşünüp hiç bir iş yapmadan üzüntüyle uyurdum bir zamanlar. şimdi diyorumya işin bir ucundan tutuyorum yapabildiğim kadar yapıp birazda kendimi zorluyorum elbette ev hanımı gibi, evimi temiz tutamayabilirim ama yinede temiz sayılır yemeğim var ütüm yok çamaşırım yok. o halde daha ne olacak. hep pozitif ol.

Hayatımız boyu her zaman bir günümüz 24 saat olacak....
Bu 24 saati nasıl değerlendireceğimiz bize bağlı..
Zaman planlaması önemli gün içinde
ben de uykuyu çok seviyorum...üst üste alarmlar kuruyorum..bolca demli çay beni kendime getiriyor.
eve gelince zaten çok yorgun oluyorum..yemek mutfak temizliği derken vakit geçiyor.
temizlik ütü haftasonu derken haftam doluyor. ve çok yorgun hissediyorum çoğu zaman
zamanla pratiklik kazanılır sanıırm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…