Çalışan (evde veya işte) , çocuklu ve marifetli hanımlar

KarincaKadin

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2016
4.622
5.328
88
Ben bu sene memleketimden çıktım başka bir şehirde yaşamaya başladım.
süreklı konu açtığım için bilen arkadaşlar vardır birde çocuğum var. Her zaman ailemden veya eş dosttan çocuğumla ilgilenmek olsun, işleri kolaylaştırmak olsun destek gördüm.
Fakat şu an böyle bir şansım yok. Ev işi çok derdim değil açıkcası. Eşyalar yerinde olsun yeter. (Zaten fazla eşyaların hepsini elden çıkardık). Gerisi içinde eşim benden becerikli ve destek. (Ki zorlandığım an kızlar nasıl çözüyorsunuz diye yine sizlere sorarım :) )
Ama sorunum şu çocuklarınıza nasıl destek oluyorsunuz?Nasıl ders çalıştırıyorsunuz? İşleri bu anlamda nasıl kolaylaştırıyorsunuz?
Kızım 2. sınıf . Ama kendısını yalnız hıssetsın ıstemıyorum. Elimden ne gelirse yapmak istiyorum. Ama odevi nasıl eğlenceli hale getiririm. (Çok tempolu bir işim var 24 saat çalışsam yapacak iş bitmez) . sizler bu sürecin altından kuzuları yormadan nasıl kalkıyorsunuz.

Önce program yapacaksın. İşler bitmez ama emin ol sensiz de hallolur. Bir vakit belirleyip kızına ayıracaksın. Tek başına çalışabiliyorsa tek çalışsın zaten fazla ödev verilmiyor artık. Arada meyve tabağı meyve suyu gofret vs hediye götür aferin de. Biraz yanında otur sonra bir kayboldu yemek vs ne yapacaksan arada gel bir görün vs. Hiç oyalanmasalar 1 saat bile sürmez ödevleri. Bu arada işini acayip merak ettim.

Önce program yapacaksın. İşler bitmez ama emin ol sensiz de hallolur. Bir vakit belirleyip kızına ayıracaksın. Tek başına çalışabiliyorsa tek çalışsın zaten fazla ödev verilmiyor artık. Arada meyve tabağı meyve suyu gofret vs hediye götür aferin de. Biraz yanında otur sonra bir kayboldu yemek vs ne yapacaksan arada gel bir görün vs. Hiç oyalanmasalar 1 saat bile sürmez ödevleri. Bu arada işini acayip merak ettim.
üniversitedeyim. Hem dersler . hem tez . hemde farklı çalışmalar var :)

Öf okurken sıkıldım. Pek sevmem de ders çalışmayı. Kızın kendi kendine çalışabiliyor mu yoksa hep yanında mı olmalısın?

Öf okurken sıkıldım. Pek sevmem de ders çalışmayı. Kızın kendi kendine çalışabiliyor mu yoksa hep yanında mı olmalısın?
:))) Bunu çok kişiden duyuyorum.
Kendi ödevini yapabiliyor. Ama bende arada yanında olsam iyi olur diye düşünüyorum. :)

bu arada uğrama fikrini çok sevdim.

evet gecen sene kızımın arkadaşının defteri inci gibiydi . Annesi ben evde silip düzeltiyorum demişti :)

bizimki daha 3.5 yasinda anaokulunda o yuzden bisey diyemiycem ama kendi zmnimizi dusunursek odevimizi yapan yoktu, kontrol edip takip ede bile belki yoktu ama sukur iyi yerlere geldik.
ilgisiz olmak degil dedigim ama uzaktan takip etmek belki, kendi yapmasina musade etmek, yardim istemesini beklemek, belki ilk baslarda program yapip onun uymasini saglamak uygun olabilir.
ilk okul sinifindaki cocuklarla ilgili duydugum bu odev ders program laflarindan sonra acayip korkuyla yaklasiyorum okul olayina :)

Benim oğluşu tek bırakınca başka şeylerle uğraşıp ödevi yapmıyor. Çalışırken eve benden sonra gelirdi öğlenciydi. O gelene kadar yemeği hazır eder sofra toplama bulaşık vs süresinde dinlenmesine izin verirdim. Sonra hadi annemi bakalım ödevlerine derdim. O yaparken bi wcye gideyim bi makinaya bakayım geliyorum sen devam et diyip diyip kaçtım yanından. Bazen yatağına oturup kitap okudum bulmaca çözdüm. O da ödevlerini yaptı. 2stte de olsa 4 stte de olsa kendi yaptı. Evet yazısı kötü. Büyüyünce Dr olacaksın herhalde diye takılıyorum bazen.

bizimki daha 3.5 yasinda anaokulunda o yuzden bisey diyemiycem ama kendi zmnimizi dusunursek odevimizi yapan yoktu, kontrol edip takip ede bile belki yoktu ama sukur iyi yerlere geldik.
ilgisiz olmak degil dedigim ama uzaktan takip etmek belki, kendi yapmasina musade etmek, yardim istemesini beklemek, belki ilk baslarda program yapip onun uymasini saglamak uygun olabilir.
ilk okul sinifindaki cocuklarla ilgili duydugum bu odev ders program laflarindan sonra acayip korkuyla yaklasiyorum okul olayina :)
Çünkü bizim zamanımızda bir mantığı vardı işin.
Şimdi yarış atına dönüyor çocuklar. İlla herkes en yüksek notu almak zorunda. :)
Ben çalışkan olsun değil mutlu olsun istiyorum ama tabi sorumlulukları ihmal etmeden. Bakalım sonuç ne olacak (İnşallah iyi olur )

Benim oğluşu tek bırakınca başka şeylerle uğraşıp ödevi yapmıyor. Çalışırken eve benden sonra gelirdi öğlenciydi. O gelene kadar yemeği hazır eder sofra toplama bulaşık vs süresinde dinlenmesine izin verirdim. Sonra hadi annemi bakalım ödevlerine derdim. O yaparken bi wcye gideyim bi makinaya bakayım geliyorum sen devam et diyip diyip kaçtım yanından. Bazen yatağına oturup kitap okudum bulmaca çözdüm. O da ödevlerini yaptı. 2stte de olsa 4 stte de olsa kendi yaptı. Evet yazısı kötü. Büyüyünce Dr olacaksın herhalde diye takılıyorum bazen.
o yazı olayı var ya zaten ömrümü yedi. :)))))))

en daraltan kismida bu yazi asamasi galiba. yazik 6 yasinda cocouk inci gibi yazi yazcam diye ugrasiyo. cocugun belki el yazisi oyle niye kasiyoruz acaba, ne guzel siz bozuk oldugunu kabul etmissiniz :)
benimde yazim cok guzel degildir, zaten elde yazi yazmayalida yillar oldu, hersey klavye artik :)

Kendi yapıyorsa mutfağa geçin masa yeter İkinize. Sen bi ucunda o bir ucunda herkes kendi dersini yapsın. Arada mola verip meyve hazırlayın beraber..

en daraltan kismida bu yazi asamasi galiba. yazik 6 yasinda cocouk inci gibi yazi yazcam diye ugrasiyo. cocugun belki el yazisi oyle niye kasiyoruz acaba, ne guzel siz bozuk oldugunu kabul etmissiniz :)
benimde yazim cok guzel degildir, zaten elde yazi yazmayalida yillar oldu, hersey klavye artik :)
kızım el yazısı olduğu için bir başlıyordu kelimeleri bölmeden sıra boyu yazıyordu :))) oda öyle okunaksız ki anlatamam. :(

2 sınıfta kendi ödevini kendisi yapamaz yapsana muhakkak kontrol etmen lazım
eğer çocuk dahi degilse
keske herçocuk dahi olsa benım kızımda

Back
X