çalışan gebeler öğlen ne yiyorsunuz ?????

ben 1.5 kg verdim ama şanslı kesimdeyim canım onu anladım. kahvaltı dışındaki öğünlerde çok sıkıntı yaşamıyorum. az kalmış biticek yakında bulantıların :KK43: Allah yardımcın olsun.
teşekkür ederim canım hepimiz sağlıkla atlatırız inş bişeyler yiyip dersten koşa koşa kusmaya gitmeyim diye aç kalmak daha iyi geliyor
:D

12 hafta oldu hala elma muz ile besleniyorum kesinlikle salçalı yağlı etli vs seyler görmeye bile tahammül edemiyorum 4 kg verdim
Benim gibii :( ben de 9. Haftadayım 4 kilo verdim. Bana muz da iyi gelmiyor elma armut yiyorum. 12. Haftaya gelmişsin hiç azalma olmadı mı bulantılarında?

kızlar 8 haftalık hamileyim, bulantılarım var. işyerim ticket usulü ,çıkıp buralarda yiyorz. Ev yemeği tarzı sulu şeyler yiyemiyorum :KK43: lahmacun, etsiz çiğ köfte , tost.. bazen mücver yani katı yiyecekler yiyebiliyorum. Yumurta haftada 2 max yiyorum. oda haftasonu omlet falan zorla. Üzülüyorum çünkü gebelikten önce çok sağlıklı beslenen biriydim. Salatasız öğünüm yoktu. şimdi eskiden sevdiğim hiçbir gıdayı yiyemiyorum. :KK43:( sizler neler yiyorsunuz ?? belki konuşunca canım ister yerim :)
Merhaba..
Öncelikle bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı diliyorum..

Ben de sandviç tarzı yiyordum ki doktorum beni uyarana kadar.
Şeker ve kilo sorunu yaşamamanız için dikkat etmeniz gerek. Ben diyetisyen ile devam ettim bu sürece.
Mesela sabah mutlaka haşlanmış yumurta ve az yağlı peynir tuketmelisiniz. 5 zeytin yağ açısından 2 cevize denk geliyor. Zeytin veya ceviz. Istediğiniz kadar yeşillik. Ekmek tam buğday veya çavdar olmalı.
Ara öğünlerde süt için ki kalsiyum sorunu yaşamayın . Öğlen sebze yerseniz akşam protein, öğlen protein yerseniz akşam sebze yemelisiniz.

Hayatınızdan meyve (şeker deposu olduğundan) karbonhidrat, pirinç, şeker, beyaz un, tuzu çıkarmalısınız. Ya da çok az tuketmelisiniz. Yoksa kilo ve şeker alır başını gider..
Ben hayatımda hiç diyet yapmadım . Sabah işe giderken kahvaltı yapmazdım. Ama sağlık için seve seve hamilelikte yaptım bunları :)

Arkadaşlar bütün gün devam eden bulantı normal mi ? Ara ara bulantım oluyordu ama bugün sabahtan beri bu saat oldu hala bulanıyor. Her an çıkaracak gibiyim. Korkmaya başladım bu kadar uzun sürünce :/

Merhaba..
Öncelikle bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı diliyorum..

Ben de sandviç tarzı yiyordum ki doktorum beni uyarana kadar.
Şeker ve kilo sorunu yaşamamanız için dikkat etmeniz gerek. Ben diyetisyen ile devam ettim bu sürece.
Mesela sabah mutlaka haşlanmış yumurta ve az yağlı peynir tuketmelisiniz. 5 zeytin yağ açısından 2 cevize denk geliyor. Zeytin veya ceviz. Istediğiniz kadar yeşillik. Ekmek tam buğday veya çavdar olmalı.
Ara öğünlerde süt için ki kalsiyum sorunu yaşamayın . Öğlen sebze yerseniz akşam protein, öğlen protein yerseniz akşam sebze yemelisiniz.

Hayatınızdan meyve (şeker deposu olduğundan) karbonhidrat, pirinç, şeker, beyaz un, tuzu çıkarmalısınız. Ya da çok az tuketmelisiniz. Yoksa kilo ve şeker alır başını gider..
Ben hayatımda hiç diyet yapmadım . Sabah işe giderken kahvaltı yapmazdım. Ama sağlık için seve seve hamilelikte yaptım bunları :)
Canım zaten ben hep dediğin tarz beslenirdim ama gebelikte bulantıdan öyle yumurta falan yiyemiyorum ben :( midem almıyor. Kahve delisiydim şuan görmeye tahammülüm yok.

Ben ilk iki ay yagsiz tostla yasadim resmen.Ogretmenim ve cocuklarin beslenme saatinde ben de kendi beslenmemi yapıyordum.
Çiğ badem ,ceviz ,muz,elma götürüyordum. Bulantilarim gecince de bazen ekmek arasi yapmak icin peynir ,domates götürüyordum. Bazen mercimek köftesi yapıyordum. Hic bir sey götürmesem ev yapımı yogurt götürüp muzla yiyordum .Disaridan döner vs yememeye çalıştım. Oglusum da gayet saglikli dogdu masallah kilosu da tombis diyebilecek kadar iyiydi.

Günaydin canlar. Burda o kadar beslenme den konustuk. Kayinvalidem izinden döndu dün yemeklerini özlememisim.. Biraz yagli yapar..ama cok Severim yani... Corba etli Biber dolmasi patates Salatasi fln vardi.. Ekmek fln da yemedim.. Hepsi yagli... :KK35:Ya sabaha kadar Midem bulandi ve hala Devam ediyorr.. Gece uyandim kac Kere midemin ustune yatamadim :KK43:

Demem O ki bana bise olmaz diyip yagli yemicekmisiiz :KK43:

kızlar 8 haftalık hamileyim, bulantılarım var. işyerim ticket usulü ,çıkıp buralarda yiyorz. Ev yemeği tarzı sulu şeyler yiyemiyorum :KK43: lahmacun, etsiz çiğ köfte , tost.. bazen mücver yani katı yiyecekler yiyebiliyorum. Yumurta haftada 2 max yiyorum. oda haftasonu omlet falan zorla. Üzülüyorum çünkü gebelikten önce çok sağlıklı beslenen biriydim. Salatasız öğünüm yoktu. şimdi eskiden sevdiğim hiçbir gıdayı yiyemiyorum. :KK43:( sizler neler yiyorsunuz ?? belki konuşunca canım ister yerim :)
Canım bende 8 haftalık hamileyim. iştahım ne açık ne kapalı. Yani sulu ev yemekleri yiyemiyorum ama lahmacun simit makarna gibi şeyler hoşuma gidiyor. İş yerinde ise yemekhanemiz var, benim için faydalı çok yiyecek çıkıyor ama ben çok tüketemiyorum :(

Canım bende 8 haftalık hamileyim. iştahım ne açık ne kapalı. Yani sulu ev yemekleri yiyemiyorum ama lahmacun simit makarna gibi şeyler hoşuma gidiyor. İş yerinde ise yemekhanemiz var, benim için faydalı çok yiyecek çıkıyor ama ben çok tüketemiyorum :KK43:
aynen bende öyle. tüketemiyorum yani. zaten ilk 3 ay bizden beslenecek bebikimiz ama sonra inş daha iştahlı oluruz sağlıklı gıdalara karşı.

aynen bende öyle. tüketemiyorum yani. zaten ilk 3 ay bizden beslenecek bebikimiz ama sonra inş daha iştahlı oluruz sağlıklı gıdalara karşı.
Deli gibi limon yemek istiyorum mide bastırıyor. Bir de ben geçen haftaya kadar çok iyi besleniyordum, ballar peynirler kaşar pernirler sulu yemekler hatta sevmediğim bamyayı bile yedim. Ama bu hafta yok midem kaldırmıyor. ama geçici bir şey toparlanırız yeriz tekrar. :)

Canım zaten ben hep dediğin tarz beslenirdim ama gebelikte bulantıdan öyle yumurta falan yiyemiyorum ben :KK43: midem almıyor. Kahve delisiydim şuan görmeye tahammülüm yok.
Ouyyy.. Ama geçecek hepsi:) ilk 3 ay biraz böyle olacak. Ama sonrasında hepsini unutacaksın :) ;)

Ouyyy.. Ama geçecek hepsi:) ilk 3 ay biraz böyle olacak. Ama sonrasında hepsini unutacaksın :) :KK66:
inş canım ya ben benlikten çıktım ne enerjim var ne yüzüm gülüyor. önceden hayat doluydum şimdi gözümü açamıyorum. birde 7 gün çalışıyorum onun da etkisi var. ama 1.5 ayım var sonra deidğin gibi her açıdan rahatlıycam inş.

Back
X