Çalışan Hamile Bayanlar Yardım Lütfen

Siljyah

Guru
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2012
510
5
318
Kızlar Merhaba
Size danışmak istediğim bir konu var .Hamilelik döneminizde çeşitli sebeplerden rapor aldığınız oldumu? iş yerinin buna ne oldu? rapor aldığınız halde haftalık izninizden kestiler mi?şimdiden teşekkürler.

Merhaba, bence işyerinin insiyatifine kalmış. Ben ilk aylar rapor alırdım,raporsuz da gelmediğim oldu bikaç kez ve hiç sorun yapmadılar.Hep sordular durumumuzu,yerime bakan kişiler de vardı işleri zor durumda bırakmadım hiç.Şimdi de ben rapor almak istemiyorum,kontrollerime hep cumartesi gidiyorum.Sağlık ocağından çağırılırsam ya da başka işlemler yapılması gerekirse istemeden de olsa izin alıyorum. Çünkü hiç olumsuz tepki verilmiyor ben de onlara haksızlık etmek istemiyorum.

ama çok sert şartlarda çalışan arkadaşlarım da var,senin şirketin anlayış göstermezse ve senin izin alman gerekiyorsa vermek zorundalar. Hamile bir bayanı işten çıkarmak suç.

teşekkür ediyorum yani bu konuda yasal haklarımız var ve yani tabikide kimse zora gitmesini istemez her iş yeri anlayışlı olmuyor malesef
cevabın için tekrar sağol

teşekkür ediyorum yani bu konuda yasal haklarımız var ve yani tabikide kimse zora gitmesini istemez her iş yeri anlayışlı olmuyor malesef
cevabın için tekrar sağol

Benim bildiğim hamilelikte doktor uygun görüp rapor yazarsa bu izin senin yasal hakkın.Ben hiç almadım ancak rapor alan arkadaşım vardı hamileliğinde ve gitmediği günlerin parasını bile sigortadan aldı.Bunu iyice bir araştır bence.İşyerinin insiyatifinde olmaması lazım bu izin işinin.

Not:Raporu sağlık ocağından aile hekiminden almıştı arkadaşım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…