çalışan hamilelerin tazminat hakkı acillllll :(

glzr1985

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2014
36
2
6
35
İstanbul
Arkadaşlar bilen ne olur cevap yazsın..
Ben 5 yıldır aynı yerde çalışıyorum 4 aylık hamileyim burdan tazminatımı alıp öyle çıkmak istiyorum, hamileyken hangi hallerde tazminatımı alıp çıkabilirim yada doğum iznine gittikten sonra hangi hallerde tazminatla çıkabilirim böyle bir yasal hakkım varmı

Maalesef hamilelik tazminatla sözleşmeni feshetme hakkı vermiyor. Doğum sonrası günlük süt iznin var.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Arkadaşlar bilen ne olur cevap yazsın..
Ben 5 yıldır aynı yerde çalışıyorum 4 aylık hamileyim burdan tazminatımı alıp öyle çıkmak istiyorum, hamileyken hangi hallerde tazminatımı alıp çıkabilirim yada doğum iznine gittikten sonra hangi hallerde tazminatla çıkabilirim böyle bir yasal hakkım varmı

gebelik durumunda tazminat ile işten çıkma durumu yok. evlilik veya askerlik sebebiyle işten ayrılırsanız ancak tazminat hakedersiniz. bunun dışında gebelik durumunda normal şartlarda doğumdan 8 hafta önce ve 8 hafta sonra olmak kaydıyla 16 haftalık izin süreniz ve günlük 1,5 saatten isterseniz toplu olarak alabileceğiniz 45 günlük süt izniniz oluyor. bunlar bittikten sonra da 12 aylık ücretsiz izne çıkabiliyorsunuz.

Back
X