• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çalışan hatunlar

Helen_bm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2013
2.171
1.488
178
Kızlar ben geçen yıl üniversiteden mezun oldum kpss ye hazırlandım biraz da dinlendim..artık işe girmek istiyorum ama iş görüşmelerinde nasıl davranacağımı bilmiyorum daha önce hiç çalışmadım,nasıl davranırsam işe alınmamda faydalı olur. mesela geçen iş görüşmesinde onlar bişey sormadan konuşmadım rahattım gayet ama olumlu etki bırakmak istiyorum bana yardım edin lütfen..
Bölümüm mühendislik..pazartesi bir görüşmeye çağırıldım nasıl davranmalıyım neler yapmalıyım?

bencede sessiz ol onların sorularını cvplandır sen bişey sorma çünkü bende geçen hafta işi çok istediğim bi iş görüşmesinde soru sordum daha sonra alınmadım sormamak gerekiyormuş sanırım:KK14:

Bence soru sormalarina fırsat verme kendin kendini anlatmaya başla. . Bir yönetici olarak şahsen ben kendi girisken olan ve soru sorulmadan kendini tanıtan insanları tercih ediyorum..

Kendin gibi ol öncelikle. Gerilmemeye çalış. İşi ne kadar istediğini hissettir. Denizkızının da dediği gibi kendini anlatman daha faydalı bence. Bende girişken insanların şansının daha çok olduğunu düşünüyorum.

Çok sessiz kalma çünkü hiçbir şirket girişimcilik ruhu tasıyamayan bir personelle çalışmak istemez.
Aktif ol sorulanlara dik bir oturuş şekliyle cevap ver kullandığın her kelimeye dikkat et bu süreçte kullanmak için bazı kelimeler öğrenebilirsin..İlk intiba her zaman önemlidir..Özelliklede görüntü ve başı dik duruş..Özgüvenli bir bayan her zaman kazanır :)
Bol şanslar canım.

Fazla konuşma,daha doğrusu mülakatın onların istediği şekilde gitmesine izin ver.Diğerlerinin önüne geçebilecek özelliklerini öne çıkar.

Kıyafette çok önemli klasik giyinin etkili olur diye düşünüyorum ilk görünüm çok önemli ilk vediğin enerji özellikle artı güleryüz

Bir kitapta okudum
Mulakatta ozellikle insan kaynaklari sessiz durup siz soz alacak misiniz almayacak misiniz test ediyorlarmis
Eger soz alirsaniz lider ozellikli kendine guvenen biri oldugunuzu
Almazsaniz da uyumlu ne istersek yapar seklinde dusunuluyormus
Elciye zeval olmaz okuduklarim boyleydi kendiniz secin
Sorulan sorulara gulumseyerek cevap verin kizdiginizi sinirlendiginizi belli etmeyin tane tane konusun, calismalarda bulundugunuzu belirtin arti olacak ozelliklerinizi belirtin
Netten olasi mulakat sorularina bakin ben ne cevap verirdim diye kendinizi ayna karsisinda deneyin
Gorusme yeri ile ilgili arastirma yapin
İngilizceniz test edilecekse pat diye ingilizce kendini tanit deniyor
Kisa bir ozgecmis yazin kendiniz onu prova edin benim basima geldi
İceri girerken gulunseyerek dik durarak girin
Yer gosterilene kadar oturmayin
Mulakat bittiginde tesekkur edin
Maasinizi kendiniz belirlemenizi isteyebilirler ortalama bir maas bilginiz olsun

Teknik olmayan konularda yapacağınız mülakatla ilgili hem arkadaşlar bir sürü şey söylemiş hem de internetten bir sürü bilgi bulabilirsiniz. Mülakat teknikleri üzerine.
Bir de dil gereken bir işse ik görüşmemin ortasında ingilizce sormaya başlamıştı. Böyle bir gereksinim varsa hazırlıklı olun.
Teknik kısmında ise iş tecrübeniz olmadığından okulda aldığınız dersler ve bitirme projeniz üzerine sorular gelebilir. Biraz hatırlamaya çalışın. Bitirme projenizde ne yaptınız nasıl bir teknoloji kullandınız falan.
Bir de belki neden 1 yıl ara verdiğinizle ilgili sorular gelebilir. Bunlara da hazırlıklı olun.

Kızlar hepinize teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.heyecanlı olacağımı sanmıyorum ama tecrübesizim o nedenle araştırma yapıyorum. mesela gittiğim bir görüşme öncesinde form doldurtmuşlardı özgüven nedir sorumluluk nedir imaj nedir onur nedir gibi sorular vardı çok şasırdım

Back
X