çalışan ikiz anneleri

magiclife

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2007
364
2
641
45
İstanbul
çalışan ikiz anneleri gün içerisinde uyumamak için ne yapıyorsunuz. benim ikizlerim gece uyumuyor. bir yaşındalar ama hala gece uykuları kaçınca 4-5 saat uyumuyorlar. bende sabah kalkıp işe gitmek zorundayım. gün içerisinde resmen ayakta uyuyorum. ne kadar kahve içsemde hala uykum var. ne yapabilirim. var mı bir öneriniz.

Merhaba cocuklarınız bir yasına gelmiş. gündüz uykuları ne durumda? Gece yediriken mi uykuları kaçıyor yada birbirlerini mi uyandırıyorlar? Gece uykusuna kaçta yatırıyorsunuz?
Siz kahve içmeyi değilde şu geece uykusuna bir çözüm bulun yoksa nereye kadar ayakta durabilirsiniz.
Bence mümküüüün olduğunca akşamları iyiceee enerjilerini bi boşaldın oynatın oynatın zıplatııın ter içinde kalıncaya kadar yani.. Tabi bunu uyku saatine yakın bi zmanda yapın ki hemen uyuyup gecede uyanmasınlar. Gündüzleride çok uyutmamaya bakın benimkiler 8aylık oldukları halde gündüzleri çok uyutmamki gece uyusunlar die. cocukların gece uykuları kacıp 4-5saat uyumuyorlarsa eger bu gündüzleri uykularını almıs fazla uyumuslar demektir.

Son düzenleme:
çok şükür gece uykuları var gündüz uyumuyolar ama benimkiler daha 4,5 aylık küçükler yani inşallah değişmez hatta annem yatar yanlarında beni bile uyandırmaz aynı anda kalkmıyolar çünkü

gündüz 2 kere uyuyorlar birer saat olarak. akşamda 10 da gece uykusuna yatıyorlar. gündüz en son 5 ile 6 arası uyuyorlar. ama gece özellikle oğlum mama için kalktığında uykusu kaçıyor. ve oyun istiyor. onun sesine kızımda uyanıyor. ve kolay kolay uykuya dalamıyorlar tekrar. gece 2-3 saatte bir mama yemek istiyorlar. gece 4 saat uyursam kendimi şanslı sayıyorum artık.

benimkiler bence küçükler daha o yüzden uyuyolar ama inşallah değişmez hatta ben şimdi bile kızımın gündüz uyumasını istemem gece uyanıyo çünkü gündüz uyunca 5-6 arası uyumaları etkiliyodur

pekiii kücukken yani cocukların aklıları henüz birşeye kesmiyorken, geceeri mama yedirirken konuuyor guluyormuydun onlara?
gunduz uykuları okdr yokmus ozmn aksamları 9dan sonra basla enerjilerini boşaltmaya ki geceleri dermanı kalmasın cocuklarında kalkamasınlar:)
mamayı kac cc alıyorlar? 1yasındakı cocuk emmedıgı hallde 2-3saatte bir uyanırlar mı yaaa

küçükken daha kolaydı. mama yiyip yatıyorlardı. gece uyurlarken hiç ışığı açmıyorum.
gece kalktıklarında bazen 50 cc bazende 150 cc mama içiyorlar. ama bence acıksalarda acıkmasalarda 2-3 saatte bir kalkmaları alışkanlık haline geldi sanki. çünkü her zaman yaptığım mamanın hepsini içmiyorlar. bazen diyorum acaba susadıklarımı için mi kalkıyorlar. su vermeyide denedim uyandıklarında. ama olmadı illa ağızlarına 10 cc bile olsa mama değecek.

sabırla düzelmeleri günü bekliyorum...

ayrıca bugün bizim doğum günümüz.....

ALLAH uzun ömür nasip etsin ailenizle birlikte inşallah bende o günleri görürüm....

gece uykusu çalışan anneler için çok önemli,sizi çok iyi anlıyorum.1 yaşındalarmış aslında yavaş yavaş düzene girmesi gerekir.doktorlar 6.aydan sonra gece beslenmesinin kesilebileceğini söylüyorlar,acaba mama vermek yerine su verip mi yatırsanız uykuları dağılmaz belkide.birde gündüz 5-6 arası uyutmayın,belki gündüz sacede bir kez uyurlarsa gece daha derin uyuyabilirler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…