Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası çalışan tecrubeli annelr fikrinize ihtiyacm var kayınvalide ile aynı ev mı bakıcı mı?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

selselzeynep

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2013
191
121
103
Herkese merhba hamıleyım ve yaklaşık 15 gun sonra bebegım doğacak inşallah. çalışan anneyim bebegıme ilk 3 ay dogum iznınde olacagımdan kendım bakacagım. Daha sonra kayınvalıdem gelip bakarız dıyorlar kayınvalıdemlerle aynı şehirde yaşamadığım için aynı ev içinde bende kalacaklar üstelik kayınpederimde var aynı ev içinde yaşamak fikri beni korkutuyor bıraz çünkü bır kaç gün tatıle bıle geldıklerınde rahat edemıyorum huzursuz oluyorum.ister istemez bazı konulardan dolayı tadımız kaçıyor bebegım cok küçük olacagı için bakıcıya verme düşünceside korkutuyor sizce ne yapmalıyım mantıklı olan nedır bır akıl verın benım gibi kayınvalıdesi ve k.pederiyle aynı evde yaşamak zorunda kalan var mı aranızda gece güzndüz bu konuyu düşünüyorum artık uykularım kaçıyor

Ben doğum yaptıktan 9 ay sonra işe başlamıştım..bir süre kendi annem kaldı,bir süre kayınvalidem kaldı..tabiiki zor bir dönem,kayınvalidem bizde kaldığı sürece rahat edemedim,işten gelip kızımın bakımını üstlenip,yemekti,bulaşıktı,evi toplamaktı sabaha kadar kızıma bakmaktı ve sabah erkenden işe gitmek derken bitkin düştüm..şimdi kızım 23 aylık ben kayınvalideme ya da anneme bırakıyorum.çok zor bir döneme hazırlıklı olun ama kesinlikle bakıcıyı düşünmeyin.kendimden çok bebeğimi düşündüm o dönemi kesinlikle sıkıntılı atlatıyorsunuz ama bebeğinizin emin ellerde olduğunu bilmek size huzur veriyor..

Hemde nasil zorlu bir surec bekliyor beni farkndaym. Tskler canim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

allah sabır versin öncelikle bebek bakımı bebeğe baktırma olayı başlı başına zor bir durum. benim oğluma şuan bakıcı bakıyor ikinci bakıcısı bakalım kreşe başlayıncaya kadar kaçıncı olacak allah bilir. evet kayınvalide kayınpederle birlikte yaşamak zor ama bu fırsat benim elimde olsa değerlendiiridim ama yok malesef bizimkiler uzakta kendi annem babam da bakmak istemediler eşim biraz mızmız ve rahatlığına düşkün aynı evde kaynana ile yaşamak istemedi şuan ikinciye hamileyim ve 2 yıl ücretsiz izin almayı düşünüyorum yoksa bakıcı da çekilecek eziyet değil. hem içiniz rahat değil yabancıya bırakıyorsunuz hem de herşeyinize karışıyorlar laf söylemeye de gelmiyorlar hemen bırakırım kozu var ellerinde bir de çocuğu bakıcıya alıştırma sorunu var zor yaa... Allah yardımcımız olsun..

cevap için teşekkürler canım bu düşünceler çok zormaş biliyorum benım durumumda binlerce insan var ama kafaya çok takıyorum şimdiden uykularım kaçıyor ne yapsam nasıl etsem dıye düşünmekten

canım bir yabancıya katlanacağına bence kayınvalidene katlan derim ne de olsa kocanın annesi evladın torunu sonuçta bakıcıdan daha iyi bakar diye düşünüyorum ama kayınvalidenle bakıcı arasında bebeğe bakmak konusunda bir fark olmayacağını düşünüyorsan bakıcı tut ama ben gene de kayınvaliden baksın derim zaten 2 yıl ya da en fazla 3 yıl sonra kreşe verirsin ama bakıcı çok zor anlaşabileceğin birini bulamazsan ne yediğin yemekten ne uyuduğun uykudan ne de bebeğinden kısacası hayattan zevk almıyorsun. kayınvalidenle yaşamak korkutuyor ama bakıcıyla yaşayabileceğin sorunları da düşün derim. bebeğin için düşün kendini ikinci plana at. bebeğin için hangisi doğru hangisi iyi olacaksa onu seç. Allah yardımcın olsun...

Bakıcıdansa kayınvalide kayınpederle bir süre beraber yaşamak daha iyi bir alternatif gibi.
keza bende bu durumdayım. sıkıntılı olmuyormu hemde delicesine sıkıntılı ama çocuğum için mecburum, manen ve maddende çalışmak istiyorum.
bi dönem çalışmadım aynı evde yaşamak istemediğim için, eşimde kreş yada bakıcıya zaten çok karşı. evde olunca da mutsuz oldum, tahammülsüz oldum , iki ucu moklu değnek yani (

kreş vakti gelene kadar biraz sabredip k.valideye baktırmak en akıllıcası gibi bence..

Öncelikle Allah yardımcın olsun o stresin ne demek oluğunu çok iyi biliyorum.Oğlum bir buçuk yaşında ve doğduğundan beri kv bakıyor. Farklı şehirlerde oturduğumuz için aynı evde kalıyoruz. Bazen de annem geliyor.Ilk zamanlarda kp. De geldi ama şimdi gelmiyor. Seneye kv. Gelmeyeceğini söyledi kısa zamanda sorun olmuyor ama uzun zaman kalınca sen sorun etmesen bile onlar sorun ediyor cnm. Evlerini özlüyorlar arkadaşlarını özlüyorlar. Zor bir dönem olur senin için ama biraz bebeğin büyüyene kadar sabredersin sonrada kreşe gönderirsin.

cevaplar için teşekkürler kızlaar hiç istemiyorum k.valıde mı hıç rabbım muhtaç etmesın inşallah içimize sinen allah korkusu olan bır bakıcı buluruz ama olmazsada kayınvaledeyı tercıh edecegım tabı ne yapalım hayırlısı rabbım kımseyı kimseye muhtaç etmesın çok zor bir süreç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…