• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan ve evli bayanlar...

bende eve gidince oturamıyorum 22 aylık bebeğim var muhasebeciyim işle ev arası 1 saat yol gidiyorum akşam 7-8 gibi evde oluyorum makineyi bekleyemeden uyuyorum bazen tabi birde gece uyanmaları var malum

bende eve gidince oturamıyorum 22 aylık bebeğim var muhasebeciyim işle ev arası 1 saat yol gidiyorum akşam 7-8 gibi evde oluyorum makineyi bekleyemeden uyuyorum bazen tabi birde gece uyanmaları var malum
Benim de 14 aylik kizim var diş cikarmalar falan hiç bitmediginden dediginiz gibi gece uyanmalari da var bolca

Allah yardımcımız olsun benim oğlumda bronşit her akşam hava veriyoruz :KK43:[/QUOTE
Sizin de Allah yardimciniz olsun sizin durum daha zor işiniz de daha yoğundur zaten. Ben öğretmenim en azindan 8.30-3 arası çalışıyorum vakit kaliyor yine. Hastalık olunca bu yoğunluğun üstüne insanı tuketiyor

GERÇEKTEN TÜKENDİM MUHASEBE SORUMLUSUYUM FİNANS TA GİRİNCE İŞİN İÇİNE BEYİN KALMIYOR YARDIMCI ALACAĞIM YILBAŞINDAN SONRA AMA BULAMIYORUM :(

benimde pratik yemek tariflerine ihtiyacım var 3 yıllık evliyim ama yeni basit tarifler istiyorum :)
benim sistemimde şu şekilde nerdeyse her akşam makinem çalışır sabah erken kalkar asarım
banyoyu hafta içi genel temizlerim mutfağıda her yemekten sonra
hafta sonu cumartesi günleri 2 gibi oluyorum çocukla birlikte ne yapabilirsem akşam 6-7 bulur
hooop mutfağa giriyorum hazır ne varsa
pazar günüde yemek yaparım oda çarşambaya kadar gider
akşam yatmadan muhakkak evi toplarım çünkü heryer oyuncak oluyor
3 ay oldu işe başlayalı sistem kurunca gidiyor gerçekten

Yani arkadaşım bu eşinin karakterine bağlı. Açık açık yazayım benim eşim tekerlekli sandalyede. Buna rağmen her konuda elinden geldiği kadar bana yardım etmeye çalışır. Ben yerleri süpürüyorsam o toz alır mesela, yatağı toplar, dağınıklıkları toplar. Ama mutlaka yardım eder. Eğer eşlerden ikisi de çalışıyorsa, evin bakım sorumluluğu da ikisine aittir. Ben de eşim de böyle düşünüyoruz.
Helal olsun esine iki bacağı sağlam olupta suyu bile hatuuunn su getir diye bagiran adamlar var ayip ayip

valla ben bazen yatağımı bile toplamıyorum sabah işe gelirken. Haftada bir temizlik yapıyorum oda dip köşe değil. Yemekte bazen 1, bazen 2 çeşit oluyor. Kimse kusura bakmasın hem çalışıp, hem evi dört dörtlük çeviremem.

İnanın yaptııgınız meslek cok zor. Bi şirketin genel merkezınde calısıyorum . İşyerım evıme yakınken bır anda tasındı. Suan Bahçelievlerden - Gebzeye hergun gıdıs 2 bucuk saat yol cekıyorum donerken de 2 bucuk edıyor bana 5 saat.. İşim insan kaynakları .. Bılırsınız kı ınsanlarla ugrasmak cok zor . Maaslar sıgortalar derken cıddı anlamda yıldıgımı hıssedıyorum fakat ; hayat sartları. burdan cıkarsam daha ıyı bı ıs bulabılcegımı sanmyrm.. İşte yorulmadıgım kadar yolda yoruluyorum fakat esımle bı ıs paylasımı yaptık son zamanlarda cıdden cok ıyı de oldu . yemeklerımı aksamdan yapyrm hemde oyle basında buıle durmuyoırum . ara sıra gıdıp karıstırıyorum diğer kalan dakıkalarda camasır asıyorum . evı dagıtmamak bızım elımızde ne de olsa esımde bende dıkkat edıyoruz. hafta ıcı evu hıc supyurmuyorum sonucta evde degılız hafta ıcı mısafırde gelmez kolay kolay gelmek ıstedıklerınde de kırmadan cok yorgun oldugumu soyluyoruym .. aksam sadece bana kalan camasır asmak ve yemek .. hafta sıonuda evı dıp kose sılıyorum . cam sıleceksem de esım den rıca edıyorum. sonyucta ben de calısıyorum . butun gun evde olsam herseyı yaparım ama malesef dedımya hayat sartları . ornek vermek ıstedım sızde bu sekıl bıseyler dusunebılırtsınız ..

Eşimi
Sen yine uyuyorsun maşallah benim öyle bi durumum da yok. Akşam eşim iş çıkışı kızı kreşten alıyor sonra beni alıyor eve gidiyoruz. Ben direk mutfağa tabi.. Yemek yap, bi yandan bulaşıkları toparla.. Tabi kızım akşama kadar bizi özlüyor ve bizle vakit geçirmek istiyor. Çişi gelse bana koşuyor. Mutfakta işim elli kere bölünüyor. Yemek ye, topla falan derken.. Sonra çocuğunun bitmek bilmeyen enerjisine ayak uydur. Temizlik ev toparlama hiç yapamıyorum çünkü yaptığım herşey kızım tarafından katlediliyor. Aşırı dağınık bi oyun kültürü var. Oyuncak odasında da oynamıyor herşeyi salona taşıyor. 12 de falan uyuyor. her ne kadar uyusun da biraz toparlayım desem de onunla beraber artık ben de uyuyakalıyorum.. Bu işin bir pratiği olduğunu sanmıyorum. Hafta sonu temizlik yapabilirim. E ben yapıyorum o dağıtıyo. Bazen sinirlerim tepeme fırlıyo. Çocuktan önce simetri hastalığı vardı bende. Herşey düzgün, yerinde ve temiz olmalıydı. Çocuktan sonra bunlar sadece hayal olarak kaldı..
Eşiniz ne yapıyor pardon? Aynı anda eve geliyorsunuz.. yemeği birlikte yapmanız gerekmez mi?

Aynen hiçbirşeyi yetistiremiyorum hayat çok yorucu benim için .öyle okuldan gelince yatip dinlenmek gibi bir şansım da yok olsa nasıl hasretim.kizim okula gidiyor da oglum 3 buçuk yaşında gündüz asla uyumayan gece de geç yatan ve asla durmayan herseye ağlayan bir çocuk.eve bir geliyorum ona buna ağlıyor çocuk sesinden gelmişim basım zor kaldırıyor sesi.onjnla oynuyorum işte beni bekledi o kadar diye,biz akşam yemeğini bile zor topluyoruz

Eşiniz ne yapıyor pardon? Aynı anda eve geliyorsunuz.. yemeği birlikte yapmanız gerekmez mi?
yap dediğim ne varsa yapar şimdi onun yardımını göz ardı edemem. Ama ben sadece kızla ilgilen yanıma çok fazla gelmesin diyorum .. O da ilgileniyo saolsun. Ama kızım mutlaka benim yanıma gelip işimi sabote etmek için bi bahane buluyo arada:KK48: ben yemeği biriyle yapmayı sevmiyorum, mutfakta yalnız olmayı istiyorum. Bazen evi bile siler süpürür ben isteyince ve asla gocunmaz böyle şeylerden saolsun

Back
X