Çalışanlar ve seyahatta olanlar için pratik Dukan tarifleri

sedali20042006

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
342
34
118
İstanbul
Selam kızlar,

Bir çoğumuz bütün gün dışarda, iş veya okul gereği mesela, ve deli gibi yanına alabileceği dukana uygun
tarifleri araştırmakta. Bu kadar tarifler arasından uygun yanımızda götürebileceğimiz uygun birşey bulup seçmek
oldukca zaman alan bir araştırma ve çoğumuzun ne zamanı, ne de enerjisi kalıyor uzun uzun böyle tarifleri bulup
listelemek için. Bazen de çeşitlilik konusunda sıkıntı çekenler oluyor.
O yüzden ben pratik, dışarda olunca yanımızda götürebileceğimiz dukana uygun yiyecek tariflerini paylaşalım dedim ve
bu konuyu açtım. Belki hiç bir yerde olmayan, sizin bulduğunuz güzel tarifler vardır.
Umarım çeşitli güzel tarifler toplarız.
Şimdiden katkısı olan herkese teşekkürler :16:

Son düzenleme:
Bu tarifi şu linkten aldığımı belirteyim önce: Kepeksiz Ekmekçikler » Dukan Diyeti Yemek Tarifleri

Malzemeler (2 küçük ekmekcik yada 1tane 'sandviç ekmeği' için )

6 yemek kaşığı süt tozu
1 yumurta

Hazırlanışı

fırın 180derecede ısıtılır. Süttozunu ve yumurtayı iyicene karıştırıp bir silikon kaba yada yağlı kağıt serilmiş küçük tepsiye
iki tane top (arzuya göre bir tane sandviç ekmeği şeklinde de yapılabilinir) hamur koyulur. 15-18dakika pişirilir.
Herkesin fırını farklı olduğu için arada kontrol edip, gerekirse bir ara sonra çevrilmesi iyi olur. Zamanı kısıtlı olmayanlar biraz
piştikten sonra (yani yumuşak hamur sert ekmek kıvamına geldiğinde) fırın kapatılır ve bir müddet kapağı kapalı şekilde
ekmekler sıcak fırında bırakılabilinir. Bu şekilde rengi daha güzel oluyor.
Tadı biraz mısır ekmeği gibi, çakma mısır ekmeği diyorum bu yüzden.
Miktarı arttırıp fazla yapılabilinir. Herkese afiyet olsun :56:

Bir tane tarif daha vermek istedim. Tarifi bir fransız sitesinden aldım: Recette de Pancakes DUKAN au tofu soyeux

Malzemeler (13 tane küçük pancake için,4 kişilik) :

167 gr. tofu
2 yumurta sarısı
2 yumurta akı
33 gr. mısır nişastası
bir tutam karbonat ve tuz (tuz çok az, tuzlu olabilir yoksa)
1 tatlı kaşığı gülsuyu
1 yemek kaşığı tatlandırıcı
(ben biraz vanilya aroması da ekledim. arzuya göre elbette farklı aromalar ekleyebilirsiniz)

tutmayan tava (seramik yada teflon gibi)

Hazırlanışı:

Tofuyu ince telli bir süzgeçte bir saat bekletiyoruz (ben bunu yapmadım. suyunu süzüp biraz ezdim sadece).
yumurta akı hariç, diğer malzemeleri bir kapta iyicene karıştırıp, homojen bir kıvama getirilir (el mikseri ile yapmanızı öneririm, yoksa
baya bir uğraşırsınız. püre kıvamını almalı).
bir tencerenin yarısını su ile doldurup, kaynatın. yumurta aklarını tencereye oturtabileceğiniz (eğer varsa, yoksa herhangi bir uygun kâse) bir cam kâseye alın (yoksa başka bir kâse). tencereye oturtmadan bir çatalla yumurta aklarını çırpın. biraz karbonat ekleyin buna da ve tekrar çırpın. Ardından tencerenin altını kısın ve kâseyi üzerine oturturup mikser ile katı kar haline gelene kadar çırpın.
ardından bu kar'ı diğer hamurumuza kaşık yardımı ile yediriyoruz.
tavayı ocağa alıp, altını orta ateşte açıp, çok ama çok sıcak olana dek bekliyoruz. sonra 1 yemek kaşığı hamurdan tavaya döküp,
hafif yayıyoruz (bazlama gibi). kapak varsa kapatabilirsiniz. altı pişince spatula ile çevirip diğer tarafını kızartıp tabağımıza alıyoruz.
Dikkat edin, fazla kızartıp yakmayın. Hamur bitene dek bu işlemi tekrarlıyoruz.
Sonuç:
$SDC13119 (640x480).webp $SDC13120 (640x480).webp

Ben aşağı yukarı 7 tane pancake elde ettim. tabii ki hamurdan ne kadar koyduğunuza bağlı miktarı.
13 tanesi için aldığım fransiz sayfasında günde 4 tane yenmesi uygun diye yazıyor. Fazlası kilo vermenize engel olabilir.
Umarım beğenirsiniz tarifi. Sade yada dulce de leche (süt reçeli), goji berry reçel yada dukanella eşliğinde tatlı yada tatlandırıcıyı da
eklemeyip tuzu bira tırnak ucu fazla atıp tuzlu da yiyebilirsiniz. Jambon yada farklı şeylerle süsleyip sandviç niyetine de yenebilinir.
Afiyet olsun kızlar :56:

Son düzenleme:
Bu gerçekten çok güzel bir atıştırmalık. Bu tarifi akşam eşiniz yada sevdikleriniz cipslerini ve çerezlerini
çıtırdarken sizin yiyebileceğiniz güzel bir alternatif. Ben kütüphanede ders çalışırken bunu atıştırmalık olurak yanımda bulunduruyorum
çoğu zaman. Çayın yanina güzel gidiyor.

Malzemeler:

1 yumurta akı
40 gr. yağsız labne
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 çay kaşığı karbonat
tuz ve karabiber
1 çay kaşığı farklı baharatlar (özellikle yeşil otlardan olan baharatlar güzel)

fırını 180 dereceye ayarlıyoruz. bir fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz. tüm malzemeleri iyicene karıştırıp tatlı kaşığı ile
cips gibi küçük porsiyonları biraz aralıkla tepsiye dökyoruz. isteğe göre bunların üzerine de baharat serpilebilinir.
Fırına sürüp 15-20 dakika pişirip çıkartıyoruz. Biraz soğmasını bekleyip, ister öyle, ister yanına hazırladığınız sosla yanınızda
atıştırmalık olarak götürebildiğiniz gibi, bir ana yemeğin yanında garnitür yada yemek öncesi mezelik gibi yiyebilirsiniz.

Back
X