Merhaba bir fima da desenci olarak çalışıyorum. Öncesin de iki erkek bir kadın çalışıyorken şuanda 4 erkek bir kadın olarak devam ediyoruzaynı oda içinde . Kimse konuşmuyor doğru düzgün; şehir kütüphanesi gibi ortam. Üstelik bana ait olmayan bir işi de bana vermek istiyorlar. Maasım iyi işimi de çok severim ama bu yanlızlık ve ekstra iş beni bunalttı haksızmıyım sizce?
konuşmuyor olmaları çok normal. konuşmak zorunda değiller sonuçta.
ekstra iş dediğiniz eğer görev tanımınızda olmayan bir şey ise yapmayacağınızı söyleyin.
bana da ekstralar çıkıyor ama görev tanımlamamda olduğu için yapıyorum. rutin bir işleyiş var onun haricindekilere ekstra diyoruz biz. paslaşıyoruz aramızda arkadaşlarla. boş zamanımdaysa yapıyorum vs.
Daha önce bende öyle bir ortamda çalışmıştım. 5 erkek 1 kadın olarak. Gerçekten sohbet olmuyor siz işinize konsantre olun. Ekstra iş ile ilgili de üstünüzde görüşün yoğunuğunuza göre geri çevirirsiniz.
Konuşma kisminda hem hakli hem haksizsiniz. Sohbet etmeden sadece işimi yapayim gideyim kafasindalar demek ki, belki anlaşamıyorlardir. Sonucta oraya çalışmaya gidiyorsunuz, cok takmayin.
Goreviniz olmayan isi yapmak zorunda değilsiniz. Ustune iş yikmalarina izin vermeyin.
Konuşurlar konuşmazlar bunlar tercihtir zira sadecr sizinle konuşmuyor değiller anladiğım kadarıyla,birbirleriyle de iletişimleri yok.
Ama gorev tanımınızda olmayan işi yapmak durumunda değilsiniz, bu konuda haklısınız.
Ne güzel işte, hem mesafeyi koruyorlar hem de işlerine konsantre bir biçimde çalışıyorlar. Iş ortamında sıkı bir arkadaş bulmak çok zordur, adı üstünde iş sonuçta, herkes işini yapıp gidiyor. Çok yakın olmak bazen zorluklar da getiriyor, laf taşıma, dedikodu yapıp yapmayacağını, ayağını kaydırmayacağını bilemiyorsun.
Ne güzel işte, hem mesafeyi koruyorlar hem de işlerine konsantre bir biçimde çalışıyorlar. Iş ortamında sıkı bir arkadaş bulmak çok zordur, adı üstünde iş sonuçta, herkes işini yapıp gidiyor. Çok yakın olmak bazen zorluklar da getiriyor, laf taşıma, dedikodu yapıp yapmayacağını, ayağını kaydırmayacağını bilemiyorsun.
Tabiki aşırı samimiyete gerek yok ama ailemizden fazla çalışma arkadaşlarımızı görüyoruz bi kahve molası bi ufak sohbet olabilir. Siz ortamı sağlamaya çalışın ne biliyim bi sabah simit bs alıp gidebilirsiniz ya da kahve arası teklif edebilirsiniz onlardan devamı gelmezse o zaman sessizliğe uyum sağlayacaksınız mecburen
Bence bu konusmama hic sorun degil.. Biz bir odada 2 erkek 3 kadın çalışıyorduk. Hepimiz tasarımcıyiz. Herkesin kulağında kulaklik. Cok ekstra birsey olmadigi surece konusmuyorduk yemege cikarken yemekten dondukten sonra falan anca. Bence en iyisi. Ekstra is konusunda benim isim degilse çok almam. Yapacak kimse yoktur veya arkadaş zor durumdadir vs anca. Oyle keyfiyetten kimsenin isini yuklenemem.
ben de iş yerinde çalışan tek bayanım konuşamadığımdan sıkıntıdan buradaki yazıları okuyorum onediodaki yazıları okuyorum tabi ben bilgisayar başında olduğum için rahat rahat takılabiliyorum
erkek yoğun ortamlarda kadın olduğu zaman konuşmaya alışmak zaman alabiliyor erkekler için. bunu özellikle işte yeniyseniz söylüyorum.
ben de departman değiştirip erkek yoğun bir kısma geçtiğimde bir anda aralarında kadın görünce konuşmaya çekindiler. çünkü alıştıkları erkek muhabbetini yanımda yapmak istemediler.
eğitimim dolayısıyla erkek ortamlarına çok alışkın olduğumdan ayak uydurdum sonra muhabbet aktı gitti.
rahatsız olacağınızı düşünüyor olabilirler yani.
siz biraz dürtün muhabbet için derim.