Çalışma Hayatı

nsnrkrmm

herzamanherseyden
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2012
29
0
16
Sakarya
Merhabalar. Ben 11 aylık evliyim. Metalurji ve Malzeme mühendisliği mezunuyum ve yüksek lisans yapıyorum. Şuan üniversitede bölümümün labında çalışıyorum fakat çok mutsuzum. Bu işe girmeden önce mesleğimle alakalı olmayan başka dallarda çalıştım fakat kendi mesleğimi yapmak istediğim için tatmin olmadım ayrıldım. 7 aydır kendi mesleğimi yapıyorum ama şu aralar fark ettimki ben bu mesleği beceremiyorum ve mutlu değilim. Yüksek lisansa da çok istekli başlamamıştım zaten. Bu aralar işimi eğitimimi sorgulamaya başladım. Evlendiğimden beri evimde 15 gün durabildim diğer tüm zamanlar çalıştım. Ama 2 3 günden fazla evde oturduğumda da canım sıkılıyor çok fazla evcimen bi insan deilim. Şuan ev hayatı çok cazip geliyor. İşimide yüksek lisansıda bırakasım var. Ame gerçekten istediğim şey bumu yoksa bu ara bunaldım diyemi böyle düşünüyorum onu çözemiyorum.
YOrumlarınızı bekliyorum, evde olsam sıkılıymıyım? Mühendisliği bırakmalımıyım? Sİz olsanız benim yerimde ne yapardınız??

bence senin tatilin gelmiş.eşini al güzel bir tatil yap ve işine y.lisansına devam et.ha çocuğun olursa bir süre işinden ayrılırsın zaten.o dönemde karar verirsin çalışmalı mısın çalışmamalısın diye.

mühendisliği isteyerek mi seçmiştin cnm belkide yüksek lisans yapmak seni yoruyordur yani eğitim hayatı sıkmıştır biraz ara ver başını dinle eşinle vakit geçirirsin özlersen geri dönersin bu arada dışarıdan iş bakmanıda tavsiye edebilirim

geri dönüşü olmayan birşeyi yapmanı tavsiye etmem.
ara vermeyi dene.
seni neyin mutlu edeceğini düşünüyorsan onu yap. o zaman nasıl hissediyorsan ona göre yolunu çizersin.

ama bu konularda şöyle birşeye de inanıyorum. benden daha iyi yapabilecek, hakkını verecek olan varsa yerimi bırakırım. tabii başka bir iş bulduktan sonra

evet mühendisliği işsteyerek seçmiştim ama ozaman 17 yaşımdaydım. Meslek seçimlerimizi çok erken yaşta yapıyoruz. MEsleğimiz seviyoum fakat şuanki aklım olsa seçmem diyorum bir bayan için zor. Bİr de ben nerede olursa olsun çalışma hayatına ayak uyduramıyorum. çok yorgun oluyorum sürekli halsizim fln tam zamanlı çalışmak yaramıyor sanırım bana. Şöyle bayanlar için 11 de gidilen 5 te çıkılan bir iş yapsalar :)

vala şimdi ufak bi tatil yap ara verme derim çocuk olunca da evde oturmak dan bıkıp eşine sarıyosun ben öyleyim kızım 3 yaşına geldi kreşe başlattım tekrar işe döneceğim dedim eşim işlerine yardımcı olmamı istedi diye kışa kadar bekliyeceğim alışınca evde oturmak çokzor bir sürü hobi denedim ipden perde bile yaptım sıkıntıdan düşün artık çocuk olana kadar ne kadar çalışsan kardır ufak tatil yap kendine gel

Evli olup çalışan ve bir de çalıştığı şehirden 6 saat uzaklıkta bir şehirdeki üniversitede yüksek lisansını tamamlamış bir mühendsis olarak yüksek lisansınızı ve işinizi kesinlikle bırakmayın diyebilirim size.
Deney ve tez dönemi o kadar yoğundu ki geceleri 2ye kadar çalışıyordum, uykusuzdum, yorgundum. Bırakmak istedim ama mezun olup adımın önüne Yüksek yazınca tüm sıkıntım yorgunluğum geçti ve çook mutlu oldum.

Sanırım yorulmuşsunuz, bıkkınlık gelmiş. hafta sonu da olsa değişiklikler yapıp tatile, gezmeye gidin. Döndüğünüzde fikriniz değişebilir.

Evde oturmaktan sıkılacağım buna eminim. sırf bu yüzden çocuk yapsammı diye düşünüyorum. Ama etrafımdaki herkes daha erken biraz daha eşinle keyif yap diyor.

dayioglu112 maşallah çok azimliymişsin. Ben kendimde o azmi göremiyorum. Dİyorumki bitirsem neolcak yüksek yazılsa ne olcak nasılsa çalışmak istemiyorum diyip kendimi kandırmaya çalışıyorum.

cnmm insanların sıkıntılar üst üste gelince bu tür düşüncelere düşmesi çok normal... inan bana eğer gerçekten istemeseydin en baştan istemezdin... şuan sıcaklarında verdiği buğramla birde işyerinde işler biraz istemediğin şekilde gittiyse böyle düşünceler çok normal ve herkesin başından geçmiştir emin ol

iş yerinde mi sorunların var?....

ben kendi işimi yapamıyorum. şu anki durumumuda pek sevdiğim söylenemez. ama çalışmak güzel birşey. ay başında aldığımız para var sonuçta. şahsen evde durmayıda sevmiyorum. en iyisi çalışmaya devam....

Yaş kaç acaba ?
Evliliğin oturduğunu düşünüyorsan çocuk yapabilirsin.

ben de bırakma derim canım. çünkü evde de sıkılacaksın. bazı kadınlar evde oturmaktan sıkılmazlar. değişik yemekler, el işleri yaparlar. sen öyle değilsen eğer sonra geri dönmen çok zor olur. devlette çalışabilme durumun var mı. eğer varsa onu dene derim. saatleri yine uzun ama en azından iş yükü az olan bir yeri tercih edersin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…