çalışmak bu kadar zor mu :(

nazlikiz22

Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2012
57
0
16
Çanakkale
merhaba kızlar üniversiteden mezun oldum bolumumden iş bulamadıgımdan a101e girdim 4 gün falan oluyor hiç çalışma deneyımım yoktu 1.5 seneden berı iş bulamıyordum şiimdi burda baslayınca o kadar yoruluyorum kı işleri öğrenıyorum yavas yavas ama yınede calısmak ıstemıorum cok mu rahata alıştım ne işe gıtmek zor oluyo zaten calısma saatlerım uzun baska ıste yok artık calısmam gerek oyle hıssedıyorum gece 10.5 gıbı cıkıyorum cok yoruluyorum hıc bıseye zamanım kalmıyo off kendımı çok bıtkın hıssedıorum aranızda varmı a 101de çalışan çalışmış olan sizin nasıldı calısma saatlerınız zor oluyor muydu :(

merhaba kızlar üniversiteden mezun oldum bolumumden iş bulamadıgımdan a101e girdim 4 gün falan oluyor hiç çalışma deneyımım yoktu 1.5 seneden berı iş bulamıyordum şiimdi burda baslayınca o kadar yoruluyorum kı işleri öğrenıyorum yavas yavas ama yınede calısmak ıstemıorum cok mu rahata alıştım ne işe gıtmek zor oluyo zaten calısma saatlerım uzun baska ıste yok artık calısmam gerek oyle hıssedıyorum gece 10.5 gıbı cıkıyorum cok yoruluyorum hıc bıseye zamanım kalmıyo off kendımı çok bıtkın hıssedıorum aranızda varmı a 101de çalışan çalışmış olan sizin nasıldı calısma saatlerınız zor oluyor muydu :(

Maalesef bu tarz mağaza, market işlerinin calışma saatleri cok yoğun oluyor.

Allah yardımcınız olsun, gerçekten cok zor.

O tür işler hep zordur canım. Kolay değil, az çile çekmiyor insanlar. Ama harçlık ve geçinmek için mecburen ne bulduysa insan çalışıyor.
Siz biriktirmenize bakın, bunun geçici olacağını düşünün hep sabredin. Belki çok kısa zamanda daha iyi bir fırsat elde edersiniz.

Bir an oluyor bir müşteriniz bile sizin kaderinizi değiştiriveriyor ve düşünün o müşteri 10'da gelmiş sizi bulmuş :))

Kolaylıklar dilerim.

bir çok büyük markette çalıştım yıllarca.. o zorluğu çok iyi bilirim:) kalifiye eleman yetiştirmek istiyorlar bu sebebdende dönem dönem değişik kısımlarda olursunuz ,kasa,mal kabul, bilgi işlem,reyon vs .. çalışma saatleri vardiyeli olması lazım ,öğlen 12 de iş başı akşam 10 kapanış ama kasa alımı vs 10:30 bulur .. çoğu zaman ayakta olursunuz, ve en zor kısmıda hep güler yüzlü olmak zorunda olmanızdır,atıyorum kasa şefi saçma bişi için azarlamıştır saatlerce ayaktasınızdır zaten ama müşteriye güleryüzlü ve alttan alan bir tavır sergilemeniz gerekir.. bazen öyle insanlar gelir ki resmen olan sinirini sizden çıkarmak için geldiğini düşünürsünüz,hafta sonu izin vermezler hafta içi 1 gündür.. A101 i bilmiyorum ama diğer yerlerde şöyle bi güzellik vardır 6 ayda bir zam yapılr arada performans zammı yapılır yani yılda 3 kez zam alırsınız,paranız 1 gün bile sekmez anında yatar, bayram öncesi arefede maaşınızı önceden verirler ki bayram alışverişi vs yapabilin, niyetiniz para biriktirmekse kendi alanınızda bir yer bulana kadar parasal anlamda iyidir ..mağazada kasiyer olmak yerine reyoncu olmak daha iyidir , çünkü kasiyerlerin wc ye gidiş saati bile bellidir 1 dakika geç kal anons edilirsin ,yemekte keza öyle ! ama reyon elemanı öyle değildir, reyonları ile işi bitince depoda eksik gedik varmı kontorlünden sonra ve fatura işleminden sonra boşsundur,insanlarla birebir muhattap olmazsın, tabi seni boş dolaştırmazlar ama yemekten neden 5 dakka geç indin de demezler,Allah kolaylık versin he bide hesap açık çıkıcak derdin de olmaz:D ayrıca ben reyon bölümüne geçtiğimde akşam 8 de resmen işim bitiyor 10 a kadar milleti bekliyordum gerek reyonda gezerek gerek ,soyunma odasında bazende yemek hanede çay içerek :)
sigortanızda asla sekmez ;))

Son düzenleme:

bu tür yerler de maalesef sürekli ayakta olduğundan ekstra bir yorgunluk oluyor.
iş 1 hafta zor sonra ortama da adapte olunca çok eğlenirsin.
müşteriler zorlar ama bir alış güzel oluyor.

Marketlerde çalışan görevliler vardiyalı çalışır sizde vardiya sistemi yok mu,örnek verecek olursam sabah 8 de açılan bir markette görevlinin birisi ikindin saat 3 kadar çalışır saat 3 tan sonra diger görevli gelir akşam saat 10 kadar çalışır bunların vardiyaları haftalıktır bu hafta gündüz çalışan birisi önümüzdeki hafta akşam vardiyasında çalışır sizde böyle bir vardiya sistemi yok mu bütün gün siz mi çalışıyorsunuz?

Eğitim sisteminin bozukluğu nelere mal oluyor. İstihdam sağlayamayacakları bir sürü bölüm açıyorlar, sonrasında yaşamak için çalışmak değil, çalışmak için yaşamak moduna sokuyorlar insanları.

Daha farlı sektörleri de deneyebilirsiniz. Üniversite mezunusunuz en nihayetinde. Çağrı merkezleri, bankaların kredi kartı saha satışları da bir tercihiniz olabilir.

Ama en mantıklısı geçici gözüyle bakmanız. Yorgunluğunuzun en büyük sebebi kendinizi görmek istediğiniz yerde olmayışınızdandır.

Fiziksel açıdan da bu tempoya alışmanız zaman alacaktır.

Umarım daha severek yapacağınız bir iş bulabilirsiniz bu süreçte.

zamana alışacağınızı düşünüyorum, orda sadece çalışan siz değilsiniz
benimde bir arkadaşım bimde çalışıyor
önceleri çok zor geliyor diyordu, hergün işten çıkacağını söylüyordu
1 yıldır çalışıyor şimdi artık çok rahatım diyor sonuçta her ay parası yatıyor
şu devirde kendi parasını kazanan insana saygı duyuyorlar ne iş yaparsa yapsın yani
ben de hamilelikten dolayı çalışamıyorum ilerde çalışmayı düşünüyorum inşallah
çalışma saatleriniz nasıl peki?

O tür işler hep zordur canım. Kolay değil, az çile çekmiyor insanlar. Ama harçlık ve geçinmek için mecburen ne bulduysa insan çalışıyor.
Siz biriktirmenize bakın, bunun geçici olacağını düşünün hep sabredin. Belki çok kısa zamanda daha iyi bir fırsat elde edersiniz.

Bir an oluyor bir müşteriniz bile sizin kaderinizi değiştiriveriyor ve düşünün o müşteri 10'da gelmiş sizi bulmuş :))

Kolaylıklar dilerim.

hep öyle dusunuyorum canım bende geçici diyorum iş bulana kadar dıyorum bende inşallah canım ya :) teşekkür ederim

bir çok büyük markette çalıştım yıllarca.. o zorluğu çok iyi bilirim:) kalifiye eleman yetiştirmek istiyorlar bu sebebdende dönem dönem değişik kısımlarda olursunuz ,kasa,mal kabul, bilgi işlem,reyon vs .. çalışma saatleri vardiyeli olması lazım ,öğlen 12 de iş başı akşam 10 kapanış ama kasa alımı vs 10:30 bulur .. çoğu zaman ayakta olursunuz, ve en zor kısmıda hep güler yüzlü olmak zorunda olmanızdır,atıyorum kasa şefi saçma bişi için azarlamıştır saatlerce ayaktasınızdır zaten ama müşteriye güleryüzlü ve alttan alan bir tavır sergilemeniz gerekir.. bazen öyle insanlar gelir ki resmen olan sinirini sizden çıkarmak için geldiğini düşünürsünüz,hafta sonu izin vermezler hafta içi 1 gündür.. A101 i bilmiyorum ama diğer yerlerde şöyle bi güzellik vardır 6 ayda bir zam yapılr arada performans zammı yapılır yani yılda 3 kez zam alırsınız,paranız 1 gün bile sekmez anında yatar, bayram öncesi arefede maaşınızı önceden verirler ki bayram alışverişi vs yapabilin, niyetiniz para biriktirmekse kendi alanınızda bir yer bulana kadar parasal anlamda iyidir ..mağazada kasiyer olmak yerine reyoncu olmak daha iyidir , çünkü kasiyerlerin wc ye gidiş saati bile bellidir 1 dakika geç kal anons edilirsin ,yemekte keza öyle ! ama reyon elemanı öyle değildir, reyonları ile işi bitince depoda eksik gedik varmı kontorlünden sonra ve fatura işleminden sonra boşsundur,insanlarla birebir muhattap olmazsın, tabi seni boş dolaştırmazlar ama yemekten neden 5 dakka geç indin de demezler,Allah kolaylık versin he bide hesap açık çıkıcak derdin de olmaz:D ayrıca ben reyon bölümüne geçtiğimde akşam 8 de resmen işim bitiyor 10 a kadar milleti bekliyordum gerek reyonda gezerek gerek ,soyunma odasında bazende yemek hanede çay içerek :)
sigortanızda asla sekmez ;))
ewt canım her işi yapıyorum reyon kasa mal kabul zaten 5 kişiyiz vardıyelı ama dedgın gıbı tam saatınde cıkılmıyor kasa falan sayılıyor derken geç oluyor aynen ayaktayız hep kasada musterı yoksa kasada oturmak yasak ılle bıseyler duzeltılecek falan şuana kadar oyle ters bı musterı gelmedı aman gelmesınde canım :) hafta sonu ewt vermıyorlar ızın hafta ıcı sadece bzde yok heralde canım zam olayı

Marketlerde çalışan görevliler vardiyalı çalışır sizde vardiya sistemi yok mu,örnek verecek olursam sabah 8 de açılan bir markette görevlinin birisi ikindin saat 3 kadar çalışır saat 3 tan sonra diger görevli gelir akşam saat 10 kadar çalışır bunların vardiyaları haftalıktır bu hafta gündüz çalışan birisi önümüzdeki hafta akşam vardiyasında çalışır sizde böyle bir vardiya sistemi yok mu bütün gün siz mi çalışıyorsunuz?

var canım vardiya sabah gıdıorum 8de 5.5 6 da cıkıyorum oglen 12 1 gıbı gıdıorum 10.5 gıbı cıkıyorum ama haftalık olmuyo canım gune gore degısıyo bı gun sbah bı gun oglen gıdebılıorum

Eğitim sisteminin bozukluğu nelere mal oluyor. İstihdam sağlayamayacakları bir sürü bölüm açıyorlar, sonrasında yaşamak için çalışmak değil, çalışmak için yaşamak moduna sokuyorlar insanları.

Daha farlı sektörleri de deneyebilirsiniz. Üniversite mezunusunuz en nihayetinde. Çağrı merkezleri, bankaların kredi kartı saha satışları da bir tercihiniz olabilir.

Ama en mantıklısı geçici gözüyle bakmanız. Yorgunluğunuzun en büyük sebebi kendinizi görmek istediğiniz yerde olmayışınızdandır.

Fiziksel açıdan da bu tempoya alışmanız zaman alacaktır.

Umarım daha severek yapacağınız bir iş bulabilirsiniz bu süreçte.

aynen öyle canım. şuan geçici gözüyle bakıyorum bende ewet kendımı hıc olmak ıstedıgım yerde goremıyorum :( inşallah canım

zamana alışacağınızı düşünüyorum, orda sadece çalışan siz değilsiniz
benimde bir arkadaşım bimde çalışıyor
önceleri çok zor geliyor diyordu, hergün işten çıkacağını söylüyordu
1 yıldır çalışıyor şimdi artık çok rahatım diyor sonuçta her ay parası yatıyor
şu devirde kendi parasını kazanan insana saygı duyuyorlar ne iş yaparsa yapsın yani
ben de hamilelikten dolayı çalışamıyorum ilerde çalışmayı düşünüyorum inşallah
çalışma saatleriniz nasıl peki?

çalışma saatlerim 8de gıdıyosam 5.5 6 gıbı cıkıyorum 12 1 gıbı gıdıyosam kapanış yapıyorum 10.5 11 gıbı

Aman diyim bulmussun bunama
neden boyle dıyorum bende 1,5 yıl önce bir markete girdim 10-13 saat arası calıstırıyorlardı
Şartlar berbattı
Hergun kendıme üni.mezunu bır ınsanın burda ne işi var dıye sorardım ve sonunda da cıktım.
Şimdi işsizim 1 yılı aştı evde oturuyorum.
Para olmadan da hıcbısey olmuyor
İnsan kendıne olan guvenını ınancını kaybedıyor.
Sakın cıkma işten daha ıyı garantılı bır ıse gırmeden..
Sık dişini.
Bana su 1 yılda yasadıklarmı bırısı anlatsa ve sabret deseydı ben cıkmazdım işten.

Arkadaslar abiye giyimde çalışan varmı abiye Cide çalışmak zormu bir akıl verin

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Aha yaramın kabuğunu deştin :)
Üniden ilk mezun oldum geldim, lanet bi ayakkabı mağazasında 10 gün boyunca full çalıştım sabah-akşam 10.
Yemin ederim -aklıma geldikçe hala acı çekerim o ayaklarım varya 2 no büyük ayakkabılara bile sığmıyo tabanlarım su toplamıştı insafsızlar!

Geçen yıl da uzun soluklu işyerimden ayrılmak durumunda kalıp yeni bi sektöre gireyim istedim.
Migrosa kasiyer oldum. Ama ben böyle iş yükü görmedim. O ayakkabıcı 1 bunlar 2.
Yeni personelim ve ilk kasa deneyimim diye - hem reyona çekerler sık sık önyüz yaptırırlar.
Hem de envanterleri olcakmış-mış 2 gün boyunca kasanın yüzünü görmeden tüm gıda reyonunu ben saymıştım, küfrede ede...
Çünkü güya kasiyerim, güya staj yaptırıyolar bana! Neyse ki azmettim o beni kasaya aldıkları kısıtlı zmnlarda herşeyi şipşak öğrendim sebze meyvenin kodlarını ezberledim de bu sefer ben vazgeçilmezleri oldum.
Ama umrumdalar mı? Asla! Beni daha ilk günlerden sorumluluğum haricinde eşşek gibi çalıştırdıklarını hazmedemediğim için kendi branşımla ilgili bi iş buldum ve direk oraya zıpladım.

Hizmet sektöründe herşeyden önce personeline değer vericeksin, ama bu zamanda nerdeee...
Canım benim ne diyim inşallah mutlu olacağın bi iş bulursun tez zamanda...

Back
X