• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Calismak mi calismamak mi?

s_irine

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2011
500
5
46
Ankara
Herkese merhaba
Benim 11 aylik bir bebegim var.Dogumdan once calisan bir bayandim ve dogumdan sonrada calismayi dusunuyordum.Fakat bu zamana kadar baslayamadim.Ozel sektor olunca tabi dogumdan kisa bir sure sonra ilisigimi kestim is yerimle.Etrafimdaki herkes ne zaman ise donecegimi soruyo.Bosuna mi okudun diyorlar.Kafamda bi 5 yasina kadar falan getirmek var fakat etrafimdaki insanlar gec kaldigimi o kadar ara verorsem tekrar
baslamamin zor olacagini.Cocugun
farkli telaslarinin olacagini benim ise
tekrardan baslamak istemeyecegimi
soguyacagimi soyluyorlar.Bu sirada
yakin bir arkadasim calistigi yere
eleman alinacagini ve beni
onerdigini soyledi.Yani tekrardan baslamak icin firsat geldi onume ve ben bir turlu karar veremiyorum.Calissam ev ve cocuk nasil idare edecegim,yetiscek mi bilemiyorum.Sonra bakacak kiside sorun memlekete yerlesti.Anneminde babam ve kardesim sorun.İsin icinden cikamadim.

Maddi kaygınız yoksa ben olsam acele etmezdim çalışmak için.
Bebeği olan anneler,özellikle özel sektörde çok yıpranıyorlar.
Bakıcıya güvenmek,bebeğini bırakıp hergün gitmek zorunda olmak anneyi çok hırpalıyor.

Bence çalışın, dirsek çürüttünüz o kadar.
Keşke benim annem de çalışan bir kadın olsaydı.
Çocuğunuz 1 yaşına gelmiş bile, zaten 1.5-2 yıl içinde kreş yaşı gelecek.
Uzun yıllar ara verdikten sonra iş bulmak zor, hem çocuğun masraflarına ve birikimlerinize katkınız olur.
Ben olsam çalışırdım.

En azından 4 yaşına gelmiş olsun. Ben işe döndüğümde 15-16 aylık kadardı,keşke az daha bekleseydim. Etraf hep konuşur,imkan varken evladınızın yanında olun

Maddi anlamda sıkıntınız yoksa evde sıkılmayacaksanız eşinizde anlayışlı biriyse bence çalışmayın
özelde anneler çook yıpranıyor bebeğinize de size de yazık

ben calısıyorum , 3000-3500 tl arasında maaşım var
parayı ve verdıgı gucu sevıyorum, ki kim sevmiyorki

ha deyınce bırakamıyorum ama hep ıcımde kendı cocugumu tum vaktımı ona vererek bakmayı cok ısterdım sımdı 5.5 yasında okula basladı . ısten cıkarılsam ılk anda uzulmem gıbı gelıyor daha sonra gelır dusunce ne hıssederım bılmıyorum
sız bu zamana kadar gelmıssınız ve maddıyattan bahsetmedınız ıcın sıze tavsıyem calısmayın olacak

Kreş yaşına kadar çalışmayın mecburiyet yoksa.
5 belki çok uzun bir ara olabilir ama, 2.5 3 yaşına kadar siz bakın maddiyat sorun değilse. Hem çok ara vermemiş olursunuz.

Yıllar sonra dönmek zor

Hem çocuk hem sizin hem de işveren penceresinden

Oğlum 4 yaşında iken iş görüşmesine gittim kim bakıyor çocuğa dediler anaokuluna gidiyor dedim biz seni alacaktık ama çocuğun var hasta olur birşey olur erkek olanı aldık dediler

Bu nedenle küçükken dönmek daha makul ama iş bulması kolay sektör ise 2 yaş ve sonrası kreş olabilir

Herkese merhaba
Benim 11 aylik bir bebegim var.Dogumdan once calisan bir bayandim ve dogumdan sonrada calismayi dusunuyordum.Fakat bu zamana kadar baslayamadim.Ozel sektor olunca tabi dogumdan kisa bir sure sonra ilisigimi kestim is yerimle.Etrafimdaki herkes ne zaman ise donecegimi soruyo.Bosuna mi okudun diyorlar.Kafamda bi 5 yasina kadar falan getirmek var fakat etrafimdaki insanlar gec kaldigimi o kadar ara verorsem tekrar
onerdigini soyledi.Yani tekrardan baslamak icin firsat geldi onume ve ben bir turlu karar veremiyorum.Calissam ev ve cocuk nasil idare edecegim,yetiscek mi bilemiyorum.Sonra bakacak kiside sorun memlekete yerlesti.Anneminde babam ve kardesim sorun.İsin icinden cikamadim.
ne iş yapıyorsunuz?
kaç saat çalışıyorsunuz kaçgün izin bayram tatillerde vs calısıyor musunuz

Herkese merhaba
"Çalışırken ve çocuk varken yetişebilmek" bunu ilk yaşayan illa ki sen olmayacaksın. Ve tam anlamıyla yetişmeyi,4*4 olmasını düşünme. Zaten zamanla bir düzen kurarsın kendine.
Maddi olarak çalışmaman sizi yıpratmayacaksa ve karşına çıkan bahsettiğin fırsat hayatının fırsatı değilse bir süre bunun tadını çıkarabilirsin. Ha hali hazırda bir işin olsa ve doğum izninden sonra dönmek zorunda olsan işin rengi farklı olabilirdi. Ama şu an istemiyorsan biraz süreci uzatabilirsin.

memur olsanız başlayın çalışmaya derdim ama özel sektör için değmez diye düşünüyorum.
tabi çalışınca alacağınız maaş da önemli ?
asgari ücret kıvamındaysa bebeği bırakıp çalışmaya gerek yok, zaten o para da bakıcıya gider.
iyi bir maaşınız ve ortamınız olacaksa çalışın bence, yoksa bırakın bir sene daha geçsin.

Kreşe verdikten sonra çalışmaya başlayabilirsiniz.
5 yıl beklerseniz yeniden işe başlayana kadar bir çok şeyde eksik kalmış olursunuz.

eğer 'çalışan bir bayan' olmak istiyorsan ara vermeni tavsiye etmem.
ara verdiğin zaman dilimi ilerdeki başvurularında sorun yaratabilir. çocuk için bile olsa.

çalışan bayan çocuğuyla ilgilenemez, tezine hiç katılmıyorum.
bütün gün evde olup ta çocuğu afedersiniz! pislik içinde olanları da biliyorum.
tabii bakıcı sorunu var, yani en güzeli akrabanın bakması ama olmazsa bakıcı parası var.
iş şartları, tatilleriniz izinleriniz uygun mu? değecek mi? gittiğinize..
eşiniz çocukla ilgilenip size yardım edebilir mi?
Ara verdiniz diyelim 2.çocuk isteyeceksiniz belki, iş arama sürecinde o da dahil olacak!..

yani genelleme yapamıyorum, maddi yönden çalışmanıza gerek yoksa çalışmayın.
yani siz mesleğiniz geliriniz konumunuza göre değerlendirme yapın bence.

Kreşe verdikten sonra çalışmaya başlayabilirsiniz.
5 yıl beklerseniz yeniden işe başlayana kadar bir çok şeyde eksik kalmış olursunuz.

evet maalesef, iş ortamı da öyle. eğitim hep var, sürekli değişiyor bşyler. güncel olmak önemli oluyor.

Maddi acidan zorunlulugum yok.Evde beni zorlayan bir durumda yok.Esimde bana birakiyor calisip calosmamami.Elimde belgem oldugu icin is sıkintisida yasayacagimi sanmiyorum.Kendimi garantiye aldigimi dusunuyorum.Haa ara vermek illaki geride birakcaktir ama onuda bir kac ayda telafi edebilirim.Tecrubeli bir elemanim.Suan ki is teklifide hayatimin firsati degil.Ben calisan anneler neler yasiyo ve zorluklaarini merak ediyorum?

9 aylık bebegımı babaannesıne bırakıp eylül başında tekrar işe döndüm..
6 aylık ücretsiz izin alıp çocugumu biraz kendım büyütmek istedim..şimdilik iyi gidiyo ev işleri-çocuk-iş ve eş dörtgeni:)kendimi saymıyorum bile:)
bana sorarsan bayan okuldan çıkar çıkmaz çalışma hayatına başlamışsa ve çalışmayı,sosyal hayatı seviyorsa çalışmalı..sadece maddıyatta degil konu,ben akşamları cocugumla buluştugumda özlemden dolayı daha verımlı zaman gecırdıgımı düşünüyorum..bide tabi dönecegin iş önemli,bankada çalıştıgım için geri dönmemeyi lüks oalrak gördüm:)

Herkese merhaba

Terazinin kefelerine her durumu koyup sonuca göre karar vermek lazım.

1. Bakıcı bulmanız kolay olacak mı mesela? Bulunduğunuz yerde bakıcı ücretleri nasıl?
2. İş çalışma saatleri ne? Haftasonu? Resmi tatiller? Yıllık izin süresi?
3. Hastalanınca kolay izin alabilir misiniz yoksa trip yaparlar ve burnunuzdan getirirler mi?
4. Maaş ve diğer imkanlar nasıl?
5. Obsesif misiniz? Çünkü ev ve eş olma artı annelik yetişmeyecek hiç :KK43:
6. Ara verince yeniden aynı şartlarda iş bulma şansınız yüzde kaç?

Bu arada okumak sadece iş hayatına atılmak için değildir. Okumak kendini yetiştirmek içindir. Okumak aynı zamanda bilinçli anne olabilmek içindir.
Okudum da evdeyim diye suçluluk duymayın.

Ben kendi açımdan çalışmayı çok seviyorum. İş ortamım rahat Allah'a şükür. İşten gelince çocuklarıma karşı çok daha toleranslı davranıyorum. Daha anlayışlıyım. Zamanımın kısıtlı olduğunun bilincinde olarak onlarla daha verimli ve kaliteli zaman geçiriyorum.

Back
X