• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Calismaktan cok yoruldum. Tukenmis hissediyorum

dertopu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2022
95
-4
8
30
Merhaba arkadaslar, yakin zamanda is degistirdim. Özel sektorde beyaz yaka olarak calisiyorum. 1 ay oldu yeni isime baslayali. Onceki isimde yeterince yipranmistim. Yine ayni departmanda sorumlu olarak calisiyordum. Fakat taciz, hakaret, azarlanma… Bu beni zaten cok yiprattigi icin is degistirdim. Fakat suan ozellikle de yeni is degistirmemden kaynakli mi bilmiyorum. Asla calismak istemiyorum. Sadece uyumak ve evde Kalmak istiyorum. Bu durumdan bir an once kurtulmam lazim. Cunku calismadan da duramam. Hem maddi hem manevi… ne yapmamı önerirsiniz. Tükenmiş hissediyorum

Merhaba arkadaslar, yakin zamanda is degistirdim. Özel sektorde beyaz yaka olarak calisiyorum. 1 ay oldu yeni isime baslayali. Onceki isimde yeterince yipranmistim. Yine ayni departmanda sorumlu olarak calisiyordum. Fakat taciz, hakaret, azarlanma… Bu beni zaten cok yiprattigi icin is degistirdim. Fakat suan ozellikle de yeni is degistirmemden kaynakli mi bilmiyorum. Asla calismak istemiyorum. Sadece uyumak ve evde Kalmak istiyorum. Bu durumdan bir an once kurtulmam lazim. Cunku calismadan da duramam. Hem maddi hem manevi… ne yapmamı önerirsiniz. Tükenmiş hissediyorum
psikiyatriste gitmenizi öneriyorum

Tukenmislik sendromuna girmis olabilirsin. Yapmaktan keyif aldigini seyleri yap kendine vakit ayir. İnşallah düzelirsin canim. Yiprandigin icin boyle gecmezsede yardim al.

Bakalım yapacağım birşeyler. Sanırım tükenmişlik sendromu dediğin gibi 🙁 Teşekkür ederim cevap için :)

Mobbing mi uyguluyorlar.Yoksa iş mi yorucu.

Aslında bu durum herkeste var, eve gidince çalışmayı özlersin, çalışınca evi özlersin. Ya yaptığın işi seveceksin, ya sevdiğin işi yapacaksın ki hiç çalışmamış gibi ol.

Mobbing mi uyguluyorlar.Yoksa iş mi yorucu.
İş çok yorucu. Yetişmek için çabalıyorum. 1 ay oldu fakat sanki yıllardır orada çalışıyormuşum gibi herşeyi bilmem gerekiyor. Birde önceki yıpranmışlık tabi. Üst üste geldi

Bazen böyle oluyor benim çalıştığım zamanlarda boyleydim sonra kendi kendimi telkin ederdim kendine gel sen bu hayatta ayakta olmak para kazamak zorundasın diye ama bazense kaçamak yapıyordum hasta olmasam bile hastayım diyip yatıyordum ama tabi ertesi gün çalışmaya başlıyordum insana geliyorlar bazen

İş hayatından soğumuş olabilirsiniz, iş değiştirseniz bile aynı durum devam edebilir.
Başka işe bakayım, oraya girip yine tükenmişlik bu böyle devam eder..

Gunluk rutinler belirleyin mesela ilk gittiğinizde yarım saat sadece kendinize ait bir zaman belirleyin hemen işe girişmek yerine videolar izleyin, gündemi okuyun vs.
Orayı hem kişisel aktivite hem iş ortamı gibi düşünebilirsiniz. Bu şekilde bir süre daha idare edersiniz :KK66:
Maalesef Turkıye'de çalışma saatleri çok uzun ve insanı zaman zaman bunaltıyor ve yoruyor.

Böyle hissetmeniz çok normal.
Çünkü hem fiziksel hem duygusal olarak yoruldugunuz bir işten hemen ayrılıp bir işe girmissiniz.
1 ay bile oturup dinlenebilseydiniz bu hisler daha az olurdu.
Maddi durumunuzu bilemem tabi ama hiçbir şey sizden önemli değil.
Yapabiliyorsaniz ücretsiz izne vs ayrilip biraz dinlenin.
Yok yapamam imkanı yok diyorsanız tüm tatillerde sadece dinlenin.
Ev işi yemek vs bile kendinizi yormayacak şekilde yapın geçin dinlenmeye çalışın.

İş hayatından soğumuş olabilirsiniz, iş değiştirseniz bile aynı durum devam edebilir.
Başka işe bakayım, oraya girip yine tükenmişlik bu böyle devam eder..

Gunluk rutinler belirleyin mesela ilk gittiğinizde yarım saat sadece kendinize ait bir zaman belirleyin hemen işe girişmek yerine videolar izleyin, gündemi okuyun vs.
Orayı hem kişisel aktivite hem iş ortamı gibi düşünebilirsiniz. Bu şekilde bir süre daha idare edersiniz :KK66:
Maalesef Turkıye'de çalışma saatleri çok uzun ve insanı zaman zaman bunaltıyor ve yoruyor.
Aşırı uzun çalışma saatleri
Hayat kalmıyor resmen
Ben de bıktım cidden

Konu sahibi aynı duyguları yaşıyorum senle
Eve gidip uyumak istiyorum
Dışarı bile çıkmak gelmiyor içimden

Hayat kalmıyor resmen
Ben de bıktım cidden

O bıkmışlık ve bitkinlik hali bende de var, şimdi akşamları yürüyüş yapmaya başlayacağım yoksa bu beden uzun süre taşıyamayacak beni :KK51: Masabaşı çalıştığımız için hareketsizlik, ağrılar vs sabahları kapıdan kendimi nasıl dışarı atıyorum hatırlamıyorum.

O bıkmışlık ve bitkinlik hali bende de var, şimdi akşamları yürüyüş yapmaya başlayacağım yoksa bu beden uzun süre taşıyamayacak beni :KK51: Masabaşı çalıştığımız için hareketsizlik, ağrılar vs sabahları kapıdan kendimi nasıl dışarı atıyorum hatırlamıyorum.
Aynen ben de öyle
Başka hobiler falan bulmam lazım galiba

Hayat kalmıyor resmen
Ben de bıktım cidden

Gerçekten çok uzun ve çok erken işe başlıyorum. 7:30 mesai. Umarım çabuk atlatırız bu dönemi.

Sizi çok iyi anlıyorum. Yapabilirseniz haftasonları başka şehirlere gezi rotaları oluşturun. Ben her Haftasonu sevdiğim bir şehre kaçıyordum. Aldığım maaş uçak biletine gidiyordu. Temel yaşam ve uçak biletlerine çalışıyordum resmen ama biraz iyi gelmişti. Parayı iyi bir hayat sürelim diye kazanıyoruz sonuçta, kötüysek paramızla iyi hissedebileceğimiz şeyler yapmalıyız. Mobbing ve taciz durumunu ben de yaşamıştım. Ay hatırladıkça geriliyorum ne kötü zamanlardı. Allah yüzünüze gülsün düzenli maaşı olan, iyi sorumlularla ve iş arkadaşlarıyla çalışacağınız, seveceğiniz bir işiniz olsun amin

Back
X