Çalışmaktan soğudum :(

giresun25

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2013
714
128
123
2 ay önce firmamın kapanmasıyla işsiz kaldım , yeni evliyim ev aldım kredi ödüyorum. 2 aydan sonra bir firmada iş buldum yarı kurumsal şeklinde yeni büyümeye başlamış bir şirket. 2 hafta oldu başlayalı sekreter pozisyonu+ ön muhasebe işi yapıyorum. Neredeyse herşey benim sorumluluğumdaymış gibi davranıyorlar.
İşi düzgün anlatan da olmadı yarım yarım anlatıldığı için yanlış yapa yapa kendim bulmaya çalışıyorum ve her hatamda uyarılıyorum patronlarım tarafından.. Bu durum canımı sıkmaya başladı. Ofis personelleri de aynı şekilde egoist ve sanki stajermişim gibi davranıyorlar. Özel sektörde çalışan arkadaşlar her yerde durum bu şekilde mi? Yoksa ben mi herşeyi kişisel algılıyorum :(

Valla biz sekreterimize böyle davranmıyoruz biz de yarı kurumsalız gayet kibar yeri geldi mi karşılıklı iş paylaşımı kızı zor duruma düşürmeden yapılır işler sizin çalışanlar tuhafmış ama iş hayatı illa ki olur böyle şeyler alışmaya çalışın olmadı orda çalışırken başka işlere bakarsınız

Maalesef saygısız insanlarla çalışıyorsunuz.

Yetkili kişi ile görüşüp görev tanımınızı yapmasını rica edin ve asla onun dışına çıkmayın.

Kücük isletmelerin büyük sorunudur bu.. Işe alinirken kendinizi birşey zannettirip iki gün sonra tepelemeye başlarlar..Sizin suçunuz yok ortam yanliş malesef. Pek çok yerde de bu var malesef. Patronlarin her hatada uyariyorsa o iş uzun gitmez diye düsünüyorum. Anlayişsiz patronla calisilmaz..bu daima boyle gider. kendine el altindan iş bak derim arkadasim. ortamin psikolojini bozmaya çok yatkin

Uyarıldığınız zaman iş tanımını ve yöntemleri açık bir şekilde konuşmak istediğinizi söyleyin.

Benim gördüğüm kadarıyla burada ne bir iş tanımı yok bana hem sekreterya hemde ön muhasebeye bakmam gerektiği söylenildi. Onları yapmaya çalışıyorum ama her gün yeni bir işlem gösteriliyor. Önemli olan şeyleri sıkıntı yaşadıktan sonra söylüyorlar ben ben o zaman öğreniyorum ve beni uyaran kişi müdürüm değil patronum oluyor bu durum benim canımı sıkıyor.

Kücük isletmelerin büyük sorunudur bu.. Işe alinirken kendinizi birşey zannettirip iki gün sonra tepelemeye başlarlar..Sizin suçunuz yok ortam yanliş malesef. Pek çok yerde de bu var malesef. Patronlarin her hatada uyariyorsa o iş uzun gitmez diye düsünüyorum. Anlayişsiz patronla calisilmaz..bu daima boyle gider. kendine el altindan iş bak derim arkadasim. ortamin psikolojini bozmaya çok yatkin

Bende düşünüyorum acaba her firma bu şekilde mi? Bu şekildeyse bakmakta istemiyorum başka iş..

hayir yipratir seni orasi. tamam özel sektorde sorunlar oluyor bu tarz ama,kaldirilabilir olani var olmayani var yani.kendine eziyet etme ezme durumu var gördugum kadariyla

Çok ayıp ediyorlar.
Her özel sektör böyle değil ama bundan beteri de var.
Var olmaya kendiniz çalışacaksınız.
Haklıysanız kesinlikle susmayacaksınız.

Susarsanız tepenize binerler.
Maalesef iş ahlakı olamayan insan çok.

Çok benzer durumdayım, her işi kitlemek gibi değil ama asistanlığını yaptığım yöneticim tam bir yürüyen problem.
Sürekli gergin, sürekli haklarımı elimden almaya çalışıyor.
Ofisteki herkes yemeğe çıkıyor, ben çıksam sorun oluyor.(siz çıkmayın size ihtiyacım olabiliyor diyor)
Herkes mesaiye 9:00 yerine 10da başlıyor ben 15dk geç kalsam sebebini bile sormadan ciddi ciddi uyarıyor.
Bi izin istesem ıncığına cıncığına kadar soruyor.
Bişey eksik olsa veye yapılmasa direk bana gelip dashboard hanım bunu neden halletmiyoruz, neden bilmem ne yapmıyoruz diye soruyor.
Valla yüz yüze gelmekten korkar oldum.
Boşandım bi ev tuttum bir yıldır bu düzende yaşıyorum, işten çıkarsam bulamamaktan korkuyorum yoksa ben sürahiye çevirmesini bilirim bu iti ama işte susmak inanılmaz zoruma gidiyor.

Çok benzer durumdayım, her işi kitlemek gibi değil ama asistanlığını yaptığım yöneticim tam bir yürüyen problem.
Sürekli gergin, sürekli haklarımı elimden almaya çalışıyor.
Ofisteki herkes yemeğe çıkıyor, ben çıksam sorun oluyor.(siz çıkmayın size ihtiyacım olabiliyor diyor)
Herkes mesaiye 9:00 yerine 10da başlıyor ben 15dk geç kalsam sebebini bile sormadan ciddi ciddi uyarıyor.
Bi izin istesem ıncığına cıncığına kadar soruyor.
Bişey eksik olsa veye yapılmasa direk bana gelip dashboard hanım bunu neden halletmiyoruz, neden bilmem ne yapmıyoruz diye soruyor.
Valla yüz yüze gelmekten korkar oldum.
Boşandım bi ev tuttum bir yıldır bu düzende yaşıyorum, işten çıkarsam bulamamaktan korkuyorum yoksa ben sürahiye çevirmesini bilirim bu iti ama işte susmak inanılmaz zoruma gidiyor.
Yazdıklarınızı okurken eski müdürüm gözümün önüne geldi. Tüylerim diken diken oldu.

Ruh hastası yüzünden strese bağlı reflü hastası oldum.

Sabrın sonu selamettir, sabredin. Üst yönetime kişiliği ile sürekli şikayet gittiği için görevden aldılar bizde rahatladık. Darısı sizin başınıza.

Yazdıklarınızı okurken eski müdürüm gözümün önüne geldi. Tüylerim diken diken oldu.

Ruh hastası yüzünden strese bağlı reflü hastası oldum.

Sabrın sonu selamettir, sabredin. Üst yönetime kişiliği ile sürekli şikayet gittiği için görevden aldılar bizde rahatladık. Darısı sizin başınıza.
Bu durum çok mümkün değil değil çünkü şirket sahibinin asistanlığı yapıyorum.
Dha önce yönetim kurulu başkanını asiste ediyordum, çok iyi anlaşıyorduk sonra bu pis herifin asistanı işten ayrılınca beni istedi asistanı olarak, 1 yıldır da birlikte çalışıyoruz canımdan bezdim.
2 çocuğum var, kiram faturam bir sürü masrafım var, ha demeye erkeklenemiyorum da.
O da bunu bildiği için ezdikçe eziyor sağolsun :KK67:

Bu durum çok mümkün değil değil çünkü şirket sahibinin asistanlığı yapıyorum.
Dha önce yönetim kurulu başkanını asiste ediyordum, çok iyi anlaşıyorduk sonra bu pis herifin asistanı işten ayrılınca beni istedi asistanı olarak, 1 yıldır da birlikte çalışıyoruz canımdan bezdim.
2 çocuğum var, kiram faturam bir sürü masrafım var, ha demeye erkeklenemiyorum da.
O da bunu bildiği için ezdikçe eziyor sağolsun :KK67:
Çok iyi anlıyorum durumunuzu, maddi zorluklar insanın elini ayağını bağlıyor.

Piyasa berbat, gittiğiniz yerin daha kötü olma ihtimalide var.

Yönetim kurulu başkanı ile görüşüp, durumunuzu anlatsanız. Başka bir bölüme verme imkanı olmaz mı?

Beni direk şirket sahibi uyarıyor müdür falan olsa amenna diyeceğim.
Birde öle ses çıkarsan çıkabilirsin şeklinde tavırları var.

Back
X