Çalışmaya başladiginizda ailenize ne kadar para gönderdiniz ?

Okyete

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2016
986
899
103
Merhaba kizlar.Atama bekliyorum buyuk ihtimalle olacak gibi duruyor.Olmasa da özelde is buldum hemen hemen kadrolu öğretmen maasi kadar.
Konu ailem... Beni bugune kadar buyuttuler , onlar soylemese bile ben zaten onlara para gönderirim.Ama surekli her gun "nilsu da para gonderir essek degil ya " , " nilsu okutur kardesini tek oglan ne de olsa "( bu arada kardesim universiteye gidicek bu sene , annem nilsu kardesine aylik bin tl gonderse evde yemek yapmaz oglum rahat eder her gun disarida yer diyor )
Kizlar para gondermek zoruma gitmez ,ben zaten onlar soylemese de gonderirim.Surekli soylemeleri hic hosuma gitmiyor.Nisanliyim ev almayi dusunuyoruz benim isim kesinlesince .Ileride cocuk olcak vs. Şu anda bin tl gibi bira rakami.gondersem de ileride nasil gonderirim ki :( Keske elimden gelse de gondersem .kardesimin okulu 6 yil .Baska bir kardesim de var o da seneye biticek okulu.Annem her gun nilsu ayda bin tl gonderse aysu bin tl gonderse ogluma da yeter bize de dedikce uzuluyorum :(

Sakın ama sakın alıştırma.
Şimdiden kendini baskı altında hissediyorsun.Elim bollaştıkça para yollarım de.
Anne babanın görevi kardeşini okutmak.Sana sadece yardım etmek düşer.
Durumları çoook kötüyse o ayrı ama hiç güzel kokular gelmedi burnuma.
Babam emekli polis.Cok iyi degil ama artmiyor yetiyor.Diger okuyan kardesim aylik 400 lira burs aliyor kendi evimizde okudugu icin o para da aileme kaliyor.

Uzulme. Icinden ne kadar geliyorsa o kadar gonder. Ayrica seninde yuvan olacak ailen muhtac degilse duzenli olarak gondermek zorunda degilsin. Kardesinde disarida yemesin part timede olarak calissin yani o rahat edecek diye sen neden zorlanasin ki
Dimi zaten beni okutmus etmisler elimden geldigi kadar gonderirim.Biraz nisanlimin cok para kazaniyor ona da guveniyorlarr ama ben bin tl gonderiyorsam esim de kendi ailesine bint l gondersin isterim.Benim ki aileyse onunki de aile.Buna da güc dayanmaz ki hele ki cocuk olunca :(

Allah aşkına bizde öğrenci olduk ben bu ay şu kadar kissam aileme şu kadar kalır bu ay şöyle rahat eder derdim hergun dışarda yeme fikri ne

Bide kız evlat olsa tamam da
Bence maddi açıdan kendini korumaya çalış
Ama ailenin ihtiyacı varsa hiç acıma bin olsun iki bin olsun aile bu
Ama keyfi harcamalara kesinlikle alıştırma

1000 TL göndermek imkansız bence. Atandığım zaman maaşım anca yetiyordu. 800 TL araba kredisi ödüyordum ama beni bayağı bir zorluyordu. Yaşamın çok pahalı olmadığı bir yerdeydim ama kira, faturalar, yol parası, gıda vs. derken elimde doğru düzgün para kalmıyordu.

Para gondermedim zaten asla istemezler cunku dagin basina goreve gittim.Ama eve tadilat yapip takside baglamistim.8 sene once 200 lira taksit oduyordum.Evin buyuk eksik,gideri varsa ben karsiliyordum.

Ben tüm parami aileme veriyordum sadece harçlik aliyordum şu an evliyim ama onlara çektiğim krediyi ödüyorum..inşallah bu son artik benim de ailem var durumum da kötü çocuğum da olacak artik yeter diye düşünüyorum..

1000 TL göndermek imkansız bence. Atandığım zaman maaşım anca yetiyordu. 800 TL araba kredisi ödüyordum ama beni bayağı bir zorluyordu. Yaşamın çok pahalı olmadığı bir yerdeydim ama kira, faturalar, yol parası, gıda vs. derken elimde doğru düzgün para kalmıyordu.
Anlatabilsem keske aileme .Laf arasinda evlenince masrafim olcak vs . Yine de kardeisme aylik 300 _500 elime ne gecerse yollarim dedim.Annem cingenelik yapma da duzgunce bin tl yolla.dedi :(

Ben hiç göndermedim. Ailemin de böyle bi isteği olmadı. Gidip geldikçe anneme bi miktar bırakırım o kadar. Onemli durumlarda her zaman maddi olarak da yanlarindayim tabii.

Bin Tl çok fazla. 500 belki.

Merhaba kizlar.Atama bekliyorum buyuk ihtimalle olacak gibi duruyor.Olmasa da özelde is buldum hemen hemen kadrolu öğretmen maasi kadar.
Konu ailem... Beni bugune kadar buyuttuler , onlar soylemese bile ben zaten onlara para gönderirim.Ama surekli her gun "nilsu da para gonderir essek degil ya " , " nilsu okutur kardesini tek oglan ne de olsa "( bu arada kardesim universiteye gidicek bu sene , annem nilsu kardesine aylik bin tl gonderse evde yemek yapmaz oglum rahat eder her gun disarida yer diyor )
Kizlar para gondermek zoruma gitmez ,ben zaten onlar soylemese de gonderirim.Surekli soylemeleri hic hosuma gitmiyor.Nisanliyim ev almayi dusunuyoruz benim isim kesinlesince .Ileride cocuk olcak vs. Şu anda bin tl gibi bira rakami.gondersem de ileride nasil gonderirim ki :KK43: Keske elimden gelse de gondersem .kardesimin okulu 6 yil .Baska bir kardesim de var o da seneye biticek okulu.Annem her gun nilsu ayda bin tl gonderse aysu bin tl gonderse ogluma da yeter bize de dedikce uzuluyorum :KK43:
Bin lira az mı cnm onlarda senn evlencegnin farkında değil mi? Ceyiz konusunda kendin yaparsın o lar destek cıkmaz ama elimde oldukca yollarım her ay duzenli yollayamam de ole sey mi olurmuş

500 dedigimde bile cingenelik yapma dediler

Tamam cingene oluver sende
Verme her ay 1000 lira
Zor durumda olurlar eyvallah
Ama kardesin her gun disarda yicek diye sen zora giremezsin
Onu dogurmusta sen agac kavugundan mi cikmissin
Bu kadar gonderebiliyorum de gec

Anlatabilsem keske aileme .Laf arasinda evlenince masrafim olcak vs . Yine de kardeisme aylik 300 _500 elime ne gecerse yollarim dedim.Annem cingenelik yapma da duzgunce bin tl yolla.dedi :KK43:

Alacağınız 2500 TL zaten. Başka bir ile atanırsanız çok zorlanırsınız.

Ailenize elinizden geleni yapacağımızı ama sizin de büyük ihtimalle gurbette olacağınızı anlatın. Kolay değil başka bir şehirde geçinmek.

Bin lira az mı cnm onlarda senn evlencegnin farkında değil mi? Ceyiz konusunda kendin yaparsın o lar destek cıkmaz ama elimde oldukca yollarım her ay duzenli yollayamam de ole sey mi olurmuş
Nisanlima cok guveniyorlar.Maddi durumu cok iyi .Şunu dusunmuyorlsr ama evlilik iki kisilik.hep o hep o olunca ileride nisanlim basima kakicak :( Her seyi ben yaptim ettim diye ondan da korkuyorum

Alacağınız 2500 TL zaten. Başka bir ile atanırsanız çok zorlanırsınız.

Ailenize elinizden geleni yapacağımızı ama sizin de büyük ihtimalle gurbette olacağınızı anlatın. Kolay değil başka bir şehirde geçinmek.
Haklisiniz, cok düsuncesiz davraniyorlsr :( Ne yapcami sasirdim artik :(

Back
X